Blog > İKİZLER YENİAYI Blog Yazılarım

İKİZLER YENİAYI

18 Haziran 2023’te İstanbul’a göre 07:37’de İkizler Burcu’nun 26°43’sında yeniay gerçekleşecek. Neptün’e yaklaşan kare ile gerçekleşecek yeniay enerjisinde Ay’ın deklinasyon dışı olması önümüzdeki on beş günlük süreçte hayattan beklentilerin, istek ve arzuların karşısında kontrol edilemeyen birtakım şart ve koşulların ortaya çıkmasıyla pişmanlık ve/veya hayal k*r*kl*klarının yaşanabileceği söylenebilir. On beş günlük süreçte birçok kişi içinde bulunduğu durumu doğru değerlendirme konusunda zorlanabilir, aşırı beklentiye girme eğiliminde olabilir. Birçok kişi: “Ne umdum ne buldum!” diyebilir. Özellikle bir şeyin olması için birilerinden bir beklentisi olanların ekstra dikkat etmelerinde fayda var. Asteroidlerin de devreye girmesiyle bir konuda sona yaklaşırken ve/veya bir konuda adım atacakken en başa dönme, tekrara düşme gibi temalar aktif. On beş günlük süreçte:
  • Hayaller ve ideallerle ilgili gerçeklerden uzaklaşıp uzaklaşılmadığına iyice bakılmalı.
  • Hayaller uğruna nelerin feda edilmek istendiğine ve/veya edilmek üzere olunduğuna iyice bakmalı ve “Bunun için değer mi?” diye mutlaka sorulmalı.
  • Aşırı beklenti içinde olup olunmadığına bakılmalı.
  • Kimden yana beklenti yüksekse o kişiye aşırı ve gereksiz anlam yüklenip yüklenmediğine iyice bakılmalı.
  • Tüm detaylara hâkim olmadan, her şeyi en ince ayrıntısına dek öğrenmeden, tam anlamıyla güven oluşturulmadan, sağlam plânlar yapılmadan herhangi bir konuda büyük hayaller kurarak yeni bir şeye adım atılmamalı. Aksi halde pembe hayaller hayal k*r*kl*ğı ile son bulabilir. Yeniay yöneticisi Merkür kendi asaletinde, oldukça güçlü. Ancak bir süre önce geri gitmek üzere durmuş olan Satürn’le kare açı yapıp ilerlemesi birçok kişinin bu sıralar hayatıyla ilgili bazı konularda doğru düşünemiyor olduğunu, şu anda ne düşünüyorsa nasıl çıkarımlar yapıyorsa dar bir bakış açısıyla değerlendirme yaptığını ifade ediyor. Bu kişiler “Zaten başkaları başarır ama ben başaramam, hep deniyorum ama olmuyor, olmayacağını biliyordum zaten…” gibi cümleler kurup d*pr*sif bir moda geçebilirler. Ancak bu ruh hali yine kendilerine zarar verecektir. Yeniayla birlikte devrede olan asteroidlere bakıldığında bu tarz düşüncelere odaklanan kişilerin bu sıralar çok yorgun olduklarını, bir şeyleri başarmak, zorlukları aşmakla ilgili isteksiz olduklarını, artık mücadele etmek ve savaşmak istemeyebileceklerini işaret ediyor. Böyle düşünen kişiler hedeflerinden bir süreliğine ve belki de tamamen vazgeçebilir. Ancak bu durum çok uzun sürmeyecektir çünkü 29 Temmuz’dan sonra gücünü toplama, bir şeyleri başarmak için cesaret gösterme ve harekete geçme enerjisi aktifleşiyor. Özellikle kendini ispatlamak isteyen, bir amaca odaklanmak isteyen insanlar 29 Temmuz’la birlikte bu gücü kendilerinde bulmaya başlayabilirler.

    Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Sevgiler, Selda Meriç

    Faydalanılan Kaynaklar: Sevilay Eriçdem, Uranyen Astroloji Eğitimi Ders Kitapçığı, s: 111, 108