Blog > BAŞAK BURCU'NDA DOLUNAY - 24 ŞUBAT 2024 Blog Yazılarım

BAŞAK BURCU'NDA DOLUNAY - 24 ŞUBAT 2024

24 Şubat 2024’te İstanbul saatine göre 15:30’da Başak Burcu’nun 5°’sinde dolunay meydana gelecek.
  • Başak Burcu Dolunayında para kazanmak, finans, gelir gider dengesini sağlamak, eğitim, harçlar, sigortalar, vergiler, krediler, borçlar, yolculuklar, davalar, kardeşler, akrabalar, komşular gibi konularda birçok detayla uğraşmak, koşturmakve tüm bunları da kendini güven içinde hissetmek için yapmak teması ön planda.
  • Başak Burcu Dolunayı enerjisiyle birçok insan kendini güvende hissetmiyor. Alt plânda kendini güvende hissetmek, güvenceye almak için tüm bu çaba. Parasal konularda, ilişki konularında, yakın akraba ilişkilerinde birçok insan güvence arayışında.
  • Başak Burcu Dolunayı insanların para kazansa da kazandıkları parayı kaybetmekten veya işini kaybetmekten korkabileceklerini işaret diyor.
  • İnsanların yapmak, başarmak istedikleri amaçlar, işler ve gerçekleştirmek istedikleri hayaller olsa da bu hayalleri gerçekleştirmek umuduyla hareket edecekleri noktada tam olarak hayata ve kendilerine güvenememe hissiyle durmayı tercih edebilirler.
  • Yani Başak Burcu Dolunayıyla birçok kişi ben bir iş yapacağım ama hayat beni destekleyecek mi? Benim bir hayalim var ama bunu gerçekleştirmek isterken maddi ve manevi olarak kendimi güvende hissedecek miyim? Ya yanlış bir şey yaparsam ne olacak? Gibi sorgulamalar, korkular ve kaygılar içinde insanlar kendini bulabilirler.

Hangi burçların kaç dereceleri etkileniyor

  • Başak Burcu dolunayından etkilenecek burç ve derecelerse şöyle olacak: Koç Terazi Yengeç, Oğlakların 18°, 19°, 20°, 21°, 22° ‘sinde gezegeni veya kişisel noktası olanlar yeniaydan en fazla etki alacak kişiler olacaklar.
  • Akrep, Boğa, Kova, Aslanların 11°, 12° 13° 14° 15° ‘sinde gezegeni veya kişisel noktası olanlar yeniaydan en fazla etki alacak kişiler olacaklar.
  • İkizler Balık, Başak, Yayların 3°, 4°, 5°, 6°, 7°, 27°, 28°, 29°‘sinde gezegeni veya kişisel noktası olanlar Başak Burcu dolunayından fazla etki alacak kişiler olacaklar. Bu burç ve derecelerde gezegeni ve/veya kişisel noktası olmayanlar Başak Burcu dolunayından etkilenmeyeceklerdir.
Image24 Şubat 2024, Başak Dolunay’ının Placidus ve Whole Signs Ev Sistemine Göre Görünümü

Whole Signs ve Placidus Ev Sistemine Göre Başak Burcu Dolunayı

Whole Signs ev sistemine göre bakıldığında Başak Burcu dolunayı 3-9 aksında; Placidus ev sistemine göre bakıldığında 2-8 aksinde meydana gelecek. Dolayısıyla Başak Burcu dolunayı Whole Signs ev sistemine ve Placidus ev sistemine göre gelir gider, finans, para, krediler borçlar, ödemeler, miras, ameliyatlar konularıyla eğitim öğretim, yolculuklar, davalar, kardeşler, yakın akrabalar, kuzenler, komşular, anlaşmalar, sözleşmeler, yazılı sözlü sınavlar, uzmanlık sınavları gibi konuları gündeme getiriyor.

Başak Burcu dolunayı bu konularla ilgili sonuç alma, şimdiye dek kat edilen yolda nereden nereye gelindiğine dair tespit yapma, aydınlanmayan bazı konularında açıklığa kavuşması söz konusu olabilir.

Başak Burcu Dolunayın Yükseleni ve Yükselen Yöneticisi

  • Başak Burcu Dolunayın yükseleni Yengeç Burcu. Yükselen yöneticisi Ay’a baktığımızda Başak Burcu’nda ve en son Kova Burcu’ndaki Plüton’la 150°’lik bir açı gerçekleştirerek yaptığı görülüyor. Bu da hayat içindeki birçok meseleyle, meselelerin detaylarıyla uğraşırken bunların içinden nasıl çıkacağını görememek ve içinde bulunduğu durumu değiştirmek için, yaşamında değişim yapmak için en iyi fikri henüz görememek anlamına geliyor. Yani, Başak Burcu dolunayının yükselen yöneticisi Ay değişim fırsatı var ama bu şu an görülemediğini işaret diyor.
  • Başak Burcu dolunayının yükselen yöneticisi Ay en son açısını Plüton’la yapmıştı ve sonraki ilk açısı dolunayın yükseleninin yücelimi Jüpiter olacak. Ay’ın Jüpiter’e doğru gidecek olması tüm bu duygu ve düşüncelerin, sorgulamaların, endişelerin, kaygılı hallerin ilerleyen günlerde daha da fazla büyüyeceğine işaret ediyor olabilir.
  • Yani insanlar içinde bulundukları çıkmazlardan çıkmaya, çıkış yolu bulmaya çalışırken ve tüm olumsuz şartlanmalar ve koşullanmaların içinde yine de umutla hayata sarılmaya çalışırken Jüpiter insanların maddi ve manevi güvence ihtiyacı içinde olma isteklerini arttıracak görünüyor.

Balık Burcu’nda Zarardaki Merkür

Başak Dolunayın yükselen yöneticisi Ay’ın yöneticisine yani Merkür’e bakıldığında Merkür’ün 2° Balık Burcu’nda olduğu görünüyor. Asalet olarak Merkür zararda pozisyonda.
  • Zardaki bir gezegen halinden hiç memnun değildir. Benim burada ne işim var, ben neden bu hallere düştüm diye düşünen bir insana benzer. Dolayısıyla Başak Burcu dolunayında insanlar da tıpkı zarardaki Merkür gibi ben neden bu haldeyim, benim burada ne işim var, ben neden böyle işlerle uğraşıyorum, ben neden bunları durmadan düşünüp duran ve bu işin içinden çıkamayan bir haldeyim gibi düşünebilir.
  • Merkür zihnimizdir, düşüncelerimizdir, iletişim biçimimizdir, konuştuklarımızdır yazdıklarımızdır. Balık Burcu’nda zarardaki Merkür nedeniyle birçok kişinin zihni Balık Burcu enerjisiyle çalışabilir. Asaleten zararda pozisyondaki Merkür gibi birçok kişi bulunduğu durumdan şikâyet etme, kendini kurban gibi hissetme, kendini zavallı gibi hissetme ve kendini çaresiz hissetme düşünceleri ile meşgul olabilir.
  • Balık Burcu enerjisinde kurtarıcı bekleme düşüncesi de vardır. Yani birçok insan içinde bulunduğu karmaşık durumları çözmesi, zorlu süreçlerden kendini kurtarması için birinin desteğine veya bir kurtarıcıya ihtiyaç duyabilir. Bu düşünce ve inançla hareket eden birçok kişi 15 günlük süreçte derdini çözmek amacıyla kendinden daha güçlü gördüğü birinden yardım almayı tercih edebilir önümüzdeki.

Yanık Merkür

  • Balık Burcu doğasında düşünen Merkür, Güneş tarafından da yakılıyor. Merkür tarafsız ve objektif olmayı, doğru ile yanlışı ayırt etmeyi, en doğru muhakemeyi yapmayı, doğru iletişim kurmayı temsil eden bir gezegendir. Yanık olduğu zamanlarda bunların hiçbirini sağlıklı bir şekilde yapamaz.
  • Yanık durumdaki Merkür Güneş tarafından örtülüyor yani yakılıyor. Bu da Merkür’ün temsil ettiği doğru bilginin, düşüncelerin, objektifliğin, gerçeklerin örtüldüğü ve gizlendiği anlamına geliyor.
  • Dolayısıyla Başak Burcu dolunayı gerçeğin görülmediği gizlendiği ve görülmesi istenilenin ön plana çıkarıldığı bir enerjiyi aktive ediyor.
  • Yani bireysel hayatlarda bunu düşündüğümüzde insanlar düşündüklerini tam olarak aktarmaya bilir, tam anlamıyla dertlerini anlatamayabilirler, tam olarak da bulundukları durumu objektif ve tarafsız bir şekilde değerlendiremeyebilirler yani yanılabilirler, hatalı bir sonuca varabilirler.
  • Ayrıca birilerinden fikir alarak karar vermek niyetinde olanlar kimlere danıştıklarına çok dikkat etmeli. Çünkü Merkür, Güneş tarafından yakıldığı için danıştıkları kişi onları istedikleri şekilde yönlendirecek fikirler verebilir veya yanlış fikirler verebilir.
  • Dolayısıyla böyle bir zihinsel enerjiyle hayata dair önemli kararlar almak niyetinde olanlar sakince tüm planlarının üstünden yeniden geçmeliler. Aksi halde hatalı bir bakış açısı sergiledikleri noktayı kaçırmış olduklarını fark edemeyebilirler. Ve bu da ileride çok pişman olacakları yanlış bir karar almalarına sebep olabilir.
  • Sakin kalmaya, planlarınız neyse baştan sona gerçekçi bir şekilde incelemeye, kendinize dürüst olmaya çalışmanızda fayda var. Bunu yaptığınız taktirde nerede kendinizi yanılttığınızı ve nerede kendinize doğruyu söylediğinizi bulabilirsiniz. Bu da sizin en doğru kararı almanızı sağlayacaktır.
  • Merkür hem Balık Burcu’nda hem de yanık. İnsanlar söylemek istediklerini tam olarak söyleyemeyebilirler. Yani diyelim ki insanlar haykırmak istiyorlar, haykırdıkları ânı düşünüyorlar ama sıra haykırmaya geldiğinde bunu yapamıyorlar, sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Dolayısıyla bu durum da ilişkiler açısından önümüzdeki 15 günlük sürecin oldukça kısır bir süreç olduğunu gösteriyor. Çünkü ilişkiler açısından bakıldığında eğer söylenmesi gerekenler söylenmiyorsa ortadaki problem çözülemeyecek demektir.
  • Merkür 6 Mart’a kadar yanık durumda olacak. Yanık olmaktan çıksa da Neptün’le kavuşmaya doğru gidecek. Kendini doğru düzgün ifade edemediği Balık Burcu’nda Güneş tarafından yanmış bir gezegenin Neptün’ünle kavuşmaya doğru gitmesi zihinlerin iyice “Leyla” olduğu zamanları işaret eder. Yani Merkür Koç Burcu’na geçene kadar Merkür’e Güneş’ten ve Neptün’den rahat yok diyebiliriz.
Image24 Şubat 2024, Başak Dolunay’ının Placidus ve Whole Signs Ev Sistemine Göre Görünümü

Uranyen Prensipte Başak Burcu’nda Dolunay ve Sırlar

  • Uranyen prensipte incelendiğinde Başak dolunayıyla çalışan Asteroitlere, hassas noktalara bakıldığında geçmişte yapılmış ve gizlenmiş olan bir sırrın ortaya çıkması söz konusu olabilir. Ancak bu sır ortaya çıksa da tam anlamıyla bu sırra verilecek gerçek tepki verilmeyebilir, önemsemeyebilir, çok çabuk unutulabilir. Çünkü Merkür Balık Burcu’nda ve yanık durumda.
  • Hatta Başak Burcu dolunayıyla çalışan uranyen göstergeler saklanan sır ortaya çıkacakken bile öyle bir örtülür ki ortaya çıktığı bile anlaşılmaz. Böyle bir durumda söz konusu olabilir.
  • Bir şeyleri kendine saklama ihtiyacının arttığı bu dolunayla birlikte içten içe düşünme enerjisi aktif.
  • Ayrıca Uranyen prensiple incelenen Başak Burcu dolunaydaki asteroitler söylenen fikirlerin geri planında başka niyetlerin olduğunu da işaret ediyor. Dolayısıyla 15 günlük süreç içinde insanların samimi duygularla size bir şeyler söylediklerine hemen inanmamanızda fayda var.

Başak Burcu Dolunayı, Pallas ve Kendi Hayatının Kahramanı Olmak

  • Başak Burcu dolunayla birlikte çalışan Pallas enerjisi tüm yaşadığı kafa karışıklığı, ikilemler, çıkmazlar içinden çıkmanın yolunun kendi hayatının kahramanı olmakla olacağını işaret ediyor.
  • Pallas kendi hayatlarını yoluna koymak, değiştirmek ve kendi hayatlarının kahramanı olmak isteyenlerin her zaman denedikleri ve yaptıkları seçenekleri bir kenara bırakıp daha geniş bir perspektiften bakarak ve cesaretlerini ortaya koyarak bunu gerçekleştirebileceklerini işaret diyor.
  • Yay Burcu’ndaki Pallas, farklı bir perspektiften bakarak farklı çözüm yolları bulanların, enerjinin dağılmaması için hedeflerini başarana kadar gizli tutanların, içlerindeki cesareti ortaya koyanların yaşam tarafından destekleneceklerini ortaya koyuyor.
  • Bunu yapmak için de birilerinin sizi cesaretlendirmesi beklememelisiniz. Kendi kendinizin yaşam koçu olmalısınız, kendi kendinizi motive etmeli ve içinizdeki cesareti ortaya koyabilmelisiniz.

Başak Dolunayı, Pallas, Chiron ve Kuzey Ay Düğümü

  • YouTube kanalımda “40 Yılda Bir Gelen Şans”olarak yayınladığım videoda Chiron- Kuzey Ay Düğümü kavuşumu etkisinden bahsettim. Bu enerjinin Başak Burcu dolunayı, Palas enerjilerine dahil olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
  • Dolayısıyla Chiron- Kuzey Ay Düğümü kavuşumu 19 Nisan’a kadar yeteneklerinizi, bilginizi, enerjinizi ve cesaretinizi en doğru şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.
Başak Burcu dolunayının en yüksek hayrınıza olacak şekilde çalışmasını, Pallas enerjisini ve Chiron -Kuzey Ay Düğümü enerjisini en yüksek hayrınıza olacak şekilde çalıştırıp kendi yaşamınızın kahramanı olmanızı dilerim.

Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Selda Meriç