Blog > 19 MAYIS 2023 BOĞA YENİAYI Blog Yazılarım

19 MAYIS 2023 BOĞA YENİAYI

19 Mayıs 2023’te İstanbul saatine göre 18:53’te Boğa Burcu’nun 28°’sinde yeniay gerçekleşecek. Yeniayın yöneticisi Venüs’ün Hades’ten ayrılıp yeniayın yükselenini görerek Kronos’a doğru gitmesi birçok kişinin yaşamına bir kr*zden sonra ve/veya bir kr*zle, bir sonlanmayla, bir şeylerin tükenmesiyle ve artık fayda vermemesiyle birlikte sağlam, uzun vadeli ve kalıcı yeniliklere adım atabileceğini işaret ediyor. Dolayısıyla bu yeniay bitişlerle gelen yeni ve sağlam başlangıçları ifade ediyor.
Image
Yeniayın yöneticisi Venüs’ün Hades’ten çıkıp Kronos’a gitmesi ve Jüpiter/Neptün orta noktasını aktive edecek olması “Umudun ortaya çıkması” anlamına geliyor. Hades’in bataklık, kokuşmuşluk, tükenmişlik enerjisinin içinden “Umutları yeşertecek” gelişmelerin çıkabileceği söylenebilir. Bu enerji bir nevi her karanlığın içinde bir aydınlık vardır anlayışıyla örtüşüyor. Dolayısıyla kr*zl*rin içindeki fırsatı görebilenler, kr*z* fırsata çevirebilenler, zamanın ruhunu iyi okuyup farklı perspektifle bakmayı deneyerek değişim rüzgârını arkasına alabilenlerin yaşamlarında olumlu gelişmeler olabilir.
Venüs’ün Hades’in yokluk ve yoksunluk kodlarına sahip enerjisinden geçip Kronos’la kavuşması ve umudu temsil eden Jüpiter/Neptün orta noktasını aktive etmesi zorlu şartlardan geçilse de beterin beteri olduğu görülse de hâlâ umudumuzu yeşertebileceğimizi, umudumuzu ve inancımızı kaybetmeden yaşamlarımıza yenilik ve değişimleri getirebileceğimize dair inancımızı diri tutabileceğimizi gösteriyor. Bunu başarabilenler yaşamlarında gerçek bir değişim başlatabilecekler.
Yengeç Burcu’ndaki Venüs/Kronos orta noktasıyla çalışan yeniay önümüzdeki zamanlarda birçok kişinin evlenip kendi yuvasını kurarak, yeni bir iş bulup kendi parasını kendisi kazanmaya başlayarak, iş ortaklıklarına imza atarak, miras yoluyla gelecek parayla kendi işini kurarak, ek işler yoluyla para kazanmanın alternatif yollarını bularak vb. yaşamlarını olumlu anlamda dönüştürebileceklerini gösteriyor.
Bunun yanı sıra yeniay edebiyatla, işinin bir parçası yazmak olanlara, sanat ve yaratıcı işlerle uğraşanlara popülerlik ve başarı verebilecek bir enerjiye sahip. Bu başarılar kişilere emekleri sayesinde değil tamamen şanslarının yaver gitmesi ve/veya bir şekilde seviliyor olmaları sonucu gelebilir.
Yeniay enerjisinden en fazla etkileneceklerse şöyle:
  • 6°- 28°-29°(+/- 1 orb) Akrep, Boğa, Aslan, Kova
  • 13°-14° (+/- 1 orb) Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç
  • 21° (+/- 1 orb) İkizler, Balık, Yay, Başak

  • Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz.
    Sevgiler, Selda Meriç
    Faydalandığım Kaynaklar: Öner Döşer, Astroloji ’de Sabit Yıldızlar, AstroArt Astroloji ve Danışmanlık Ltd. Şti. Sevilay Eriçdem, Asteroidlerin Büyülü Dünyası. Zerrin Zindancıoğlu, Orta Noktalar, AstroArt Astroloji ve Danışmanlık Ltd. Şti.