Blog > 1 AĞUSTOS 2023, KOVA DOLUNAYI Blog Yazılarım

1 AĞUSTOS 2023, KOVA DOLUNAYI

1 Ağustos 2023’te 21:31’de Kova Burcu’nun 9°’sinde dolunay gerçekleşecek. Bir farkındalık kazanma, uzun zamandır örtülmüş veya baskılanan durmaların, duyguların ortaya çıkma enerjisi olan dolunayla açığa çıkan temalar çocuk yaşlardan beri anne babayla olan temel sorunlar. Belki bazı şeyler zamanla hallolmuştur ama en temel sorunlar hallolmayı bekliyordur. Dolunay enerjisi bu temayı yaşayan kişileri çözülmeyi bekleyen çekirdek sorunun nedenlerini ve nasıllarını aramaya, anlamaya ve olabiliyorsa çözmeye sevk edebilir. Hayatının bir döneminde anne babasıyla yaşayan ama orada da kalamayıp bir şekilde başka bir şehre/ülkeye gidip orada yaşayanlar olabilir. Ancak insan başka bir yere de gitse orada da uzun süre kalamadığını, hayatında hep bir taşınma temasının olduğunu fark edebilir. Dolunay enerjisi bu temayı yaşayanları köklenme, kökleriyle barışma, ait hissetme, ait olma gibi başlıklar üzerinde düşünmeye itebilir. Anne babası hayatta olsa bile onların varlığını hissedememe, yan yana olsalar da ruhen uzak olma, onlarla bağ kuramama, onlarla arasında şimdiye dek aşamadığı bir duvar/engel olduğunu fark etme. Bu temayı yaşayan kişiler dolunay enerjisiyle şimdiye dek aşılamayan bu duvarların yıkılır veya aşılır olup olmadığı üzerine düşünebilir. Annesini veya babasını birtakım nedenlerle kaybetmiş olanlar yaşamlarını onlarsız geçiren, tek başlarına ayakta kalmak için çabalayanlar dolunayla enerjisiyle anne ve/veya babalarının yokluğunu daha fazla hissedebilirler. Image Tüm bunların ortaya çıkardığıysa: “Bu dünyada yapayalnızım, evsiz yurtsuz gibiyim, desteksizim.” fikri ve hissi. Onların varlığını hissedememe, onlara sarılamama, onlarla anne-baba-çocuk ilişkisini yaşayamama, onlarla oturup sohbet edememe, onlarla mutluluğunu veya sorununu paylaşamama, onlar tarafından onaylanamama, takdir edilememe, onlar tarafından fark edilmeme, yok sayılma. Tüm bunlar ve daha birçok şey insanın anne babası olsa da onlarla bağ kuramıyor oluşu bu yaşamda kolsuz kanatsız gezmek gibi bir durumu ortaya çıkarıyor. Dolayısıyla bu duygular ve düşünceler ayrılık anksiyetesi temasını ortaya çıkarıyor. Bu durum ve bu durumun yarattığı duygu durumlarını aşmak için psikolojik destek alınabilir. Dolunayın çalıştırdığı orta noktalara, asteroid ve transneptünyenlere bakıldığında:
  • Bazı aileler çocuklarını gözünün önünde olmasını isteyebilir. Bu nedenle çocuklarını gözlemlemek, onu korumak için bakıcı, dadı, öğretmen tutma seçeneğini uygulayabilirler. Yetişkin çocuklar aileleri tarafından gözetim altında tutulduklarını anlayabilirler.
  • İlişkilerde birbirinden ayrı düşen çiftlerin ayrılık anksiyetesi geliştirmesi, yeniden bir araya gelmeyi bekleme gibi eğilimde olmaları söz konusu olabilir.
  • Bazı kişiler için bu dolunay kendini sorgulayacakları bir zamanı işaret ediyor. “Ben kimim? Ben kimim?” gibi sorulara cevaplar ararken kendine yabancılaştığını, bazı konularda kendi gibi davranmadığını, hangi noktadan sonra kendi gibi olmayı bıraktığını düşünmeye başlayabilir.
  • Birçok kişi geçmişin muhasebesini yapabilir. Geçmişte yaptığı seçimlerden pişman olma ve bu seçimlerin kendisini nereden nereye getirdiğini düşünme, doğru ve yanlışlarını görme; bundan sonra yapacağı seçimlerde daha dikkatli olmaya karar verme gibi temalar aktif.
  • Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Selda Meriç Faydalanılan Kaynaklar: Sevilay Eriçdem, Uranyen Astroloji Eğitimi Ders Kitapçığı, s: 92, 104, 106, 107