Blog > Yay Burcu'nda Yeniay Blog Yazılarım

Yay Burcu'nda Yeniay

13 Aralık’ta İstanbul’a göre 02:31’de Yay Burcu’nun 20°’sinde yeniay meydana geliyor. 20°-21° Yay, Balı, Başak, İkizler; 5°-6°-28° Boğa, Akrep, Kova, Aslan, 13°Terazi, Koç, Yengeç ve Oğlak’ta gezegeni veya kişisel noktası olanlar yeniaydan etkilenecek burçlar ve dereceler olacaklar. Ayrıca bu derece ve burçlara ek olarak: 2°-3°-25° Yay, Balı, Başak, İkizler; 9°-10° Boğa, Akrep, Kova, Aslan, 17°-18° Terazi, Koç, Yengeç ve Oğlak’ta gezegeni veya kişisel noktası olanlar yeniaydan etkilenecek burçlar ve dereceler de eklenebilir. Özellikle bu burç ve derecelerin yaşamında yeni bir iş, ilk kez para kazanmak, yeni bir aşk, ilk defa alacakları bir evlilik teklifi, ilk defa alacakları bir iş teklifi, yeni bir ilişkiye başlama gibi temalar girebilir.
Yeniay 3-9 aksında meydana geliyor. Eğitim, öğretim, dil öğrenme, yazma, yayınlama, konuşma, yakın veya uzak yerlere yapılacak yolculuklar, halkla ilişkiler, gazetecilik, araştırma, akademik yaşam, reklâm, pazarlama, sosyal medya hem teknik hem de sosyal network ağları oluşturma gibi birçok tema aktifleşiyor.
Image
Yeniayın yöneticisi Jüpiter finans, borçlar, krediler evine yerleşerek Transplüto, Cupido, Merkür ve Apollon’la hizalanarak uçurtma açı kalıbı oluşturuyor ve borçları ödeme, kredileri kapama, para kazanma, iş geliştirme, başarılı olma, saygınlık ve onur kazanma fırsatlarının olduğu bir potansiyeli açığa çıkarıyor. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirebilenler hayat şartlarını gözle görülür bir şekilde iyileştirebilirler.
Merkür ve Cupido enerjisini doğru kullanmak gerekecektir. Başarılı olmak, sosyal ve teknik network ağınızı geliştirmek, daha geniş kitlelere ulaşmak istiyorsanız öncelikle Cupido-Merkür enerjisiyle hitabet yeteneğinizi geliştirmelisiniz. Bunun için etkili konuşma ve diksiyon kurslarına gitmek kendiniz için yapacağınız en iyi şeylerden biri olabilir. İşiniz gereği daha yaratıcı, üretken olmanız gerekiyorsa bu potansiyelinizi açığa çıkartacak ve yeteneklerinizi geliştirecek eğitimlere katılmanız iyi olabilir. Örneğin yazma yeteneğiniz varsa, araştırmacıysanız yaratıcı yazarlık kurslarına katılmayı plânlayabilirsiniz. Hangi yönünüz eksikse ve para kazanmanıza engel oluyorsa o yönünüzü geliştirmeye odaklanmalısınız. Sosyal medya üzerinden para kazanmak istiyorsanız sosyal medya, internet, bilgisayar, e-ticaret, marketing, network gibi konularla ilgili kendinizi geliştireceğiniz eğitimlere, kurslara katılabilirsiniz.
Dolayısıyla yeniayla oluşan uçurtma açı kalıbındaki başarı ve para kazanma potansiyeli sizin gösterdiğiniz çaba kadar çalışacak ve gerçekten çabalarsanız, gerekeni yaparsanız sizi istediğiniz başarıya doğru uçuracaktır.
Merkür’ün durağan pozisyonda oluşu tüm bu konulara odaklanmak açısından oldukça iyi. Hangi konularda eksiğiniz var? Hangi konularda kendinizi geliştirmeniz gerekiyor? Bunları tespit etmeli ve başarılı olmak, daha iyi para kazanmak için gerekli olan şart ve koşulları karşılamak için harekete geçmelisiniz.
Image
Uranyen prensipte asteroidleri ve orta noktaları dahil ettiğimizde Nemesis şikâyeti veya s*çlamaları bir kenara bırakmak gerektiğini işaret ediyor. Eğer öyle olmasaydı şimdi şöyle olurdu, bunu böyle yapmasaydım şöyle olurdu; bu onun ve/ veya onların s*çu gibi cümleler sonucu değiştirmeyecektir. Aksine şikâyet enerjisine çakılı kalmak tekrar şikâyet etmenize neden olan enerjileri yaşamına çağıracaktır.
Dolayısıyla şikâyeti bir kenara bırakıp çözüme odaklanmak, neler yapabileceğinizi düşünmek kendiniz için yapacağınız en iyi şey olacaktır.
Kendinizi geliştirme fırsatlarını çok iyi değerlendirebildiğiniz, başarıya ulaşacağınız bir yeniay dönemi geçirmenizi diliyorum.
BÜTÜN’e katkı OL’ması dileğiyle… Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Sevgiler, Selda Meriç