Blog > JÜPİTER BOĞA BURCU’NDA Blog Yazılarım

JÜPİTER BOĞA BURCU’NDA

Boğa Burcu doğası gereği eğer istediği parayı kazanıyorsa, kazandığı paranın keyfini sürecek kadar da kendine imkânlar yaratabiliyorsa Tanrı’nın kendisini sevdiğini düşünür. Boğa Burcu için para oksijen kadar hayati öneme sahip bir değerdir. Boğa temasıyla birleşen Jüpiter de bir yıllık süreçte dünya plânındaki insanlara para kazanmanın ve kazanılan parayla yaşamın keyifli yanlarını çoğaltmanın, maddi olanakları ve birikimleri büyütmenin bilincini pompalayacak. Dolayısıyla da paranın, paranın satın aldığı değerlerin önemi büyüyecektir. Boğa’nın temsil ettiği toprağın ve toprakta yetişen ürünlerin değerinin de daha da artacağı söylenebilir. Ancak toprağı eken ve biçen insanlar alelade ürünlerle toprağı meşgul etmeyecekler; piyasa değeri yüksek olan, para eden ürünlerle toprağı işleyeceklerdir.

Karma’nın Lordu olarak bilinen Satürn kadar Jüpiter de karmik bir gezegendir. Jüpiter’in karmik sınavında Tanrı’nın bahşettiği olanak ve fırsatlar karşısında insanoğlunun kendini unutup kibir tuzağına düşüp kötü karma yaratma teması söz konusudur. Boğa’daki Jüpiter’in karmik dersi ise Tanrı’nın bahşedeceği maddi olanaklar karşısında insanoğlunun şımarıp şımarmayacağı, kazançlarının artmasıyla paranın gözünü kör edip etmeyeceği, parayla her şeyi ve herkesi satın alabileceği kör inancına saplanıp saplanmayacağı, elindekinin bir kısmını ihtiyacı olanlara verip vermeyeceği, sahip olduklarıyla yetinmeyip çok daha fazlasını isteyip istemeyeceği, maddi servetini adil yollarla kazanıp kazanmayacağı; itibar, saygınlık, makam gibi dünyevi değerlere nail olduktan sonra diğer insanları kendisinden aşağı görüp ezip ezmeyeceğiyle ilgilidir.

Jüpiter Boğa enerjisinin ilk muhatapları doğum haritasında Boğa Jüpiter’e sahip olanlardır. Çünkü doğum haritasında Jüpiter’i Boğa olanlar 16 Mayıs’la birlikte “Jüpiter Dönüşü” yaşamaya başlayacaklar. Bu dönüş bir kişinin hayatında on iki yılda bir meydana gelir ve aslında kişinin hayata baktığı perspektifi geliştirecek, kişiye yeni hayat tecrübeleri edindirecek yeni bir 12 yıllık dönemin de başlangıcıdır. Dolayısıyla Jüpiter’i Boğa olanlar son on iki yıldır neler yaptıklarına dönüp bakmalılar. Şimdiye dek nasıl hayat deneyimleri yaşadılar? Hangi konularda kendilerini geliştirdiler? Hayat onları hangi konularda geliştirdi ve büyüttü? On iki yıl boyunca nelere değer verdiler? Aslında bunları son zamanlarda sıkça düşünüyor olmalılar…

Jüpiter’i Boğa olanlar 16 Mayıs’la birlikte gelecek 12 yılda hangi konuda gelişmeye ihtiyaçları olduğunu düşünmeye başlayabilirler. Bundan sonraki yıllarda hangi anlamda eksik ve gelişmeye ihtiyacınız olduğunuzu düşünüyorsunuz? Bu sorunun cevabı siz Jüpiter Boğaların yeni hedefler belirlemesini, yeni plânlamalar yapmasını sağlayacaktır. 16 Mayıs’la birlikte Jüpiter dönüşü yaşayanların bir kısmı yeni eğitimler almaya yönelirken, bir kısmıysa yepyeni iş ve kazanç kapılarını aralayabilirler, iş kurabilirler. Aynı zamanda on iki yıllık büyüme ve gelişme alanlarınız doğum haritanızda Jüpiter’in yönettiği Yay ve Balık, yüceldiği Yengeç Burcu ev konularınızda meydana gelecektir.

Jüpiter Boğa enerjisini Başak ve Oğlak Burçları da olumlu olarak hayatlarında hissedebilirler. Ancak şunu söylemek gerekir ki Jüpiter’in hayatlardaki etkisi ancak Mars ve Satürn’le yapacağı açılarla bariz bir şekilde hissedilebilir. Zira birçok kişi “Jüpiter bolluk ve bereket getiriyordu ama ben onun bolluk ve bereketini hissedemedim.” şeklinde veryansın eder. Eğer Boğa Jüpiter sizlerin doğum haritasındaki Mars ve/veya Satürn’le açıya girecekse onun enerjisini güçlü bir şekilde hissedeceğinizi bilmelisiniz. Eğer Mars’ınızla açıya girecekse vücut geliştirmek, spora başlamak, kas yapmak, kasları güçlendirmek için ideal zamanda olduğunu bilmelisiniz. Eğer Satürn’ünüzle açıya girecekse yaşamınızda maddi anlamda sağlamlığı, istikrarı ve başarıyı yakalayabileceğiniz, hayatın rüzgârını arkanıza aldığınızı, ilerlediğinizi ve büyüdüğünüzü hissedeceğiniz zamanlardan geçtiğinizi hissedebilirsiniz. İstikrarlı, kararlı, disiplinli olun ve hayatın sunduğu büyüme fırsatlarını iyi değerlendirin.

Jüpiter’in Boğa’da olacağı bir yıllık süreçte herkes sahip olmak istediği maddi olanaklara kavuşmak için önce var olan koşulları yavaş ve kendinden emin şekilde değerlendirmeli, ulaşılabilir, güven veren, sağlam bir hedef belirlemeli, uzun vadede kalıcı bir plân hazırlamalı; bu hedefe ulaşmak için de istikrarlı bir şekilde çalışmalıdır. Bunu yapabilenler hayatlarında istikrar sağlayabilecek, uzun vadede para kazanabilecekleri işlere imza atabilirler.

JÜPİTER BOĞA’YI DOĞRU KULLANMAK İÇİN

  • Yeteneklerinizi iyi belirleyin.
  • Yeteneklerinizle en iyi hangi işi yapabileceğinizi ve para kazanabileceğinizi düşünün. İşinizi büyütmenin detaylı plânlarını yapın.
  • Elinizdeki parayı nereye ve nasıl kullanacağınızı iyi düşünün.
  • Gereksiz harcamalardan uzak durun.

JÜPİTER BOĞA’NIN YÜKSELEN BURÇLARA GÖRE ETKİSİ


YÜKSELEN KOÇLAR

Jüpiter Boğa enerjisiyle öz değerinizi, maddi ve manevi değerlerinizi artırmaya odaklanabilirsiniz. Daha fazla para kazanmak, mülk edinmek sizler için her zamankinden fazla önemli hale gelebilir. Jüpiter Boğa süreci maddi kaynaklarınızı artırmaya dair fikirler üretmenin, plânlamalar yapmanın tam zamanı. Eğer finans göstergeleriniz de destekliyorsa maddi plânlarınızı hayata geçirmek için adımlar atabilir, daha fazla para kazanma şansı elde edebilirsiniz. Gelir gider dengenizi korumanız gereken bir dönem olabilir. Kazancınız artıyorsa bunun rehavetine kapılmamalı, gerektikçe harcama yapmalı ve mümkünse birikim yapmaya özen göstermelisiniz. Eğer bir yatırım yapmak istiyorsanız onun doğru bir yatırım olup olmadığını çok iyi analiz etmeniz tavsiye edilir. İş arayan biriyseniz ve kariyer göstergeleriniz de destekliyorsa Jüpiter Boğa sürecinde iş bulma şansı elde etmeniz mümkün.

YÜKSELEN BOĞALAR

Jüpiter Boğa süreci yaşam koşullarınızı, sosyal konumunuzu değiştirmek, mali durumunuzu iyileştirmek için harika bir fırsat olabilir. Bu dönemde kendiniz için neler yapabileceğinizi düşünmeli, kendinize yeni hedefler belirlemelisiniz. Mesela olmak istediğiniz kişi olmak için, yaşamak istediğiniz hayatı yaşamak için neler yapmanız gerektiğini plânlayabilirsiniz. Ayrıca yeteneklerinizi daha da geliştirecek eğitimler almanızın tam zamanı. Eğer şimdiye dek eğitimler almışsanız, bir konuda uzman olmuşsanız eğitim vermeye başlayabilirsiniz. Bu dönemde “Evren benim sesimi duyuyor.” diyebilirsiniz. Sağlık açısından bakıldığında eğer kilo alma problemin varsa bu dönemde yediklerinize her zamankinden çok dikkat etmenizde fayda var. Spor yapmaya başlamak faydalı olabilir.

YÜKSELEN İKİZLER

Jüpiter Boğa süreci sizin için manevi ve ruhsal dünyanızı geliştiren bir dönem olabilir. Eksikliğini hissettiğiniz manevi konularda bilgi edinmeye çalışabilirsiniz. İçsel gözlem sayesinde yeni özelliklerinizi keşfedebilir, spiritüel konularla ilgili eğitimler almaya ve/veya vermeye başlayabilirsiniz. Bu dönemde hayatınıza spiritüel konularla ilgilenen birçok insan girebilir. Bu konularla ilgilenen insanların olduğu sosyal gruplara katılabilirsiniz. Birçok kişiden çok farklı ruhsal bilgiler öğrenebilirsiniz. Böylece kendinize ve hayata daha farklı bir perspektiften bakabilme şansı elde etmeniz mümkün. Hayatın sadece maddi hırslardan, kariyerden, dünyevi zevklerden ibaret olmadığını fark edebilirsiniz. Rüya kamplarına/eğitimlerine, yoga kamplarına/eğitimlerine, kişisel dönüşüm programlarına katılmak size çok şey kazandırabilir.

YÜKSELEN YENGEÇLER

Jüpiter Boğa hayallerinizi gerçekleştirmek için karşınıza fırsatlar çıkarabilir. Doğayı ve hayvanları koruma, temiz su kaynaklarını koruma, kimsesiz çocuklara, eğitim alamayan çocuklara yardım etme gibi geniş çaptaki organizasyonlara katılabilirsiniz. Derneklerde, vakıflarda, sosyal gruplarda tanıştığınız insanlar ve/veya dostlarınız size hayallerinizi gerçekleştirmeniz için destek olabilirler. Bir fikriniz, birçok insana faydası dokunacak büyük bir proje haline gelebilir. Sosyal yardımlaşma amaçlı yaptığınız şeyler sayesinde itibar sahibi olabilirsiniz. Sosyal medyada tanınabilirsiniz. Eğer sosyal medya hesabı açma veya hesabınızı büyütme plânlarınız varsa Jüpiter Boğa sürecini iyi değerlendirmenizde fayda var.

YÜKSELEN ASLANLAR

Kariyerinizde hayal ettiğiniz başarıya kavuşabileceğiniz fırsatların ortaya çıktığı zamanlardan geçiyorsunuz. Yaklaşık bir yıllık süreçte odak noktanız kariyer hedefleriniz, plânlarınız olacaktır. Terfi almak istiyorsanız bu dönemi iyi değerlendirmenizde fayda var. Eğer çalışma hayatı göstergeleri ve kariyer göstergeleri de destekliyorsa Jüpiter Boğa sürecinde yeni bir statünüz olabilir. Prim, ikramiye veya maaş artışı söz konusu olabilir. Aynı zamanda bu dönem çok fazla iş fırsatıyla da karşılaşabilirsiniz. İş arayan biriyseniz iş bulabilirsiniz. Yeteneklerinizi ortaya koyabileceğiniz teklifleri değerlendirmenizde fayda var.

YÜKSELEN BAŞAKLAR

Jüpiter Boğa enerjisiyle kendinizi geliştirmek istediğiniz konularda birçok fırsatla karşılaşmanız mümkün. Mesela üniversiteyi kazanabilirsiniz ve/veya ikinci bir üniversite okumaya başlayabilirsiniz. Eğer akademik çalışmalar yapan biriyseniz bu dönem sizin için iyi bir fırsat olabilir. Yüksek lisans, doktora sınavlarına iyi hazırlanırsanız ve eğitim göstergeleriniz de destekliyorsa kazanma şansı yakalamanız mümkün. Bu dönemde aldığınız eğitimler gelecek yıllarda hayalinizdeki kariyeri yapmanızı sağlayabilir. Eğer yurtdışında çalışmak veya yaşamak istiyorsanız ve yurtdışı göstergeleriniz de destekliyorsa hayalleriniz gerçek olabilir.

YÜKSELEN TERAZİLER

Eğer haritanızdaki finans göstergeleri de destekliyorsa bu dönem eşinizin, iş ortaklığınızın gelir kaynaklarında artış görülebilir. Ancak finansal konularda tedbirli olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Gelir gider dengenizi iyi kurmalı; ihtiyaçlarınıza göre harcama yapmalı, ödemelerinizin takibini günü gününe yapmalı, gerekmedikçe büyük borçlara girmemeli ve aşırı r*skli finansal hamlelerden kaçınmalısınız. Para konularında şanslı olabileceğiniz bir süreç olabilir ancak aşırı iyimserlikten kaçınmanızda fayda var. Eğer finansal göstergeleriniz destekliyorsa borçlarınızı ödemek, kredi çekmek için şansınız dönebilir.

YÜKSELEN AKREPLER

Jüpiter Boğa evliliğinizi, iş ortaklığınızı, sosyal ilişkilerinizi gözlemlemek için daha çok zaman ayırabileceğinizi işaret ediyor. Bu dönemde yabancı ülkelerde yaşayan kişilerle de tanışabilirsiniz. Yabancı insanlarla ortaklık kurma şansınız da olabilir. Eğer birtakım sorunları olan bir evliliğiniz varsa ve ilişkiler evi göstergeleriniz de destekliyorsa evliliğinizdeki sorunları aşabilirsiniz. Ancak uyumsuz ve sert açılar alıyorsanız sorunlar daha da büyüyebilir ve boşanma kararı alabilirsiniz. Eğer haritanız bu yıl evlilik vadediyorsa ve ciddi ilerleyen bir ilişkiniz varsa evlenme kararı almanız mümkün. Aynı zamanda iyi düşünülmüş ve iyi plânlanmış her türlü iş anlaşmasını hayata geçirmek, güvenilir ve sağlam insanlarla ortaklık kurmak için de bu dönemi değerlendirmenizde fayda var.

YÜKSELEN YAYLAR

Jüpiter Boğa enerjisi sizleri iş yaşamınıza, günlük hayatınıza odaklayacaktır. İş ilişkilerini geliştirmeniz için iyi bir dönem. Bu süreci çok iyi değerlendirin. Sorumluluklarınız artabilir ve çok fazla çalışabilirsiniz. Çok fazla işle meşgul olabilirsiniz. Eğer bir konuda uzmanlaşmak istiyorsanız Jüpiter Boğa sürecini çok iyi değerlendirmeniz de fayda var. İş arayan biriyseniz ve kariyer göstergeleriniz de destekliyorsa bu dönemde iş bulabilirisiniz. Dolayısıyla iş başvuruları yapmaya başlamanızda fayda var.

YÜKSELEN OĞLAKLAR

Jüpiter Boğa enerjisiyle yapmaktan keyif aldığınız konulara fazlasıyla odaklanmanız mümkün. Var olan gerçek potansiyelinizi, yaratıcılığınızı, neler yapabileceğinizi gösterebilme şansınız olabilir. Yeteneklerinizle para kazanma fırsatı bulabilirsiniz. Neşeli, keyifli, eğlenceli insanlarla tanışma fırsatınız olabilir. Eğer hayatınızda biri yoksa ve haritanızdaki ilişki göstergeleri de destekliyorsa hayatınızın aşkıyla tanışabilirsiniz. Bu kişi yabancı biri de olabilir. Eğer evliyseniz ve çocuk sahibi olmak istiyorsanız; haritanızdaki çocuk göstergeleri de destekliyorsa bebek sahibi olma şansı elde edebilirsiniz.

YÜKSELEN KOVALAR

Jüpiter Boğa sürecinde ailevi ilişkilere, ailevi konulara çok fazla odaklanabilirsiniz. Ailevi konularla şimdiye dek ilgilenmediğiniz kadar ilgilenmeniz gerekebilir. Eğer aile bireylerinizle aranızda bir yanlış anlaşılma olduysa bu dönemde bunu ortadan kaldırabilirsiniz. Aileden biriyle konuşmuyorsanız bu dönemde barışmanız mümkün. Satışı ya da alımı ertelenen arsa, ev konusu varsa bu konular yeniden gündeme gelebilir. Daha önce ertelenen arsa, ev, tarla vb. satışı bu dönemde gerçekleşebilir. Yarım kalmış inşaat, tadilat işleri Jüpiter Boğa sürecinde tamamlanabilir. Eğer evlilik göstergeleriniz de destekliyorsa nişan, söz, evlilik gibi konularınız ana gündeminiz olabilir.

YÜKSELEN BALIKLAR

Jüpiter Boğa süreci yaşamı daha geniş bir perspektifle görebilmeyi deneyimleyeceğiniz bir yıl olacaktır. İletişim, yaşamınızda çok önemli bir hale gelebilir. Sizi geliştirecek en iyi eğitim fırsatları karşınıza çıkabilir. Ticari anlaşmalar yapmak, nitelikli eğitimlere kaydolmak veya eğitimler vermeye başlamak, teknolojik işlerle ilgilenmek için harika bir dönem. İletişim, haberleşme, reklâm, pazarlama, tanıtım gibi konularda şanslı adımlar atmanız mümkün. İletişim becerilerinizi geliştirmek için de bu dönemi iyi değerlendirmeniz tavsiye edilir. Ayrıca kısa seyahatler de gündeminize gelebilir. Bu seyahatler esnasında size şanslı iş bağlantıları kuracak yeni insanlarla tanışabilirsiniz.
Sevgiler, Selda Meriç Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz.