Blog > YENGEÇ’TE URANÜSYEN DOLUNAY! Blog Yazılarım

YENGEÇ’TE URANÜSYEN DOLUNAY!

27 Aralık’ta İstanbul’a göre 03:33’te Yengeç Burcu’nun 4°’sinde dolunay meydana geliyor. Dolunay enerjisinden en çok; 4°-5°-22°-23° Terazi, Oğlak, Yengeç, Koç; 19°-20° Boğa, Kova, Akrep, Aslan, 12°-13° İkizler, Yay, Balık ve Başak’ta gezegenleri ve hassas noktaları olanlar etkilenecek.
Image
Uranyen prensipte bakıldığında dolunay Uranüs’le kardinal oluşturuyor. Astraea ve Cupido’yla çalışan Güneş ve Ay şok edici, büyük sansasyon yaratıcı, tam ortaya çıkacakken yine belirsizlikler içine karışan olayların veya kişilerin gündeme oturabileceğini işaret ediyor. Tüm bu sansasyonel, şok edici olaylar olsa da birçok şeye yalnızca baka kalınacağını, sonu bilinse dahi tepki vermeden yalnızca izleneceğini işaret ediyor.
Güneş ve Ay’ın orta nokta ağacına bakıldığında; Admetos/Apollon orta noktası mikro ölçekte ailelerin, kadınların ve erkeklerin makro ölçekte de halkın, işletmelerin, ticarethanelerin harcamalar, gelir ve giderler, ekonomik şartlar konusunda derinleşen, sıkışan, ilerlemeyen, duran bir durumda olduğunu işaret ediyor. Bu durum Uranüs’ün enerjisiyle beklenmedik bir durumla tetiklenebilir ve bu ekonomik koşullar daha da derinleşen bir boyutta yaşanmaya başlayabilir. Ayrıca Kronos/Merkür orta noktası da devletin ekonomiyle ilgili aniden (Uranüs) birtakım sözlü/yazılı müdahaleler yapabileceğini de işaret ediyor olabilir. Kronos/Neptün orta noktası da limitin olmadığını, beceriksizce yöntemlerle ilerlenebileceğini işaret ediyor. Dolayısıyla ticarethaneler, işletmeler Jüpiter/Trsansplüto orta noktasıyla kendi ekonomik koşullarını değiştirmek zorunda kalabilirler. Kimi işletme küçülme veya kapanma (Admetos/Apollon orta noktası) kararı alabilir.
Dolunay haritasında yükselen yöneticisi Mars para ve değer evine yerleşmiş durumda deklinasyon dışı çalışıyor, asaletli olduğu bir burçta değil ve yükseleni görmüyor. Asaletinin olmayışı, yükseleni görmeyişi, deklinasyon dışı çalışması mikro ölçekte kadın ve erkeklerin, ailelerin makro ölçekte de halkın, işletmelerin, ticarethanelerin maddi krizi nasıl çözebileceğini, nasıl yönetebileceğini bilemez durumda olduğunu işaret ediyor. Bu görünüm herkesin başının çaresine bakmasını gerektirecek koşullar ortaya koyabilir.
Bunun yanında haritada açı yapmıyor gibi görünse de deklinasyona bakıldığında Mars ve Güneş Plüton’la birlikte çalışıyor. Dolayısıyla bir şeyleri yapmayı kafaya koymak ve istediğini alıncaya kadar da her türlü manipülasyonu yapmak, gerektiği yerde güç savaşlarına girmekten çekinmemek tarzında bir enerji açığa çıkıyor.
Mars’ın da Neptün’le yaklaşan karede olması ve geri giden Merkür’ün de Mars’la kavuşarak Neptün’ü karelemesi sonunun nereye varacağı belli olmayan tekinsiz davranışları ve yerine getirilip getirilmeyeceği belli olmayan vaatleri aktive ediyor. Bu da güvensizlik ve belirsizlik enerjisini büyütüyor.
Dolunaylar fark ediş zamanlarıdır. Bir şeylerin neticelendiği ve görünür olduğu zamanlardır. Ancak Neptün’ün sisi gerçeklerin görülmesine engel olabilir. Dolunaydaki Güneş’in Jüpiter’e üçgen vermesi de bu sisi daha da büyütebilir. Akıl karıştıran, çelişkiye düşüren teklifler veya haberler alınabilir. Plüton’un da arka plânda hissettirmeden çalışıyor olması bugünlerde gelen iş tekliflerinin, verilen sözlerin, başvuruların, girişimlerin, anlaşmaların sonuçsuz kalabileceğini işaret ediyor.
Hiçbir konuda aşırı umut bağlayıp beklentiye girmemeye, insanları çok fazla gözünüzde büyütmemeye; yanılmaya, yanıltılmaya, aldanmaya, dolandırılmaya karşı dikkat edilmesi gereken zamanlar.
Ayrıca Mars’ın ve Merkür’ün Neptün’le kare açıda olmasıyla beyin sisi, akıl karışıklığı, konsantrasyon kaybı, hatalı düşünme, kansızlık, alerjik reaksiyonlar, zayıf metabolizma, halsizlik gibi sorunların da olabileceği söylenebilir. Bu sorunları yaşamamak veya bunları hafif atlatmak için doktor kontrolünde vitamin desteği alınmasında, spor, yürüyüş yapılmasında, düzenli beslenmeye ve uykuya önem verilmesinde fayda var. Ayrıca konsantrasyon kaybı yaşayanlar dinlendirici müziklerle, yoga ve meditasyonla beden ve zihin dengelerini sağlayabilir.
Dolunay ekonomik olarak oldukça sert ve bakıldığında olumsuz enerjilerle yüklü görünüyor ancak dolunayla çalışan orta nokta enerjilerini olumlu anlamda kullanmak da mümkün. Kronos/Merkür orta noktası enerjisini yaptığınız işe kanalize edebilirseniz oldukça kaliteli fikirler üreterek işinizde fark yaratabilirsiniz.
Kronos/Neptün orta noktası ilham kapılarını açabilir. Ya rüyalar ya da sezgiler aracılığıyla yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Yaratıcılığınızı konuşturduğunuz takdirde işin başına getirilme şansınız yüksek olabilir. Eğer yolunuzu kaybettiğinizi düşündüğünüz bir dönemdeyseniz yön bulmak adına astrolojik danışmanlıklar almanız fayda sağlayabilir.
Ekonomik olarak açılmadan, gereksiz harcamalardan uzak durarak, yaratıcı olduğunuz işlere odaklanıp nasıl farklı bir şeyler yapabileceğinize kanalize olmak bugünlerde yapabileceğiniz en iyi şey olacaktır.
BÜTÜN’e katkı OL’ması dileğiyle… Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Sevgiler, Selda Meriç