Blog > OĞLAK YENİAYI 11 OCAK 2024 Blog Yazılarım

OĞLAK YENİAYI 11 OCAK 2024

11 Ocak 2024’te İstanbul saatine göre 14:57’de Oğlak Burcu’nun 20°’sinde Yeniay meydana gelecek. Koç, Terazi, Oğlak, Yengeçlerin 20°-21°, Boğa, Aslan, Kova, Akreplerin 13°, Yay, İkizler, Başak, Balıkların 5°-6° ve 27°’sinde gezegeni veya kişisel noktası olanlar yeniaydan etkilenecek burçlar ve dereceler olacaklar.
Apollon/Mars orta noktasıyla çalışan Yeniay işleri büyütmek, daha fazla para kazanmak, ticari faaliyetlerde bulunmak ve başarılı olmak için çok yüksek potansiyel bir gücü aktive ediyor. Ancak Ay Düğümlerini kareleyen Oğlak yeniayı işleri büyütmek, ticari faaliyetleri artırmak isterken istikrar, başarı, statü, para kazanmayı hedeflerken bile bile tekrar aynı hataya/hatalara düşme; bu hatalı kararlar nedeniyle zarar görme riskinin de olduğunu ifade ediyor. Asteroid Apollo bazı şeylerin hafife alınması kaynaklı tekrarlayan hataların yapılabileceğini gösteriyor. Dolayısıyla her şeyi ciddiye alarak yapmak, ertelememek hata yapmayı engelleyebilir diyebiliriz.
Image
Yeniay’ın yükseleni deklinasyonda Plüton’la karşıtlık yapar gibi çalışıyor. Bu da bir şeyleri kökten değiştirmek konusunun yeniayla birlikte güçlü bir enerjiyle çok fazla konuşulmaya ve tartışılmaya başlanabileceği anlamına geliyor.
Dolayısıyla yeniay haritasında Plüton enerjili İkizler yükselirken ortada çok fazla konuşulacak konu, çok fazla konuşan insan, çok fazla konuşma, zihinlerde çok fazla düşünce ve plân “Bu şöyle yapılmalı, bunu böyle yapacağım, şöyle plânlarım var.” gibi çok fazla cümle sarf eden olabilir ama birçok kişi bunu nasıl yapabileceğini bilemeyebilir veya yapmak istediklerini yapamayacaklarına dair bir düşüncede olabilirler. Bunun nedeni de Yükselen yöneticisi Merkür’ün yükseleni görmemesi ve en son açısını Neptün’le yapmış olması. Bu görünüm bazı şeyleri kökten değiştirmeye veya dönüştürmeye zorlanılsa da veya buna ihtiyaç olsa da bunun nasıl yapılabileceğine dair şu anda net bir çözüm olmadığı anlamına gelebilir. Birçok kişi de hayatlarını ekonomik olarak iyileştirmek için yapmaları gereken şeyleri sadece başkalarıyla konuşmak suretiyle zihinsel olarak iyi hissetme seçeneğini tercih edebilir.
Ay hem deklinasyon dışı çalışıyor hem de deklinasyonda Güneş, Merkür ve Venüs’le birlikte hareket ediyor. Tüm bu gezegenler asaletli olduğu burçlarda değil. Yani Yeniay’ın ortaya koyduğu para kazanmak, farklı gelir kaynaklarıyla yeni maddi akarlar yaratmak, ekonomik koşulları iyileştirmek, başarı ve istikrar kazanmak gibi konularda birçok kişi halinden memnun değil. Bu yüzden de birçok kişi ekstra çaba sarf etmek zorunda olduğunu bilerek hareket edecek.
Fomalhaut’la kavuşan Yeniay yöneticisi Satürn asaleti olmayan bir burçta ve 10. Eve yerleşmiş. Hayal edilen başarıya, statüye kavuşabilmek için ilk koşul bencillikten uzak durmak olmalı. Yalnızca kendini düşünerek ilerlemek, kendi başarısı, statüsü, kazançları için uğraşırken diğer insanları ezip geçmek, onları aşağılamak, küçümsemek, kibir gibi olumsuz davranışlardan uzak durmak gereken zamanlar.
Fomalhaut enerjili Satürn’ün buradaki sınavı vicdan sahibi olmak, ahlaklı ve dürüst olmak. Toplum önündeki görünümü istenilen noktaya taşımak, başarı kazanmak, statü sahibi olmak, yaşam rotasında ilerleyebilmek için ahlâk, dürüstlük ve vicdan sahibi olmaya sarılmak gerektiğini işaret ediyor. Ancak bunlara sarınıldığında başarı gelebilecektir. Ayrıca Fomalhaut Satürn kavuşumları ruhsal hastalıkları, akciğer, boğaz bölgesi ve ayaklarla ilgili rahatsızlıkları da ortaya çıkarabilir.
Yeniay haritasında 2.eve yerleşen Hades parasızlığı ve paradaki değer kaybını işaret ediyor. Bunun yanı sıra insanların yüksek harcama gerektiren durumları olabilir ve bu harcamaların altından kalkabilecekleri paraları olmayabilir. Hades’le kavuşan Kronos’un da retro olması maddi bağımsızlığa sahip olamamayı, yetenekleri kullanarak kazanılan paranın yetmediğini, bazı kişilerin yeteneklerini kullanarak bu parasızlık durumundan çıkabileceklerine inanmadıklarını işaret ediyor.
Image
Hades ve Kronos’un yöneticisi de Ay. Whole Signs olarak baktığımızda Ay 8.eve yerleşmiş. Bu durumda insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için kredi çekme, miras yoluyla kalan değerli bir şeyi satarak, iş ortaklığı kurarak ya da evli olanlar eşten maddi destek alarak sıcak paraya ulaşma yollarına başvurabilir olasılığı doğuyor. Placidus olarak baktığımızdaysa insanlar para kazanmak için şimdiye dek aldıkları eğitimleri, sertifikaları, uzmanlık alanlarını kullanmayı tercih edebilirler. Bu sebeple eğitim programları açmaya başlayabilirler. Ayrıca daha iyi maddi koşullarda yaşamak için yurtdışına gitme plânları yapabilirler.
Ceres’in de 7. Evde olması yeni ay enerjisiyle yaşamı devam ettirmenin en büyük ihtiyacı olarak bir eşe veya iş ortağına sahip olma fikrinin doğacağını işaret ediyor. Tek başına değil birileriyle bir şeyler yaptığında insanlar çok daha mutlu ve güvende hissedebilir. Ekonomi ve iş hayatı açısından bu durum insanları iş ortaklıları kurmaya itebilir. Özel ilişkiler açısındansa bu durum uzun süredir devam eden sağlam ilerleyen ilişkilerin evlilik yoluna doğru evrilmesini sağlayabilir. Ailelerle tanışma, söz, nişan gibi merasimler konuşulmaya başlanabilir. Ceres’in Ay düğümleriyle uyumlu açılar yapması aile olmayı, yuva kurmayı destekliyor. Evli olanlar bebek haberiyle sevinebilirler.
Yeniay, Uranüs ve Juno’yla büyük toprak üçgeni oluşturuyor. Eşlerinin ve çocuklarının yüzlerinin güldüğünü gördüklerinde kendilerini bu yaşamda başarılı olmuş olarak kabul etme düşüncesi aktif. Evli olanlar eşleri ve çocuklarının varlığını sürdürmek, onların keyiflerinin yerinde olduğunu görmek, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için ekonomik şartları iyileştirmeye yönelik girişimlerde bulunabilirler.
Chiron-Venüs üçgeni dargın olanları da barıştırabilir. Ayrıca Chiron, deklinasyonda düğümlerle çalışıyor. Bu da karmik anlaşması olanların karmik temizliklerini yapmak, birbirlerine olan öğretici görevlerini yerine getirmek üzere bir araya gelmesi gibi bir anlam ifade ediyor olabilir. Ayrıca birçok kişi regresyon, bilinçaltı şifa çalışmaları gibi danışmanlıklar almaya dair itilim içine girebilirler.
Yeniay’ın yükselen yöneticisi Merkür’le çalışan enerjiler yeniayla birlikte beden dili okumaları yapmaya, konuşma ve hitabet sanatı öğrenmeye ilgisi olanların bu konularda eğitim almaya karar verebileceklerini işaret ediyor. Bunun yanında birçok kişi kendi bedeniyle ilgili kafa yorabilir. Vücuda şekil vermek, sağlıklı ve sıkı bir vücuda sahip olmak isteyenler spora başlama kararı alabilirler.
Doğru ve sizi mutlu edecek kararlar aldığınız bir yeniay süreci geçirmenizi dilerim.
Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Sevgiler, Selda Meriç
Faydalanılan Kaynaklar: Öner Döşer, Astrolojide Sabit Yıldızlar, s: 327-329 Sevilay Eriçdem, Uranyen Astroloji, s: 168, 208 Sevilay Eriçdem, Asteroidlerin Büyülü Dünyası, s: 65, 66, 143, 145, 261