Blog > 5 MAYIS 2023 AKREP BURCU’NDA YARI GÖLGELİ AY TUTULMASI Blog Yazılarım

5 MAYIS 2023 AKREP BURCU’NDA YARI GÖLGELİ AY TUTULMASI

5 Mayıs’ta Akrep Burcu’nun 14°’sinde Ay Tutulması meydana gelecek. 141. Saros serisine ait bu tutulma İstanbul’a göre 18:14’tebaşlayacak, 20:22’de maksimum seviyeye ulaşacak ve 22:31’de bitecek. Böylece toplamda 4 saat 17 dakika sürmüş olacak.

Tutulmayla birlikte yükselen Akrep enerjisi dönüşümün değişmekle mümkün olabileceğini işaret ediyor. Görmezden gelmeye devam edilmemesi gereken gerçeklerin artık kabul edilmesi ve gerçeklere uygun bir şekilde hareket edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Zorlayıcı bazı koşullar derin duygusal izler bıraksa da bunların üstesinden gelebilecek gücü bulanlar, gerçekleri kabul edip duygu ve düşüncelerinde değişime gidenler, kendi değerlerini fark edebilenler ve geçmişi geçmişte bırakıp kendilerine yeni bir yol çizmeye karar verebilenlerin yaşamlarında gözle görülür gerçek bir değişim başlayacaktır. Bu temayı en çok:

0°-1°-21°-22° Öncü burçlarda (Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak) 14°-15° Sabit burçlarda (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) 7°-8° Değişken burçlarda (İkizler, Başak, Yay, Balık) kişisel gezegeni olanlar hissedebilecekler.

Uranyen bakış açısıyla tutulmanın yöneticisi Mars Zeus’la kavuşumda ve tutulmayla aynı kardinal aksta. Zeus’un durumu çıkabilecek krizleri yönetememek, bir şeyleri iyi organize edecek ve/veya koordine edecek basirete sahip olamamak anlamına geliyor. Uranyen Astrolojide Zeus yöneticileri, belli bir topluluk üzerinde sorumluluk sahibi olanları temsil eder. Dolaysıyla Zeus’un bu tutulmadaki konumuna bakılarak birtakım yöneticilerin bazı sözler verse de bunları yerine getirebilecek yetkinlikte ve basirette olmadığı söylenebilir.

Bireysel yaşamlara bakıldığında bir işe başlamak, işe girmek için birilerinin aracılığı, birilerinin kefilliğine dair beklentilere girildiği takdirde hayal k*r*kl*kları yaşanabilir. Çünkü kefil ve aracı olan kişiler verdikleri sözde duramayabilir ve/veya bulundukları pozisyon gereği işi olduracak güce sahip olamayabilirler.

Kardinal akstaki Heptaistos tutulmayla birlikte her türlü metal, demir ve diğer maden rezervleriyle ilgili birçok yeni gelişmenin ortaya çıkabileceğini işaret ediyor. Ancak madenlerin varlığını bilmek ve onları gerektiği şekilde çıkarmak, üretim ağının içine dahil etmek vb. gibi birçok konudaki düzenleme, organizasyon, plân ve program yapabilecek yetkinlikte yöneticilerin olmayışı bu konuların şimdilik yalnızca sözde kalacağını işaret ediyor.

Heptaistos’la birlikte çalışan diğer asteroidlere bakıldığında doğumda terk edilmek zorunda kalan bebeklere ilişkin haberlerin ortaya çıkabileceğini söylemek mümkün. S*kat doğum, gizli olması gereken bir doğum nedeniyle anne-çocuk ayrılıkları teması aktif. Daha önce böyle bir tema yaşayan ve bunu gizli tutanlar varsa bu durum tutulmayla birlikte açığa da çıkabilir.

Juno, Venüs ve Karaaylilith’in konumları para konularında sp*k*l*syonların olabileceğini; kandırılmamaya, d*l*ndırılmamaya, maddi kayıplar vermemeye ve para hesaplarının, şifrelerinin çalınmamasına karşı ekstra önlem alınması gerektiğine işaret ediyor.

Tutulmadaki Güneş’in yöneticisi Venüs hiçbir asaleti olmadığı İkizler Burcu’nda ve Neptün’le kontakta. Karaaylilith ve Vesta da bunlarla birlikte çalışıyor. Bu da evliliklerde, özel ilişkilerde kıskançlık ve pr*v*k*sy*nların olabileceğini işaret ediyor.

5°-13°-20°-27°’ lerde kişisel gezegenleri olanlar hayatlarındaki kişiyle ilgili gerçekleri öğrenebilirler. İlişkilerde gerçek yüzü ortaya çıkan taraf ilişkinin bitmesini istemeyebilir, affedilmek için çok fazla çaba sarf edebilir. Asteroid Diana yanıldığını, kandırıldığını anlayan tarafın “Av” olduğunu düşünebileceğini işaret ediyor. Bu nedenle her şeyden uzaklaşmak ve her şeyi geride bırakmak isteyebilir. Bunu yaparken huzursuz, gergin, endişeli hissedebilirler ve bir yandan da uyku ve beslenme düzenleri bozulabilir. Bu tarz ilişkiler yaşayanlar bir süre kaçma-kovalanma gibi bir temayı yaşayabilirler.

6°-13°-14°-21°-27°-28°’ lerde kişisel gezegenleri olanlar eğer hayatlarında biri yoksa eski parterleri yeniden karşılarına çıkabilir ve/veya yeni bir ilişkiye başlayabilirler. Ancak Merkür’ün retro olduğu unutulmamalı. Eski partnerle veya yeni biriyle başlanacak ilişki düşündükleri gibi gitmeyebilir. 6°-13°-14°-21°-27°-28°’ lerde kişisel gezegeni olanların hali hazırda ilişkileri varsa ilişkilerinde yarım kalan bir mevzunun tamamlanmak üzere yeniden ele alınması konusu gündeme gelebilir. Mesela çok uzayan ama bir türlü adı konmayan bir ilişki varsa artık bunun adı konabilir. Ancak Neptün-Venüs yan*lt*cı enerjisi ve Merkür’ün retro olması ciddi kararlar almadan evvel çok iyi düşünülmesi gerektiğini de işaret ediyor.

Sağlık anlamında z*h*rl*nmelere, c*nsel *rg*nların sağlığına dikkat etmekte fayda var. Yakın akraba kayıpları da görülebilir.

Dünya Astrolojisi açısından bakıldığında Mars, Zeus ve Poseidon’la birlikte çalışan tutulma aksı aşağıdaki temaları açığa çıkarabilir: 1. Sahip olduğu gücü ve yetkileri kullanarak “Benim dediğim olur/olacak.” tarzında hareket eden liderler bu tavırlarını daha da belirgin ve sert bir tutumla gösterebilirler. 2. Denizler, uluslararası sular, gemicilik faaliyetleri, su yolu ticareti faaliyetleri, uluslararası sular, deniz taşımacılığı, deniz yoluyla bir yerden bir yere taşınan mallar, denizlerde oluşacak patlamalar, deniz volkanları, sualtı depremleri, denizlerde fırtına, denizler üzerindeki askeri hareketlilik vb. gibi konularda önemli gelişmeler, haberler gündemi meşgul edebilir. 3. Şimdiye dek gizlenmiş konuların, sırların, kişilerle ilgili özel bilgilerin, utanç verici olayların, yalanların ortaya çıkması ve itibarın yerle bir olması söz konusu olabilir. 4. Finansal tahminlerin tutturulamaması, maddi kayıplar ve i*fl*slar görülebilir.

Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Sevgiler, Selda Meriç

Faydalanılan Kaynaklar: Öner Döşer, Astrolojide Sabit Yıldızlar, AstroArt Astroloji Okulu Yayınları, s: 245,246 Sevilay Eriçdem, Uranyen Astroloji Eğitimi Ders Kitapçığı, s: 23, 95, 113