Blog > KARMADA VENÜS & SATÜRN SERT AÇILARI Blog Yazılarım

KARMADA VENÜS & SATÜRN SERT AÇILARI

Karma Astroloji’ye göre doğum haritasında Venüs- Satürn karesi, kavuşumu veya karşıtlığıyla bu yaşam plânına bedenlenmiş kişiler bu yaşam plânında sağlıklı bir aşk ve sosyal ilişkiler kurma, değer verme, sevgi alışverişi, sevgiyi gösterme, sevildiğini hissetme, istikrarlı para kazanma ve parayı doğru yönetmekle ile sorunlar yaşayabilirler.
Venüs ve Satürn sert açısıyla doğan kişiler zamanla kendilerini sevilmeye lâyık biri olmadıklarını düşünmeye başlayabilirler. Sevgi bağı kurmak istedikleri/kurdukları kişilere karşı şüphe duyabilirler. Bir ilişki yaşasalar bile bu ilişkinin biteceğine, terk edileceğine dair endişe ve kuruntu sahibi olabilirler. Tüm bu düşünceler zamanla kalplerini başkalarına kapatmalarına neden olabilir. Hatta kendilerini bile sevmekten uzaklaşabilirler. Aynaya baktıklarında gördükleri kişiden nefret etmeye, kendilerini çirkin bulmaya kadar sürüklenebilirler.
Kendilerini değersiz görmeye ve sevmemeye başladıkça yaptıkları işleri de yetenekli oldukları konuları da eleştirmeye, beğenmemeye ve sevmemeye başlayabilirler. Bu durum bir süre sonra isteksizce çalışmaya ve daha az para kazanmaya neden olabilir. Kendini bereketsiz hissetme şeklinde devam edebilir. Hayattan zevk alamayan, mutsuz, sevgisiz, yalnız, d*presif bir kişi haline dönüşebilirler.
Bu ruhlar sevgi-değer-para konularındaki eksiklerini görmek ve bunları yapılandırmak için bu yaşama bedenlenmiş olabilirler. (Bu yaşama bedenlenme sebeplerinden biri de bu olabilir.) Venüs-Satürn sert açılarıyla ortaya çıkan yukarıdaki sorunları yaşayan kişiler yalnızca şikâyet etmeyi seçebilirler. Ancak bu hiçbir şeyi düzeltmeyecektir. Şikâyeti bırakıp değer ve sevgiye dair problemlerin kök nedenlerini bularak bu açıların olumsuz etkilerinden uzaklaşma şansı yakalayabilirler.
Venüs ve Satürn sert açılarının olumsuz etkilerini azaltmanın ilk yolu psikoterapidir. Alanında uzman bir psikolog veya psikiyatr ile yapılacak seanslarla sevgi ve değer anlayışındaki problemlere ilişkin kök nedenler ortaya çıkarılabilir. Bunlar ortaya çıktıkça kişi açıklayamadığı birçok şeyin nedenini anlamaya, fark etmeye başlayabilir.
Bu farkındalıklar sayesinde gereksiz kuruntulardan, şüphe ve endişe yaratan duygulardan kurtulabilir. Zaman içinde kendini sevmeye başlarken hem kendine hak ettiği değeri vermeye hem de kendi değerini koruduğu, değerini bildiği uzun vadeli, kalıcı, sağlam ilişkiler kurmaya da başlayabilir. Kendini sevdikçe aynaya baktığında gördüğü kişiden de memnun olacaktır. Kendini sevdikçe ve kendine değer verdikçe yaptığı işi de yeteneklerini de sevecek; daha üretken olmaya başlayabilecektir. Para kazanmaya, kazandığı paranın değerini bilmeye başlayacaktır. Böylece “Bereketsizim, paramın bereketi yok.” algısı da ortadan kalkabilecektir.
Psikoterapinin yanı sıra doğrum haritasındaki Venüs’ün iyi çalışabilmesi için astrolojik danışmanlık da alınabilir. Uzman bir astrolog tarafından doğrum haritasındaki Venüs’ün incelenmesiyle aşk, değer, sevgi ve parayla ilgili sorunların ortadan kalkması için kişinin neler yapması gerektiğine dair bazı yöntemler verilebilir. Bu yöntemlerin uygulanışı, uygulanma zamanı herkesin doğum haritasına göre değişiklik gösterebilir.
BÜTÜN’e Katkı OL’ması dileğiyle… Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Selda Meriç