Blog > Akrep Dolunay’ı 24 Nisan 2024 Blog Yazılarım

Akrep Dolunay’ı 24 Nisan 2024

24 Nisan 2024’te, İstanbul saatine göre 02:48’de Akrep Burcu’nun 4°’sinde bir dolunay meydana gelecek. Akrep dolunayı plütonyen bir enerjiye sahip. Uranyen prensipte bakıldığında Vulcanus, Apollon, Hades, Kronos, Jüpiter ve Uranüs enerjilerini de aktive ediyor. Image24 Nisan 2024, Akrep Burcu Dolunayının 90'lık Kadrana Göre Görünümü

Akrep Dolunayından Etkilenecek Burç ve Dereceler

  • Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçlerin 11°-12°-13°’sinde,
  • Akrep, Boğa, Kova ve Aslanların 3°-4°-5°-26°-27°-28°’sinde,
  • Yay, İkizler, Balık ve Başakların 18°-19°-20°’sinde kişisel gezegeni (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) veya kişisel noktası (Asc, Mc, Ic, Dsc) olanlar bu dolunaydan en çok etkilenecek burç ve dereceler olacak.

Akrep Burcu’ndaki Ay

Image24 Nisan 2024, Akrep Burcu Dolunayının 360°'lik Haritada Görünümü
  • Akrep Burcu’ndaki dolunay içimizdeki muazzam yaratıcı gücü ortaya çıkaran bir enerjiye sahip. Ay Akrep Burcu’nda asaletli değildir. Ay doğası gereği huzurlu, emniyette ve güvende olmayı isteyen bir gezegendir. Akrep Burcu doğasında aradığı huzuru, emniyeti ve güveni bulamaz. Dolayısıyla Ay Akrep Burcu’nda rahat edemediği bir pozisyondadır. Ay, yüceldiği Boğa Burcu’nun da tam karşıt burcunda olduğu için de asaleten düşüştedir.
  • Asaleten düşüşte, huzursuz ve kendini güvende hissetmeyen Ay’ın Plüton’a da kare açı yapması insanları daha da fazla güvende, emniyette ve huzurlu olma arayışına itecektir. Dolayısıyla huzuru, keyifli bir yaşamı, güvende ve emniyette hissetmeyi sağlamak için bizleri harekete geçirecek bir dolunay enerjisi açığa çıkıyor diyebiliriz.

Akrep Burcu Dolunayındaki Vulcanus ve Plüton

  • Akrep Dolunayı haritasındaki Vulcanus da 6. evden Ay’a, Güneş’e ve Plüton’a açılanıyor. Çalışmak, üretmek, çok para kazanmak ve verdiği emeğin karşılığını almak dürtüsü güçlü bir şekilde ön plana çıkıyor. Çalışma arzusunu doğru hedefe odaklayanlar çok başarılı olabilir.
  • Akrep dolunayı haritasındaki Vulcanus ‘un Plüton’la birlikte çalışması odaklanılan konu ne ise o konuda dönüştürücü ve güçlendirici bir başarı elde etme potansiyelinin olduğunu işaret ediyor. Bu enerjiyi başarılı olmak ve çok para kazanmak için kullanabilirsiniz.
  • Ay’ın da Apollon’a gidecek olması muazzam başarı yakalama, işini büyütme fırsatı olduğunu işaret ediyor.

Akrep Burcu Dolunayındaki Merkür/Jüpiter Orta Noktası

  • Merkür/Jüpiter orta noktasıyla çalışan Akrep Dolunayı Jüpiter ve Uranüs’ün de katkısıyla hiç beklenmedik bir anda gelen ilham ve yaratıcılıkla önemli bir soruna çözüm yolu bulmayı aktive edebilir.
  • Ay Düğümlerin ve Apollon’un da dolunay enerjisine dahil olması bazı kişileri yaşam yolculuklarında aranılan ve odak noktası olan biri haline getirebilir. Ortak hedefler için bir araya gelmiş gruplar arasında çalışmak, sosyal organizasyonlarda yer almak, sosyal medya, medya, satış, pazarlama ve reklam, seyahatler, ticaret, sanat ve yaratıcılık gerektiren her türlü meslek, eğitim alma veya verme gibi birçok alanda başarı ve fırsat yakalanabileceğini işaret ediyor.
  • Eğer bir başarı fırsatı fark ettiyseniz Uranüs ve Jüpiter’in ani ve genişletici, bir anda büyüme ve başarılı olma fırsatını hemen değerlendirmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Çünkü dolunay ile birlikte karşılaşılan fırsatlar bir anda ortaya çıkabilir ve bir anda da ortadan kaybolabilir. Karşınıza bir fırsat çıktıysa gecikmemelisiniz, ertelememelisiniz.

Akrep Dolunayı ve Motivasyon

Dolunay enerjisinin ortaya çıkardığı başarma ve kendi gücünü ortaya koyma enerjisini en iyi şekilde kullanmak için:
  • Motivasyon konuşmaları dinlemenizde fayda var. Mutlaka sizi motive edecek bir şeylere odaklanmalısınız. Bunun için başarılı insan videolarını izleyin.
  • Bunun yanı sıra motive edici filmler izlemek de işinize yarayabilir.
  • Bunun yanında mindfulness tekniklerini öğrenmeniz ve bunları düzenli olarak hayatına uygulamanız yaşamınızda gözle görülür bir iyileşme olduğunu fark etmenizi sağlayabilir.
  • Motivasyon koçlarını takip edebilir, onların düzenledikleri eğitimlere katılarak sahip olduğunuz gücü ve enerjiyi doğru bir şekilde kullanmayı öğrenebilirsiniz. İletişim çok önemli bir hale gelecek. Dolayısıyla iletişim biçiminizi geliştirmenizde fayda var.
  • İyi bir iletişimci, iyi bir konuşmacı olmak için neler yapabilirsiniz? Bunları iyi düşünün.
  • Diksiyon eğitimi almak size çok şey kazandırabilir. Planlarınız arasına diksiyon kurslarını da eklemeniz de fayda var.
  • Ayrıca teknoloji, bilgisayar, internet, sosyal medya bilginizi de artırmanızda fayda var. Bu konularla ilgili eğitimler almak size para kazandıracak işler yapmanız için işinize yarayabilir.

Akrep Dolunayının Yükselen Yöneticisi Satürn

  • Akrep Dolunayı haritasının yükseleni Kova Burcu’nda ve yöneticisi de Satürn. Akrep Dolunayı yükselen yöneticisi Satürn asaleten kötü durumda. Satürn Balık Burcu’nda peregrin. Yani Satürn zamanı iyi kullanmak, odaklanılan işleri sağlamlaştırmak konusunda gücü kuvveti kalmamış biri gibi hareket ediyor.
  • Akrep Dolunayı yükselen yöneticisi Satürn peregrin olduğu için aslında bilgi var ama bu bilginin uzun vadede kalıcı ve işe yarar şekilde nasıl kullanılması gerektiği konusunda yetersiz kalınıyor denilebilir.
  • Akrep Dolunayı yükselen yöneticisi Satürn’le çalışan uranyen enerjiler belirli bir hedefi, amacı olanlara hiç beklemedikleri anda desteklerin gelebileceğini işaret ediyor. Gelecek destekleri çok iyi değerlendirin. Yapabileceğinizin en iyisini yapın.
  • Akrep Dolunayı yükselen yöneticisi Satürn Balık enerjisiyle insanın motivasyonu kolay düşebilir ancak yukarıda bahsettiğim motivasyonu yükseltme tekniklerine başvurmak bu noktada çok işe yarayabilir.
  • Olmamasını istediğiniz şeye değil olmasını istediğiniz şeye odaklanın. Sonunda tam da istediğiniz gibi olmuş gibi o ânı yaşayın.
Dolunay enerjisinin yaşamınızda ihtiyacınız olan başarıya ve güce kolaylıkla ulaşabileceğiniz şekilde çalışmasını dilerim.

BÜTÜN’e Faydalı OL’ması Dileğiyle…
Selda Meriç