Blog > 21 Nisan 2024 Jüpiter - Uranüs Kavuşumu Blog Yazılarım

21 Nisan 2024 Jüpiter - Uranüs Kavuşumu

21 Nisan 2024’te, Jüpiter-Uranüs kavuşum gerçekleşecek.
  • Tıpkı Satürn’de olduğu gibi Jüpiter de sosyal bir gezegen ve toplumsal statü göstergesidir. Jüpiter’i düşündüğümüzde para, servet, şeref, onur, itibar, iyi şans, başarı, genişleme, zenginlik gibi olumlu anlamları akla gelir.
  • Uranüs ise akla hayale gelmedik, sıra dışı, orijinal, öngörülemeyen, sürpriz, teknoloji, matematik, elektrik, gerilim, pervasızlık ve ilham gibi temaları temsil eder. Jüpiter ve Uranüs 21 Nisan 2024’te kavuşarak enerjilerini birleştirecekler. Böylece akla hayale gelmeyecek ani şans ve fırsatları, akla hayale gelmeyecek ilham hallerini, ani başarıları, hiç hesapta olmayan gelişmeleri, beklenmedik bir şeref ve itibar kazanmayı ifade eden bir enerji açığa çıkıyor denilebilir.
  • 21 Nisan 2024’te gerçekleşecek Jüpiter-Uranüs kavuşumu enerjisiyle doğum haritanızda Jüpiter’in yönettiği Balık, Yay ve yüceldiği Yengeç Burcu evleriyle ilgili beklenmedik, aklınıza hayalinize gelmeyen önemli fırsatlar karşınıza çıkabilir.
  • Birçoklarının hayatında ani ve beklenmeyen terfi, taşınma, maddi bir fırsat yakalama, iş kurma, ev alma veya satma, evlenme teklifi alma, popüler olma, teknolojik işler yapanlar varsa işlerinin aniden parlaması gibi temalar aktive olabilir.
  • Jüpiter bilgidir. Uranüs beklenmeyendir, ani gelen ilhamlardır ve icatlardır. 21 Nisan 2024’te gerçekleşecek Jüpiter-Uranüs kavuşumu dünya çapında beklenmedik büyük buluşlara, icatlara yol açabilir.
  • Jüpiter- Uranüs kavuşumuyla kimilerine ilham gelirken kimileri için başkaları ilham perisi olabilir ve başarı kapılarını aralayacakları işleri, projeleri hayata geçirme şansı yakalayabilirler. Ancak bu enerji Uranüs nedeniyle fazla uzun sürmeyebilir. Çünkü Uranüs Jüpiter’in büyüme ve genişleme enerjisini aniden aktive edebilir ve bir anda da bu enerji ortadan kaybolabilir. Dolayısıyla karşınıza çıkacak olan fırsatlar sürekli olarak devam edecek yanılgısından çıkmalısınız. Karşınıza çıkan fırsatları o anda değerlendirebilirsiniz şans, fırsat, itibar, para kazanma gibi olumlu temaları hayatınızda aktive edebilirsiniz.
  • Aklınıza bir şey geldiğinde bunu mutlaka not alın ve zaman kaybetmeden gerekli araştırmalarınızı, plânlamalarınızı yapın ve eksiklerinizi tamamladıktan sonra hemen işe koyulun.

Jüpiter- Uranüs Kavuşumundan Etkilenecek Burç ve Dereceler

  • Koç, Terazi, Oğlak, Yengeçlerin 5°, 6°, 7°, 8°, 28°, 29°’sinde,
  • Boğa, Aslan, Akrep, Kovaların 0°, 20°, 21°, 22°, 23°’sinde,
  • İkizler, Başak, Yay, Balıkların 14°, 15°’sinde gezegeni veya kişisel noktası olanlar Jüpiter-Uranüs kavuşumundan doğrudan etkilenecekler.

Doğum Haritasında Jüpiter - Uranüs Kavuşumlu İnsanların Özellikleri

  • Doğum haritasında Jüpiter- Uranüs kavuşumuna sahip olan insanların doğum haritalarını incelediğimizde potansiyellerini çok iyi kullandıklarını, orijinal ve çok iyi stratejist olduklarını, yeteneklerini sıra dışı bir şekilde kullanarak başarı, unvan ve itibar sahibi olduklarını görürüz.
  • Doğum haritasında Jüpiter- Uranüs kavuşumuna sahip olan insanlar bağımsızlıklarına düşkün, özgür ve özgün bir bakış açısına sahip kişiler olarak ön plâna çıkarlar.
  • Doğum haritasında Jüpiter- Uranüs kavuşumuna sahip olan insanlar yenilikçi ve orijinal kişiler olarak toplumda önemli bir yere gelebilirler. Hatırlanırlar.
  • Doğum haritasında Jüpiter- Uranüs kavuşumuna sahip olan kişiler yetenekleriyle, fikirleriyle, kişilikleriyle, zekâlarıyla, bakış açılarıyla diğer insanlara göre fark yaratarakhayatta çok başarılı olma potansiyeline sahip olabilirler.

Jüpiter- Uranüs Kavuşumu: Amy Winehouse

ImageAmy Winehouse'un Klasik ve Uranyen Prensipte Doğum Haritası
  • Doğum haritasında Jüpiter- Uranüs kavuşumuna sahip olan insanlardan biri de Amy Winehouse. İngiliz şarkıcı ve şarkı sözü yazarı, soul ve jaz türlerinde yaptığı çalışmalarla bilinen güçlü bir kontralto vokali olan Amy Winehouse’un doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs kavuşumu herhangi bir gezegenle açı kurmamakta. Bu da onu daha da sıra dışı yapmış olabilir.
  • Amy Winehouse’un doğum haritasına Uranyen prensipte transneptünyenlerle bakıldığında Jüpiter- Uranüs kavuşumu Hades’le çalışıyor. Eski olanı, geçmişi ifade eden Hades enerjisini genellikle onun giyim tarzında ve saç stilinde görebiliriz.
  • Abartılı kedigözü makyajı, retro puantiyeli kıyafetleri, askılı mini elbiseleri, sokakta giydiği bale pabuçları, kabartılmış simsiyah saçları ve saçlarını süsleyen fularlarıyla aslında Jüpiter-Uranüs-Hades enerjisini kendine özgü bir sitil oluşturarak ortaya çıkardığı söylenebilir.
  • Hades-Jüpiter-Uranüs enerjilerinin ona verdiği sıra dışılık ve retro tarzı, çeşitli modacılara da ilham kaynağı olmuş.
  • Jüpiter astrolojide babaanneler, anneanneler, dedeler gibi aile büyüklerini de anlatır. Amy Winehouse’un babaannesinin İngiliz saksafoncu Ronnie Scott’la çalan bir şarkıcı olduğu ve Winehouse’un anne tarafından profesyonel caz müzisyeni olan bir de amcasının olduğu düşünüldüğünde doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs kavuşumunun yalnızca kendisine değil aileye yansıyan bir sıra dışılık enerjisinin de olduğu söylenebilir.
  • Doğum haritasında Jüpiter- Uranüs kavuşumuna sahip olan, soul müziğin popülaritesinin artışında büyük katkı sağlayan Amy Winehouse 6 (Altı) dalda Grammy ödülüne aday gösterilmiş ve beşini aynı anda kazanmış. Böylece bir gecede en çok ödül kazanan kadın şarkıcı rekoru kırmış.
  • Amy Winehouse’un Rehab albümü müzik eleştirmenlerince küstah ve meydan okuyan sözlerle dolu olarak yorumlanmıştır. Bu açıdan bakılırsa Amy Winehouse doğum haritasında Yay Burcu bir Jüpiter’e sahip. Jüpiter Yay’ın negatif özelliklerinden küstahlık ve kibir; transneptünyen Hades’in kaba ve küfürbaz enerjisi şarkı sözlerinde ortaya çıkmış denilebilir ve bunların hepsi Uranüs enerjisiyle bir meydan okumaya dönmüş olabilir.
  • Amy Winehouse’un doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs enerjisinin asteroid Toro’yla da çalışması bir kadın olarak tabir-i caizse onu biraz kabadayı bir kadın olarak da göstermiş olabilir.
  • Jüpiter-Uranüs- Hades enerjisi ani ölüm, kazayla veya cinayete kurban giderek ölümü de işaret eder.

Jüpiter- Uranüs Kavuşumu: Emmanuelle Charpentier

ImageEmmanuelle Charpentier'ın Klasik ve Uranyen Prensipte Doğum Haritası
  • Doğum haritasında Jüpiter- Uranüs kavuşumuna sahip olan insanlardan biri de Emmanuelle Charpentier. Emmanuelle Charpentier Fransız profesör, mikrobiyoloji, genetik ve biyokimya araştırmacısı olarak tanınıyor.
  • Jüpiter bilgidir. Uranüs ilhamlardır ve icatlardır. Emmanuelle Charpentier’in doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs kavuşumu dünya çapında bir buluş yapmasının yolunu açmış görünüyor çünkü genom düzenlemeye yönelik bir yöntem geliştirmesi nedeniyle Nobel Kimya Ödülüne lâyık görülmüş bir bilim insanı olarak tanınıyor.
  • Doğum haritasında Jüpiter- Uranüs kavuşumuna sahip olan Emmanuelle Charpentier’ın doğum haritasına Uranyen prensipte bakıldığında Hygiea’nın meslek noktasıyla çalışması ve Neptün’le, Astraea’yla bağlantıda olması mikrobiyoloji, biyokimya alanında gözlem ve araştırma yapmasının tesadüf olmadığını işaret ediyor.
  • Emmanuelle Charpentier’in doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs kavuşumunun Apollon ile çalışması bu kişinin hem çok daha fazla ödül kazanmasını, odaklandığı alanlarda başarı, itibar, ün ve şeref kazanmasını sağlamış olabilir.
  • Emmanuelle Charpentier’in doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs kavuşumuna Güney Ay Düğümü ile birlikte Apollon da dahil oluyor. Bu kavuşumun yöneticisi Venüs’le uyumlu açıda. Bu uyumlu açıyı Kronos büyük hava üçgenine dönüştürüyor. Böylece bu kişiye doğuştan zekâ ve zihinsel muhakeme yeteneği verildiği söylenebilir.
  • Emmanuelle Charpentier’in doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs kavuşum enerjisi bu kişiyi sıra dışı ve kimsenin aklına gelmeyen düşüncelere sahip olan biri yapıyor olabilir. Büyük üçgeni uçurtma açı kalıbına dönüştüren Palas da bu kişinin zekâ, muhakeme yeteneğini arttırıyor ve onu daha ötelerdekini bilme ve keşfetme isteğini uyandırıyor olabilir.
  • Uranyen prensipte daha detaylı bakacak olursak Emmanuelle Charpentier’in doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs kavuşumuna Vulcanus da dahil oluyor. Vulcanus/Jüpiter orta noktası güçlü şans, muazzam para, zenginliğin verdiği güç enerjisini aktive ediyor olmalı. Vulcanus/Uranüs orta noktası muazzam güç demektir. Dolayısıyla tüm bu enerjiler onu yaptığı işte başarılı olmaya zorluyor denilebilir. Sahip olduğu muazzam zekâsıyla, zihinsel kapasitesini ortaya koyabileceği işlere odaklanarak muazzam bir itibar, saygınlık ve güç elde etmiş diyebiliriz.

Jüpiter- Uranüs Kavuşumu: Chris Evert

ImageChris Evert'in Klasik ve Uranyen Prensipte Doğum Haritası
  • Doğum haritasında Jüpiter Uranüs kavuşumuna sahip olan bir diğer başarılı kişi ise Chris Evert. Dünyanın bir numaralı Amerikalı kadın tenisçisi olarak tarihe geçmiş bir isim olan Evert’in de doğum haritasında Jüpiter-Uranüs kavuşumu var.
  • Chris Evert’in doğum haritasında Jüpiter-Uranüs kavuşumu uluslararası alana yani 9.eve yerleşmiş. Jüpiter yüceldiği Yengeç Burcu’nda. Pallas’la uyumlu açıda. Palas 1. eve yerleşmiş ve onu son derece stratejik biri haline getiriyor. Özellikle kariyer alanında kendini iyi bir stratejist olarak ön plâna koyabilir. Pallas’ın birinci evde olması, Jüpiter-Uranüs kavuşumuna uyumlu açıyla bakması onu kariyer anlamında yıldızlaştıran en güçlü enerji olabilir diyebiliriz.
  • Chris Evert’in doğum haritasındaki Pallas, Jüpiter, Uranüs enerjileri onu büyük resmi gören, geniş çaplı düşünen orijinal biri yapıyor olabilir.
  • Uranyen prensipte bakıldığında Chris Evert’in doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs kavuşumu Pallas, Kronos, Plüton, Zeus, Mars, Güneş, Şans Noktası, Cupido ile birlikte çalışıyor. Cupido kulüpler, dernekler demektir. Sıra dışı, orijinal strateji yeteneğini dahil olduğu tenis kulüplerinde, turnuvalarda gösterme ve başarı elde etme şansı bulmuş denilebilir.
  • Aynı zamanda Chris Evert’in doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs kavuşumu Apollon, Vesta, Vulcanus, Merkür, Pallas, Kronos, Plüton, Zeus’la birlikte Golden Triangle yani Altın Üçgen açı kalıbını oluşturuyor. Tenis kulüplerinde, turnuvalarda elde ettiği bu başarı ve şans Apollon’la birlikte ona daha geniş çaplı ün, itibar ve saygınlık vermiş olabilir.

Jüpiter- Uranüs Kavuşumu: Donatella Versace

ImageDonatella Versace'nin Klasik ve Uranyen Prensipte Doğum Haritası
  • Doğum haritasında Jüpiter Uranüs kavuşumuna sahip olan bir diğer başarılı kişi ise Donatella Versace. Jüpiter-Uranüs kavuşumunun bir anlamı da “İlham Perisi”dir. Ya size ilham gelir ya hayatınızdaki birileri size ilham olur ya da siz birilerine ilham kaynağı olabilirsiniz. Donatella Versace’nin doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs kavuşumu sayesinde Donatella Versace de abisi Gianni Versace’nin ilham perisi olmuş.
  • Doğum haritasında Jüpiter- Uranüs kavuşumuna sahip olan Donatella Versace’nin terzi bir anneye sahip olduğu ve her şeyi annesinden öğrendiği biliniyor. Bu da Donatella Versace’nin doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs kavuşumunun 4.evin cuspına (Girişine) yerleşmesinden anlaşılıyor.
  • Dünyada fark yaratan kadınlar arasında ismi geçen Donatella Versace’nin doğum haritasındaki Jüpiter-Uranüs kavuşumuna Uranyen prensipte bakıldığında vizyoner bakış açısını Neptün’den aldığını söyleyebiliriz.
  • Doğum haritasında Jüpiter- Uranüs kavuşumuna sahip olan Donatella Versace’nin Jüpiter, Uranüs, Neptün enerjisi Pallas, Düğümler, Vulcanus, Cupido, Kronos, Zeus ve Plüton’la Golden Triangle yani altın üçgeni oluşturuyor. Jüpiter-Uranüs-Pallas stratejik zekâ ve stratejik deha olarak açıklanabilir. Vulcanus, Plüton, Kronos ve Zeus enerjileri içindeki potansiyel gücü, yaratıcılığı ve zekayı kullanarak güçlenmeyi, şan şeref, itibar sahibi olmayı işaret ediyor. Cupido’nun Koç Noktasında çalışıyor olması aile işiyle, aile markasıyla görünür olduğunu da işaret ediyor.
  • Doğum haritasında Jüpiter-Uranüs kavuşumlu olan, tüm dünyada İtalyan moda tasarımcısı, iş kadını, sosyetik ve model olarak bilinen Donatella Versace, Versace markasını tüm dünyaya duyuran kişi olmuş. Doğum haritasında Jüpiter- Uranüs kavuşumuna sahip olan Donatella Versace’nin bir reklâm dehası olduğu biliniyor. Doğum haritasındaki Jüpiter, Uranüs, Pallas’ı kullanıp stratejik hamleler yaparak Versace markasını tüm dünyaya duyurmayı ilk aklına getiren kişi olmuş ve bu markayı Madonna’ya ve Elizabeth Hurley’e giydirerek dünyaya tanıtmış.

BÜTÜN’e katkı OL’ması dileğiyle…
Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Sevgiler, Selda Meriç