Blog > BALIK BURCU'NDA KARMİK VE TEKAMÜL ETTİRİCİ DOLUNAY- 31 Ağustos 2023 Blog Yazılarım

BALIK BURCU'NDA KARMİK VE TEKAMÜL ETTİRİCİ DOLUNAY- 31 Ağustos 2023

31 Ağustos 2023’te 04:35’te Balık Burcu’nun 7°’sinde hem Satürn hem de Karma asteroidi kavuşumlu bir dolunay gerçekleşecek. Dolunay enerjisinden en fazla 0°-6°-7°-15°-22°-23° ’lerde gezegeni ve kişisel noktaları (ASC, MC) olanlar etkilenecek.
Dolunay zamanla kat edilen yolun sonuna gelmeyi, yolun veya işin sonunda iyi ya da kötü sonuçlar almayı ifade eden bir enerjidir. Balık Dolunay’ının çalıştığı enerjiler gelinen noktada karmanın çalışacağını, şimdiye dek iyi şeyler yapıldıysa, faydalı olunduysa, yapılması gereken sorumluluklar yerine getirildiyse, zaman ve yetenekler doğru amaçlar ve hedefler için kullanıldıysa iyi karmik sonuçlarla karşılaşılacak demektir. Tam tersi şekilde hareket edilmişse ilişkilerde gerekli sorumluluklar yerine getirilmediyse, önemli konularda boş verme enerjisi çalıştırıldıysa, para kazanma, kazandığı parayı yönetme, harcamalar, ödemeler konusunda sorumluluklar yerine getirilmediyse, sorumsuzca davranıldıysa Karma Asteroidi ve Satürn bu tarz hareket etmiş kişilere de birtakım hayat dersleri ve ağır sorumluluklar verebilir şeklinde yorumlanabilir.
Venüs/Mars orta noktası, Ay/Güneş orta noktasıyla çalışan dolunay enerjisi hayattaki hazlarımızın, bu hazlar doğrultusunda kafamıza göre aldığımız kararların, yaptığımız eylemlerin bizleri nereden nereye götürdüğünün olumlu veya olumsuz karmik sonuçlarını alacağımızı işaret ediyor.
Bir yandan da Retro Satürn ve birlikte çalıştığı enerjiler gerek iş gerekse özel ilişkilerinde sorumluluklarını yerine getirmeyenler için son bir şans olabileceğini bu şansı iyi kullanmadıkları, sorumluluklarını yerine getirmedikleri takdirde boşanmaların, ayrılıkların, işten atılma, istifaların olabileceğini işaret ediyor. Ayrıca Satürn’le çalışan enerjiler şimdiye dek her türlü ilişkide takınılan maskelerin düşebileceğini, rol yapanların kendi gibi olmayanların artık bunu yapamayacak hale gelebileceğini gösteriyor. Dolayısıyla bu temayı yaşayan ilişkilerin boyutu değişebilir.
Satürn/Plüton orta noktasıyla çalışan dolunay hayat yolunda ilerlerken bazı kararlarımızın veya davranışlarımızın sonuçlarını iyi görmemiz, anlamamız gerektiğini ifade ediyor çünkü bunu iyi anlamazsak daha ağır sorumluluklar ve mücadeleler içine girebiliriz.
Dolunay bir farkındalık ve tamamlanmadır. Dolayısıyla artık nelerden hazzediyoruz ve etmiyoruz? Kafamıza göre aldığımız kararlar bizi hangi noktaya getirdi? Bundan sonra neleri severek ve isteyerek yapmak istiyoruz? Kendimizi, öz benliğimizi ve dış görünüşümüzü ne kadar seviyoruz? Aynaya baktığımızda gördüğümüz kişiden ne kadar memnunuz? Takıntılarımız neler? İlişkilerde kendimizi beğendirmek için neler yapıyoruz? Parayı nasıl algılıyoruz? Parayla olan ilişkimiz nasıldı ve bundan sonra nasıl olmasını istiyoruz? Parayı, bereketi, yaratıcılığı, üretkenliği nasıl tanımlıyoruz? Bundan sonra parayı hangi yollarla kazanmak istiyoruz? Gibi birçok soruya cevap aradığımız zamanları beraberinde getiren bir dolunay.
Bu dolunay bazı şeylere başlamanın önünde birtakım engellerin olduğunu da işaret ediyor. Yeni bir şeye başlama niyetinde olanların sanki şartlar ve koşullar hazır değilmiş, eksik kalan bir şeyler varmış ve bu nedenle başlayamıyormuş gibi düşünmeleri söz konusu olabilir. Ya da kendilerine olan güvensizlik, yetersizlik duygusu başlatma enerjisini bloke edebilir. Bu temayı yaşayanlar kendi kendilerinin ayağına sıkma temasını çalıştıracaklar. Bu fikrin içinde dönüp dolaşanlar başlayacakları şeyden vazgeçme noktasına bile gelebilirler. Dolayısıyla bu fikrin içinde dönüp durmaktan çıkmak, objektif değerlendirmeler yapabilmeyi başarmak gerekiyor. Bunun için de özgüveni sağlamlaştırarak, tecrübe ve bilgilerimizi doğru amaçlar için kullanmak niyetiyle hareket etmemiz gereken zamanlardan geçileceği işaret ediliyor. Özgüven tazelemek adına geçmişteki başarılar gözden geçirilebilir. Kendi kendini motive etme yolları aranabilir.
Uranyen göstergeler özgüven ve yetersizlik sorunu yaşayanların ve bu düzlemden kolay çıkamayanların daha özgüvenli, yeni başlangıçlara hazır, plânlarına, amacına odaklı, hayata güvenen bir duygu ve düşünce düzlemine 4 Kasım’la birlikte geçilebileceklerini işaret ediyor. Ama özgüven ve kararlılık temasını çalıştıranlar, kendinden ve plânından emin olup kendilerini çabuk toparlayanlar bunu daha erken de yapabilir.
Dolunay enerjisiyle birçok kişi bundan sonra neyi yapması ve yapmaması gerektiği konusunda daha net fikirlere sahip olabilir. Merkür’ün retro oluşu dolunay enerjisiyle bazı farkındalıklar kazanarak daha önce plânlanmış işlerin hayata geçirilebileceğini, bunları hayata geçirmek için daha cesur olunabileceğini, başlamak konusunda tereddütlerin olmayabileceğini işaret ediyor. Merkür 14 Eylül’de retrosunu bitirse de 30 Eylül’e dek gölgeli hareket edecek. Dolayısıyla yepyeni fikirleri, plânları, projeleri, imzalanacak sözleşmeleri olanlar 1 Ekim’le birlikte adımlarını atmaya başlayabilirler.
Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Sevgiler, Selda Meriç