Blog > KOVA YENİAYI KAÇIŞ PLÂNI Blog Yazılarım

KOVA YENİAYI KAÇIŞ PLÂNI

10 Şubat 2024’te İstanbul saatine göre 01:59’da Kova Burcu’nun 20°sinde yeniay gerçekleşecek. Kova yeniayının açığa çıkardığı kaçış planı, çıkış yolu bulma enerjisiyle yeni başlangıçlar yapan/yapmak isteyen birçok kişi bazı konulardaki yetersizliklerini de saklamak ihtiyacı duyabilir ve böyle bir tavır sergileyebilir. Çünkü kimse kendisinden başka hiç kimsenin ne tür bir yetersizlik durumundan geçtiğini bilmesini istemeyecektir. Ben güçlüyüm, yıkılmadım ve kimse beni yıkamaz imajı güçlü bir tavırla ortaya konulabilir. Aslında bu bir nevi Kova Burcu’nun karşısında yer alan Aslan Burcu’nun da bir yansıması olarak arka plânda çalışacak gibi görünüyor.

Hangi burçların kaç dereceleri etkileniyor

  • Koç Terazi yengeç Oğlaklar 4°, 5°, 6°, 7°, 27°, 28°, 29°‘sinde gezegeni veya kişisel noktası olanlar yeniaydan en fazla etki alacak kişiler olacaklar.
  • Akrep boğa kova aslanların 19° 20° 21° 22°‘sinde gezegeni veya kişisel noktası olanlar yeniaydan en fazla etki alacak kişiler olacaklar.
  • İkizler balık başak yaylar 12°, 13°, 14°‘sinde gezegeni veya kişisel noktası olanlar yeniaydan en fazla etki alacak kişiler olacaklar.
ImageKova Burcunda gerçekleşecek Yeni Ay'ın Placidus ev sistemine göre çıkarılmış haritası.

Venüs’ün Kova Yeniay’ına Etkisi

Kova yeniayında es geçmemek gereken bir durum daha var. O da Venüs’ün bulunduğu burç ve yaptığı son açı. Venüs’ün Oğlak Burcu’nda yeterince güçlü olmaması, bir süre önce Kuzey-Güney Ay Düğümleriyle kare yapmış olması insanların kendi yaptığı davranışlar sonucunda aslında yine kendilerine zarar verdiklerini gösteriyor. Venüs’ün düğümlerle yaptığı kare açı her ne kadar geçmiş ve etkisini yitirmiş olsa da bugüne dek birlikte yaptığımız tavır ve davranışlar, hayatımızda tekrar ettiğimiz ve sonuçlarını bildiğimiz, bize zarar veren neticelere yol açmış olan, şu an içinde bulunduğumuz durumu yaratan nedenlerin Kova yeniayının alt yapısını oluşturuyor diyebiliriz. Kendim ettim kendim buldum, şu anda bu durumu yaşamamın tek nedeni, şu anda bir kaçış plânı ya da çıkış yolu aramamın tek nedeni benim kararlarımdı, yaptığım hatalı şeylerdi diyen birçok insan olabilir.

Kova Yeniayının Yükselen Yöneticisi Mars ve Yöneticisi Satürn

Kova yeniayın yükseleni 19° Akrep Burcu’nda. Yükselen yöneticisi olan Mars 27° Oğlak Burcu’nda. Yükselen yöneticisi Mars bulunduğu konum itibariyle yücelim yöneticiliğine sahip. Bu durum Yükselen yöneticisi Mars’ın oldukça güçlü olduğunu, kibir enerjisi taşıdığını önüne gelen işleri rahatlıkla yapabilecek güce sahip olduğunu gösteriyor. Yükselen yöneticisi Mars’ın Oğlak Burcu’nda oldukça kuvvetli olması kişilerin özgürleşme uğruna alacakları kararlarda ilk etapta oldukça özgüvenli ve gözü kara şekilde davranabileceklerini gösteriyor. Yükselen yöneticisi Mars’ın açılarına baktığımızda, 1° önce Neptün’le sekstil yaptığını görüyoruz, yani uzaklaşın açıyla Neptün’e açı yapmış durumda. Bu durum kişilerin yapacağı eylemlerde yanılma ihtimallerinin yüksek olduğunu gösteriyor.

Kova yeniayının yöneticisi 7° Balık Burcu’ndaki Satürn tarafından yönetiliyor. Satürn Balık Burcu’nda oldukça asaletsiz durumda. Bu yüzden bu aralar özgürlüğümüz, bağımsızlığımız, bizi daraltan ve sıkan konulardan özgürleşme adına atacağımız adımlarda Yükselen yöneticisi Mars her ne kadar güçlü gözüken bir konumda olsa da Kova yeniayının yöneticisi Satürn’ün oldukça yetersiz ve yetkinlik sahibi olmaması dolayısıyla, alacağımız kararları iyi düşünerek harekete geçmemiz gerekiyor. Çünkü yakın zamanda Yükselen yöneticisi Mars yücelimde olduğu Oğlak Burcu’ndan Kova Burcu’na geçecek ve yücelimin ona verdiği gücü kaybetmiş olacak. Yükselen yöneticisi Mars’ın yücelim pozisyonunu kaybetmesi demek karşılaştığı olaylarda yeterince hakimiyet kuramayacağını, irade gösteremeyeceğini işaret ediyor. Yani birçok kişi şu anda hayal ettiği, umut ettiği, hedeflediği şekilde hareket etmek istese de kısa bir süre sonra bunların azalabileceğini ve hatta hayallerin/plânların değişmek zorunda kalabileceğini, işlerin planladığı gibi gitmeyeceğini işaret ediyor.

Yükselen yöneticisi Mars’la çalışan enerjiler insanların geçmişte yapılanlar ve söylenenlerin pişmanlığı içinde vicdan azabı ve suçluluk duygularıyla başa çıkma yöntemi olarak acı bedenine sarıldığını düşündürtüyor. İnsanların yaşadığı bu hal onları şimdiye dek fiziksel ya da psikolojik rahatsızlıklara sürüklemiş olabilir. Artık bu duruma son vermek için Yükselen yöneticisi Mars’ın asaletli olması dolayısıyla, gereksiz bir özgüven içerisinde bulunarak harekete geçme isteği ile bazı adımlar atmak istenebilir. Burada unutulmaması gereken şey Yükselen yöneticisi Mars’ın yücelimde olması ve 3° sonra Oğlak Burcu’ndan çıkacak olması. Yani Yükselen yöneticisi Mars 3° sonra asaletli pozisyonunu bırakıp Kova Burcu’na geçiyor. Bu da “Ben bu işin altından kalkarım, ben bunu hallederim.” gibi özgüven, cesaret içeren motivasyonla detayları atlayarak harekete geçenlerin bir süre sonra attığı adımdan pişman olmasına neden olabilir.

Bu yüzden bu aralar vereceğiniz kararların size neler getirip getirmeyeceğini, nelerden vazgeçip vazgeçmeyeceğinizi, ne kadar sağlıklı düşünüp düşünmediğinizi, bu yaşadıklarımızın sizde bıraktığı fiziksel ve psikolojik acılara ne kadar tutunduğunuzu iyi düşünmelisiniz. Asaletini kova burcuna geçtiği gibi kaybedecek olan Yükselen yöneticisi Mars ilk açısını Plüton’la gerçekleştirecek. Burada ciddi bir zorlanma söz konusu olacaktır. Yani Yükselen yöneticisi Mars asaletli durumdayken verdiği kararlardan Plüton’la kavuştuğunda pişman olabilir. Bu kavuşum insanı gerçeklerle yüzleştirebilir. Gerçekler insana aklını başına toplaması gerektiğini, hep aynı yöntemlerle değil artık zamana göre yeni plânlar belirleyerek ilerlenmesi gerektiğini hatırlatabilir. Ekstradan Yükselen yöneticisi Mars’ın Plüton’la kavuşması genel olarak ev kazaları, trafik kazaları, ağır sanayi de çalışan kişilerin iş kazaları, maden kazaları gibi kazaları da gündeme getirebilir. Yükselen yöneticisi Mars’ın çalıştığı hassas noktalar, trans tüneller, astroidler yeni ayla birlikte askeri operasyonların, silahlı çatışmaların, cinayetlerin, aile içi cinayetlerin olabileceğini işaret ediyor. Ancak bunların nedeni saklanabilir. Gerçekler örtülebilir. Bir kısım verilere ulaşılırken bir kısmına ulaşılamayabilir.

Kova Yeniayında Uranyen Göstergeler

Kova yeniayını oluşturan Güneş ve Ay’a eşlik eden Uranüs’ün bulunduğu noktaya temas eden Uranyen göstergeler hastalıklar, iki yüzlülükler, tekâmül, yas, hayata hız vermeyle ilgili konuları işaret ediyor. Kova yeniayı enerjisiyle çalışan Uranyen göstergeler bir an önce bulunduğu ortamdan, aileden, işten, ilişkiden (Konu ne ise) gitme isteğini aktifleştirdiği görülüyor ve tabiri caizse defolup gitme isteğini artırıyor. “Ya ben def olup gideyim ya o defolup gitsin. Yeter artık.” gibi cümleler Uranyen göstergelerle birleşen Kova yeniayında ön plânda. İnsanlar bulunduğu ortamdan adeta bir an önce uzaklaşmak ve feraha kavuşmak istiyor gibi bir enerji açığa çıkıyor. Ancak insanlar bir yandan gitmek istiyorlar ama bu gidiş güle oynaya yapılacak bir gidiş olmayabilir. Bunun sebebi de Kova yeniayı hattındaki uranyen göstergelerden biri olan alışan yas asteroidi. Bu durum insanların artık son raddesine geldiğini, bu yüzden üzülse dahi üzülmeyi göze alarak bu ayrılığı gerçekleştirmek istediğini gösteriyor olabilir. Bu gidiş bir kaçış planı şeklinde de işleyebilir.

Kova Yeniayında Satürn/Plüton Orta Noktası ve Tekamül

Kova yeniayıyla çalışan Satürn/Plüton orta noktası bunun bir tekâmül yolu veya tekâmül sınavı olduğunu gösteriyor. Belki de Satürn/Plüton orta noktası insanların yaşadığı, içinde bulunduğu durum onların bu yaşam plânındaki tekamüle hizmet eden, yaşadıkları her neyse o konuyla ilgili harekete geçmeleri, yaşadıkları durumla ilgili başa çıkmayı öğrenmeye çalıştıkları, bu konu ile ilgili deneyim kazanmaları gereken bir alanı da işaret ediyor olabilir. Kova yeniayı ve Satürn/Plüton orta noktasıyla yapılacak seçimler, çıkılacak yol geri dönüşü olmayan ve yaşamı yeniden yapılandırmak zorunda kalındığı bir yol olabilir. Güneş, Ay, Uranüs’ün tam karşısındaki aksta evlilik noktaları, Tantalus ve Karma asteroidi yer alıyor. Tüm bu enerjiler “Ne yaptıysam, yapıyorsam bir türlü olmadı, olmuyor. Benim yaptıklarımla alay ediliyor, hafife alınıyorum. Bir türlü başaramadım ve hayal kırıklığına uğruyorum. Bu da benim içimi hınçla, öfkeyle dolduruyor. Tahammülüm kalmadı.” Şeklinde kurulan cümleleri birçok insana söylettirebilir. Ben ne yaparsam yapayım nankörlüklerle karşılaşıyorum düşünceleri bu aralar aklınızdan sık sık geçiyor olabilir. İnsanlar “Hayat beni sınavdan geçiriyor. Bu benim imtihanım.”gibi de düşünebilirler.

Kova Yeniayıyla Çalışan Hassas Noktalar

Kova yeniayının kardinal aksıyla çalışan hassas noktalara bakıldığında insanların verdiği sözlerden dönmesi, ortaklığı varsa ortaklığı bitirmek istemesi, ilişkisi varsa ilişkisini resmiyette bitirmesi ve bir tercih yapmak zorunda kalması, önündeki seçeneklerden birini seçmek zorunda kalması gibi durumlar yaşanabileceğini işaret ediyor. Kova yeniayının kardinal aksıyla çalışan hassas noktalardan bir diğerindeyse göç etme temasının çalıştığı görülüyor. Bu tema ülke değişikliği de olabilir, başka bir şehre ya da başka bir eve taşınma durumu da söz konusu olabilir.