Blog > Plüton Kova Burcu’nda (2024- 2044) Blog Yazılarım

Plüton Kova Burcu’nda (2024- 2044)

Merhaba,
Plüton 21 Ocak 2024’te Kova Burcu’na geçiş yaptı ve ortalama 20 yıl kadar Kova Burcu’nda kalacak. Plüton’un etkilerini her gün değil; kişisel noktalarınızla (ASC, MC, IC, DSC) veya kişisel gezegenlerinizle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) açı kurduğunda fark etmeye başlayabilirsiniz. Plüton Kova geçişi yalnızca kısa bir süreyi değil uzun yılları kapsayan bir dönüşüm sürecini işaret eder.

Plüton Kova Yükselen Koç

  • Yükselen Koç’lar Plüton Kova transiti etkilerini özellikle doğum haritanızdaki kişisel gezegenlerinizle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) açı yaptığında hayatınızda krizler ve dönüşümler yaşayarak hissedeceğinizi bilmelisiniz.
  • Plüton Kova transiti boyunca şimdiye dek tanıdığınız tüm arkadaş ve dostlarınızla olan ilişkileriniz kökten değişebilir. Kimin gerçek dostunuz ve arkadaşınız olduğunu anlayacağınız zamanlardan geçeceksiniz. Bazı arkadaşlarınızın ihaneti, ortaya çıkan yalanları sizi sarsabilir.
  • Bazı dost ve arkadaşlarınızın gerçek yüzlerini görebilirsiniz ve onları hayatınızdan tümüyle çıkarabilirsiniz.
  • Mesela ilkokul, lise veya üniversite arkadaşlarınızla görüşmenin artık anlamsız olduğunu fark edebilirsiniz. Çünkü onlarla bir araya geldiğinizde ne sizin ne de onların artık eskisi gibi olmadığını fark edebilirsiniz. Herkesin değiştiği gerçeğini kabul etmek zorunda kalabilirsiniz.
  • Hayat size hiçbir şeyin sonsuza dek sürmeyeceğini, bazı arkadaşlıklarınızın da bir süre sonra anlamını yitirebileceğini öğretecektir.
  • Bir yandan da hayatınızda önemli rol üstlenecek yeni insanlarla tanışmanız mümkün. Güçlü biri size hayallerinizi gerçekleştirmeniz konusunda yardım edebilir. Bu yardım size şanslı kapılar açabilir ve yaşamınızı değiştirebilir.
  • En çarpıcı temalarınızdan biri de hayal ve idealleriniz olacaktır. Plüton Kova transiti boyunca şimdiye dek olan tüm ideallerinizin ve hayallerinizin kökten değiştiğini deneyimleyebilirsiniz.
  • Bazı ideallerden ve hayallerden uzaklaşırken bazı hayallerinizi de yaşamınıza giren güçlü kişiler sayesinde gerçekleştirme şansınız olabilir.
  • Hayalleriniz ve ideallerinizin kökten değişimi yaşamınıza yeni bir yol çizmenizi sağlayabilir.
  • Kendinizi ait hissetmediğiniz gruplardan veya topluluklardan ayrılma kararı da alabilirsiniz. İdeallerinize uygun yeni grupların ve toplulukların arasına katılmanız söz konusu olabilir.
  • Hayata bakış açınızı değiştirecek bazı kişilerle tanışmak size yaşamın farklı yönlerini de gösterebilir. Şimdiye dek bilmediğiniz ve ilginizi çekebilecek konulara odaklanabilirsiniz. Kendinizi bu alanlarda geliştirme kararı alabilirsiniz.
  • Plüton Kova transiti siz Yükselen Koçları yeni insanlarla tanıştırırken bir yandan da bireyselliğinizin de önemini hatırlatacaktır. Kendinizi şimdiye dek neyle değerli hissediyordunuz? Bu soruya verdiğiniz cevap Plüton Kova döneminde değişebilir. Örneğin, kendinizi üyesi olduğunuz gruplarla değerli hissediyorsanız bu bakış açınız tümüyle değişebilir. Bir yere üye olmanın, bir yere ait olmanın veya birinin dostu/arkadaşı olmanın sizi değerli yapmadığını fark edebilirsiniz.
  • Sizi değerli yapan şeyin kendine özgü yanlarınız olduğunu anlayabilirsiniz. Bu farkındalık hayatınızı sadeleştirmenizi sağlayabilir.

Plüton Kova Yükselen Boğa

  • Plüton Kova geçişi ortalama 20 yıl sürecek. Yükselen Koç’lar Plüton Kova transiti etkilerini özellikle doğum haritanızdaki kişisel gezegenlerinizle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) açı yaptığında hayatınızda krizler ve dönüşümler yaşayarak hissedeceğinizi bilmelisiniz.
  • Plüton Kova transiti yıllar içinde kariyer hedeflerinizi, yaşam rotanızı, toplum önündeki statünüzü tümüyle değiştirebilir.
  • Hayatınızdaki köklü değişimler herkes tarafından görülecektir.
  • Anneniniz veya babanızın da kariyerinde büyük değişimler olabilir. Yaşam rotaları, topum önündeki statüleri değişebilir. Örneğin babanızın veya annenizin tayini nedeniyle başka bir şehre veya ülkeye taşınabilirsiniz. O güne dek tanıdığınız insanları geride bırakmak sizi derinden sarsabilir. Hayatınıza giren yeni insanlara ve yeni çevreye alışmak için çabalamanız gerekebilir.
  • Plüton Kova siz Yükselen Boğaları uzun zamandır yaşadığınız yerden koparabilir. Tayininiz çıkabilir veya iş dolayısıyla bambaşka bir şehre veya ülkeye gitmek zorunda kalabilirsiniz. Taşınabilirsiniz. Taşınarak, iş veya yaşam rotanızı, hayat hedeflerinizi değiştirerek yaşamınızı kökten değiştirebilirsiniz. Bu değişimler yaşam biçiminizi ve günlük hayatınızı tümüyle değiştirebilir.
  • Belki de ilk başlarda köklü değişimler yapmaya mecbur kalmak canınızı sıkılabilir. Ancak zamanla “İyi ki böyle olmuş.” da diyebilirsiniz.
  • Plüton içinde hırs, güç ve kontrol isteği barındıran bir enerjidir. Yeni yaşamınızda güçlü olmaya odaklanabilirsiniz. Yönlendirilmekten çok yönlendirmek, yönetmek, zaman zaman manipüle etmek, aşırı hırs, kontrol gibi Plütonik enerjilerle dolabilirsiniz. Ancak tüm bunlar güç savaşları ve kriz yaşamanıza neden olabilir.
  • Kariyer yaşamınız manipülatif, güç isteği yüksek, aşırı hırslı insanlarla da çevrilebilir. Bu insanlarla krizli, manipülatif durumlarla nasıl başa çıkabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Boğalara zorlu insanların arasında güçlenebilmeyi öğretecektir. Kendinizi savunamayan biriyseniz özellikle bu sizin işinize yarayacaktır. Bu tip zorlu kişilerle ve krizli durumlarla karşılaştıkça kendinizi savunabilmeyi öğreneceksiniz.
  • Plüton hırsı açığa çıkaran bir gezegendir. Kariyer hedeflerinize, hayat amacınıza ulaşmak için aşırı hırs yapabilirsiniz. Bir yandan da patronlarınız arasındaki manipülatif konulara, krizlere de şahit olabilirsiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Boğalara zor beğenen patronlarla nasıl başa çıkabileceğinizi de öğretebilir.
  • Aileniz sizden büyük başarılar bekleyebilir. Psikolojik olarak kendinizi kanıtlama isteğiniz yüksek olacağı için daha da hırslanabilirsiniz.
  • Plüton güç ve kontrol demektir. Plüton nereden geçerse kişinin güç elde etmek istediği alan orasıdır. Plüton Kova Yükselen Boğaların kariyer, yaşam rotası evinden geçtiği için sizi kariyerinizde çok güçlü biri olmaya odaklayabilir. Yönetilmekten çok yönetmeyi isteyebilirsiniz. Bu nedenle kariyer basamaklarını tırmanmak, işin tüm inceliklerini öğrenmek, rakiplerinizi geride bırakmak için aşırı çalışmanız mümkün.
  • Ancak aşırı derecede başarı hırsı, çok çalışmak sizi sosyal hayattan uzaklaştırabilir. Zaman zaman durup kendinize tüm bunlar için değip değmediğini sorabilirsiniz. Çünkü aşırı çalışmak hem psikolojik hem de fiziksel olarak yıpranmanıza neden olabilir. Örneğin işler aksamasın diye doktora gitmeyi bile ihmal edebilirsiniz. Ki bunu yapmamanızda fayda var. Kendinize de değer vermeniz ve özen göstermeniz sağlığınız açısından faydanıza olacaktır. Sağlığınızla ilgili şikayetleriniz olduğunda gecikmeden doktor kontrolünden geçmeniz tavsiye edilir.
  • Sadece dünyanın maddi konularına odaklanmak sizi ruhunuzdan uzaklaştırabilir. Dolayısıyla bir yandan hem hayatın manevi yönüyle hem de sağlığınızla ilgilenmenizde fayda var. Kendinizle vakit geçirmek, ihtiyaçlarınıza da odaklanmak sizi biraz olsun rahatlatabilir. İşiniz haricinde düzenli spor, doğa yürüyüşleri, sosyal faaliyetler, bir hobiyle ilgilenmek ruhen ve fiziksel olarak rahatlamanıza destek olabilir.
  • Eğer çalıştığınız işten veya kariyer hedefinden memnun değilseniz, istifa edip gücünüze güç katacağına inandığınız bambaşka bir iş yapmaya başlayabilirsiniz.
  • Hangi işi yaparsanız yapın rakipleriniz de çok güçlü, manipülatif ve krizli olacaktır. Mesela zor beğenen patronlar nedeniyle çok daha fazla çalışmanız, yaptığınız bir işi yeniden yapmanız gerekebilir. Tüm bunlar zorlu ve manipülatif insanlarla nasıl baş edeceğinizi size öğretecektir. Onlarla baş ettikçe kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz.
  • 10.ev medeni durumdur ve toplum önündeki statüdür. Medeni haliniz değişebilir. Evli değilseniz evlenebilirsiniz. Sorunlu bir evliğiniz varsa boşanabilirsiniz. İyi giden bir evliliğiniz varsa çocuğunuz olabilir ve “Anne veya baba vasfına” sahip olabilirsiniz, emekli olabilirsiniz, babaanne, anneanne veya dede olabilirsiniz.
  • 20 yılın sonunda kariyerinizde istediğiniz gücü ve statüyü elde etmeniz mümkün. Ancak bir yandan da fiziksel ve psikolojik olarak yorulabilirsiniz. Krizler, entrikalar, gerginlikler, hırslar, kıskançlıklar, başarma arzusu, para kazanma isteği, statü gibi temalar sizi dünyanın maddi kazançlarına odaklayacaktır. Tüm bunlar sağlığını olumsuz etkileyebilir.
  • 20 yılın sonunda bambaşka bir iş, bambaşka bir unvanla yolunuza devam ettiğinizi, kariyerinizde belli bir güce sahip olduğunuzu fark etmeye başlayabilirsiniz.

Plüton Kova Yükselen İkizler

  • Plüton Kova bugüne dek peşinizden koştuğunuz ideallerinizi, inandığınız değerleri, inançlarınızı, gelenek haline getirdiğiniz şeyleri, yaşam vizyonunuzu yıllar içinde köklü bir değişime uğratmak üzere siz Yükselen İkizlerin 9.evinizden geçiş yapıyor.
  • Yetiştiğiniz kültürün geleneklerine çok bağlı biriyseniz Plüton Kova siz Yükselen İkizlerin yıllar içinde sizi bu geleneklerden, göreneklerden uzaklaştırabilir. Eğer yetiştiğiniz kültürün geleneklerine bağlı değilseniz bu kültürün öğretileriyle yıllar içinde derin bağlar kurmanız da mümkün.
  • Bugüne dek yaşam vizyonunuz nasıldı? Bundan sonra bu tamamıyla değişecektir. Plüton Kova transiti boyunca yaşayacağınız olaylar, karşılaşacağınız insanlar, yaşayacağınız olumlu veya olumsuz deneyimler yaşama bambaşka bir perspektiften bakmanızı sağlayacaktır. Dolayısıyla zamanla kendinize ait yeni fikirleriniz, kendinize ait bir yaşam felsefeniz dünya görüşünüz olacaktır. Tüm bunlar yeni bir yaşam vizyonu oluşturmanızı sağlayacaktır.
  • Plüton Kova transiti boyunca kendinizden ve hayattan beklediğiniz şeyler yavaş yavaş değişip dönüşebilir. Sizi geliştirmeyen fikirleri, felsefeleri, öğretileri, inandığınız değerleri bırakacaksınız. Yeni yaşam vizyonunuza uygun öğretilere, felsefelere, beklentilere, değer yargılarına yönelebilirsiniz. Mesela üniversite okuyorsanız artık okuduğunuz bölümün sizi geliştirmediğini düşünüp bambaşka bir bölüme geçiş yapabilirsiniz. Veya üniversiteyi bırakıp sınavlara hazırlanıp sizi geliştireceğini düşündüğünüz, ihtiyacınız olan bir bölümü kazanabilirsiniz. Ya da üniversite eğitiminin artık hiçbir işe yaramadığını düşünebilir ve tamamen üniversite sayfasını kapayabilirsiniz. Belki de üniversiteyi yarım bırakmıştınız. Yeniden kaldığınız yerden başlama kararı da alabilirsiniz.
  • Eğer akademik kariyer düşünüyorsanız ve buna başlarsanız alanında güçlü bir hocayla çalışabilirsiniz.
  • Plüton güç ve kudret demektir. Hayatınızın akışına, yaşam vizyonunuza etkili bir yön verecek güçlü insanlarla da karşılaşabilirsiniz. Bu bir inanç veya öğreti de olabilir. Yıllar ilerledikçe sizi güçlü ve hatırı sayılır biri yapacak bir unvana sahip olabilirsiniz.
  • Yurt dışında yaşamayı düşünmüyorsanız Plüton Kova döneminde bunu düşünmeye başlayabilirsiniz. Yurtdışına gitmek için aşırı hırs da yapabilirsiniz. Ancak nereye gitmek isterseniz isteyin eğer oraya gidemiyorsanız gitmemeniz gerektiğini hatırlamanızda da fayda var. Plüton Kova size bir şey olmuyorsa zorlamanın bir anlamı olmadığını da deneyimletebilir.
  • Eğer karşınıza yurt dışında yaşama fırsatı çıkarsa da hayatınız kökten değişebilir. Zamanınızı yeni bir yaşayış biçimine, yeni bir kültüre, yeni bir düzene ayak uydurmakla geçirebilirsiniz.
  • Hangi konularda uzmanlaşmak istiyorsanız bunu yapmanızın tam zamanı. Plüton Kova siz Yükselen İkizlere uzmanlaşmak istediğiniz konularda çok fazla derinleşmeniz için fırsatlar sunabilir. Uzmanlaştıkça ve bilginizi derinleştirdikçe fikirlerinizle birçok kişiyi etkilemeniz ve başarı kazanmanız da mümkün.
  • Plüton hırs yapma ve güç sahibi olma enerjisiyle dolu bir gezegendir. Uzmanlaşmak, alanında en iyisi olmak, bilginizi derinleştirmek isterken aşırı hırsla hareket etmek isteyebilirsiniz. Öyle bir hırs yapabilirsiniz ki elde etmek istediğiniz şeylere sahip olmak için gözünüz kör olabilir ve sizden beklenmeyecek şekilde manipülatif biri haline dönüşebilirsiniz. Rakiplerinize göz açtırmamaya çalışırken güç savaşlarının, entrikaların içinde kendinizi bulabilirsiniz. İşte tam bu noktada sahip olduğunuz bilgi, derinleştiğiniz alan, yaşam vizyonunuz her ne olursa olsun Plüton Kova enerjisi bunların hepsini elinizden alabilir. Güç gözünüzü kör etmemeli. Herkesi ve her şeyi kontrolünüz altında tutmaya çalışırken işler daha da kontrolden çıkabilir. Birilerini yönlendirmekten, kontrol etmeye çalışmaktan uzak durmaya çok dikkat etmenizde fayda var.
  • Kimsenin düşüncelerini ve bakış açılarını değiştirmeye çalışmamalısınız. Aksi halde kriz çıkabilir.
  • Plüton Kova 9. Ev geçişini olumlu anlamda kullanmak isterseniz derinleştiğiniz, kendinizi geliştirdiğiniz konularda faydalı bir şey yapabilirsiniz. Örneğin derinleştiğiniz konularda kitap yazabilirsiniz, Youtube kanalı açarak bilginizi diğer insanlarla paylaşabilirsiniz. Ya da Web sitesi, Blog açıp yazılarınızla insanların bilgilenmesine katkıda bulunabilirsiniz. Uzmanlık alanınızla ilgili eğitimler açabilir, insanların gelişmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Plüton Kova Yükselen Yengeçler

  • Plüton Kova geçişi ortalama 20 yıl sürecek. Yirmi yıl boyunca Plüton Kova transitinin etkilerini her gün değil doğum haritanızdaki kişisel gezegenlerinizle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) veya kişisel noktalarınızla (ASC, MC, IC, DCS) açı yaptığında hayatınızda krizler ve dönüşümler yaşayarak hissedeceğinizi bilmelisiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Yengeçlerin maddi anamda kimseye güvenmemeniz gerektiğini manevi anlamda da tabularınızı yıkmayı ve kendinizden yeni bir siz yaratmayı sağlamak üzere 8.evinizde ilerleyecek.
  • Bugüne dek maddi anlamda birilerine güvenerek bir şeyler yamaya çalıştıysanız bundan sonra böyle olmayabilir. Bugüne kadar kimlere maddi ve manevi anlamda güvendiniz? Plüton Kova siz Yükselen Yengeçlerin yıllar içinde güvendiğiniz insanları yaşamınızdan çıkarabilir veya onlarla olan ilişkilerini köten değiştirebilir. Örneğin evliyseniz eşinizin işi değişebilir, eşiniz bambaşka bir iş yapmaya başlayabilir. Eğer siz eşinize göre bir yaşam sürüyorsanız ve kendi yeteneklerinizle kendiniz para kazanmıyorsanız Plüton Kova bu durumu değiştirebilir. Siz de iş bulup çalışma kararı alabilirsiniz. Ya da bir mirasa güvenerek yaşıyorsanız buna güvenmemeniz, kendi paranızı kazanmanız gerektiğine dair çıkarımlar yapacağınız deneyimleriniz olabilir.
  • Plüton Kova transiti sürecinde para için kurulan iş birlikleri bozulabilir. İlk başta size destek vereceğine söz veren insanlar daha sonra desteklerini çekebilirler. Dolayısıyla para söz konusuysa o parayı sizin kazanmanız ve ona güvenmeniz gereken zamanlardan geçebilirsiniz.
  • Yaşayacağınız maddi ve manevi deneyimler insanlarla ve kendinizle olan ilişkilerinizi de değiştirecektir. Eğer ortak olduğunuz bir iş varsa ortak kazançlarınızda köklü değişimler yaşamanız mümkün. Para ve ortak kazançlar, bunların hak edildiği oranda bölüşümü, para üzerinde söz sahibi olma, paranın kontrolü ve parayı yatırım aracı olarak nasıl kullanmak gerektiği, gelir ve giderlerdeki sorumluluklar, ödemeler gibi konularda güç savaşları, kontrol ve kontrolsüzlük sonucu çıkan krizler söz konusu olabilir.
  • Eğer bu krizler çözülemezse maddi konularda ayrılıklar, iş ortaklılarının feshi gibi kararlar alınabilir. Siz de kendi yeteneklerinize odaklanıp kendi kendinize bir şeyler yapmaya, iş kurmaya, bir işe girip kendi paranızı kazanmaya başlayabilirsiniz.
  • Plüton Kova transiti siz Yükselen Yengeçlere kendi ayaklarınızın üzerinde nasıl durmanız gerektiğini öğretebilir.
  • Plüton Kova siz Yükselen Yengeçlere para söz konusu olduğunda kendinizin ve insanların gerçekte nasıl bir kimliğe büründüğünü de gösterebilir.
  • Eğer bütçe yapmayı bilmiyorsanız Plüton Kova transiti boyunca bunu öğrenmek için epey zamanınız olacaktır.
  • Plüton Kova transiti boyunca altından kalkamayacağınız büyük krediler çekmemeye çalışmanızda fayda var. Plüton hırs enerjisini de içinde barındıran bir gezegen. 8.evinizden geçerken siz yükselen Yengeçlere çok fazla para kazanma hırsı da verebilir. Tam da bu noktada dikkatli olmanızda fayda var çünkü aşırı hırsla hareket ettiğinizde elinizdekileri kaybedebilirsiniz. Dolayısıyla Plüton aslında size sahip olduklarınıza şükretmeyi ve elinizdekilerle yetinmeyi öğretecektir.
  • Plüton Kova siz Yükselen Yengeçlerin 8.evinizden geçerken tabu olarak gördüğünüz ne varsa hepsini yıkacak ve dönüştürecektir. Ruhsal, psikolojik bir değişimden, dönüşümden geçebilirsiniz. İçsel benliğinizde yaşadığınız krizlerin kök nedenlerini keşfetme şansınız olabilir. Bunları çözümledikçe korkularınızı, kaygılarınızı, endişelerinizi de dönüştürmeyi başarabilirsiniz. Gölge yönlerinizle yüzleştikçe size zarar veren şeyleri bırakmanız daha kolay olacaktır. Böylece kendinizden yeni bir siz yarattığınıza şahit olabilirsiniz.
  • Plüton Kova transiti boyunca psikoterapi, hipnoz, regresyon gibi teknikler size olumlu anlamda yol gösterebilir. Ezoterizm, okültizm, parapsikoloji, rüyalar, enerji çalışmaları, çakralar gibi birçok konuya ilginiz artabilir. Bu konularda eğitimler almaya ve ruhsal çözümlemeler yapmaya başlayabilirsiniz.
  • 20 yılın sonunda kendinize, ruhsal benliğinize, dünyaya, yaşama, evrene ve yaratıcıya olan bakış açınızın değiştiğini fark edebilirsiniz. Hayatın ve evrenin gizemlerine dair öğrendiğiniz şeyler sizi bambaşka biri yapabilir.
  • 20 yılın sonunda bir iş ortaklığına, bir eşe, bir mala mülke, bir mirasa güvenmekten çok kendi kazandığınız paraya ve kendi paranızla satın aldıklarınıza güvenmeyi öğrenmiş ve kendi kazançlarınızla sahip olduklarınız sayesinde güçlenmiş olduğunuzu fark edebilirsiniz.

Plüton Kova Yükselen Aslanlar

  • Plüton Kova geçişi ortalama 20 yıl sürecek. Yirmi yıl boyunca Plüton Kova transitinin etkilerini her gün değil doğum haritanızdaki kişisel gezegenlerinizle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) veya kişisel noktalarınızla (ASC, MC, IC, DCS) açı yaptığında hayatınızda krizler ve dönüşümler yaşayarak hissedeceğinizi bilmelisiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Aslanların ilişki dinamiklerini kökten değiştirmek üzere 20 yıl boyunca 7.evinizde ilerleyecek. Plüton nereden geçerse geçsin hiçbir şeyin kalıcı olmadığını bu nedenle bir şeylere aşırı derecede tutunmamak gerektiğini, her şeyin gelip geçici olduğunu öğretir. Her şey değişmek zorundadır. Dolayısıyla Plüton Kova siz Yükselen Aslanlara bunu ilişkiler yoluyla deneyimletecektir.
  • Eğer bekârsanız yaşamınızı kökten değiştirecek bir evlilik yapabilirsiniz.
  • Eğer kötü giden bir evliliğiniz varsa boşanarak yaşamınızı kökten değiştirebilirsiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Aslanların 20 yıl boyunca ilişki kurma biçiminizin, sevginizi ifade etme şeklinizin, iş birliği ve ortaklıklara bakış açınızın kökten değişeceği deneyimler yaşatabilir.
  • Plüton Kova hangi evdeyse orada güç ve kontrol isteği, kriz ve manipülasyon vardır. Plüton Kova siz Yükselen Aslanların ilişkiler evinden geçeceği için evliyseniz evliliğinizde eşinize karşı güç ve kontrolü elinizde tutmak isteyebilirsiniz. Eşinizde de güçlü olmakla ilgili bir algı oluşabilir. Eşinizin dış görünüşü, hayata bakış açısı, kişisel hedefleri kökten değişebilir. Ayrıca manipülatif insanlarla nasıl baş edebileceğinize dair deneyimler yaşayabilirsiniz.
  • İş ortaklığınız varsa iplerin sizin elinizde olmasını isteyebilirsiniz. Maddi olarak çok güçlü bir iş ortağınızın olması kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlayabilir. Yani Plüton Kova siz Yükselen Aslanlarda ilişkiler vasıtasıyla güç kazanma güdüsünü uyandırabilir. Bu nedenle evlenmek ve güçlü bir iş ortaklığı kurmak için çok fazla çabalamanız mümkün. Evlenmezsem veya ortaklı iş yapmazsam bir başına hiçbir şey yapamam, güçsüz hissederim, güvende hissedemem fikrine veya duygusuna kapılabilirsiniz. Bu da “Onsuz asla, o olmazsa hiçbir şey olmaz” gibi çok uçlarda, yalnızca karşı tarafa bağı/bağımlı bir evlilik-birliktelik veya iş ortaklığı modeli fikriyle hareket etmenize neden olabilir.
  • Tüm bu duygu ve düşünceler özellikle evlenme fikrine aşırı takıntı geliştirmenize neden olabilir. İş ortağınızı, eşinizi, birlikte olduğunuz insanı kaybetmekten çok korkabilirsiniz. Dolayısıyla onlarsız olamam, onlarsız güçsüzüm fikriyle iş ortağına veya bir partnere aşırı bağlılık/bağımlılık bir süre sonra ilişkilerinizde krizler yaşamanıza neden olabilir. Çünkü ilişki, evlilik veya iş ortaklığı bitmesin diye aşırı kontrolcü, her şeye müdahale eden biri haline dönüşebilirsiniz.
  • Kaybetme korkusu içinizdeki kontrolcü ruhu açığa çıkardıkça partneriniz veya iş ortağınız kendini baskı altında veya boğuluyor gibi hissedebilir. Tüm bunlar güç savaşlarına dönüşebilir. Kimi zaman birbirinizi rakip olarak da görebilirsiniz. Yönetmek ve yönetilmek konusunda tartışmalarınız, kavgalarınız olabilir. Bunun tam tersi de olabilir. Aşırı kontrolcü bir eş veya bir iş ortağı size manipülatif, kontrolcü davranabilir. İlişkileriniz güç ve kontrol arzusu nedeniyle bozulmaya başlayabilir.
  • Plüton Kova siz Yükselen Aslanların kendi merkezinden uzaklaşmadan, yeri geldiğinde bireysel yeri geldiğinde ortaklaşa bir şeyler yapabilmeyi başarmanızı isteyecektir. Bu sebeple de eşinizi, birlikte olduğunuz insanı veya iş ortağınızı hayatınızın merkezi haline getirdiğinizde denge ve uyum bozulabilir, krizler çımaya başlayabilir.
  • Plüton Kova geçişi boyunca siz Yükselen Aslanlara kendinizi birilerine adarcasına hareket etmemeniz, ilişkilerde birbirinize alan tanıyabilmeyi ve yeri geldiğinde tek başına da hareket edebilecek özgüveni kendinizde bulmanız gerektiğini öğretebilir. Böylece kendinizi daha özgüvenli ve güçlü hissetmeye başlayabilirsiniz.
  • 20 yılın sonunda hem kendinizle hem de eşinizle veya diğer insanlarla kuracağınız ilişkilerde güç dengelerini iyi ayarlayabilirseniz gerçekten de güçlü ve yıkılmaz bir evlilik, birliktelik veya iş ortaklığı yürütebilmeyi başarabildiğinizi görebilirsiniz.

Plüton Kova Yükselen Başaklar

  • Plüton Kova geçişi ortalama 20 yıl sürecek. Yirmi yıl boyunca Plüton Kova transitinin etkilerini her gün değil doğum haritanızdaki kişisel gezegenlerinizle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) veya kişisel noktalarınızla (ASC, MC, IC, DCS) açı yaptığında hayatınızda krizler ve dönüşümler yaşayarak hissedeceğinizi bilmelisiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Başakların günlük yaşamınızı, günlük düzeninizi, çalışma yaşamınızı, beslenme biçiminizi, spora ve sağlığa bakış açınızı, hayvanlara bakış açınızı, çalışma arkadaşlarınızla olan ikilerinizi, hizmet verme biçiminizi, rutinlerinizi, alışkanlıklarınızı kökten değiştirmek üzere 6.evinizde ilerleyecek.
  • Plüton güç ve kontrol demektir. Tüm bu konularda aşırı kontrollü, aşırı disiplinli, aşırı çalışkan ve aşırı güç odaklı olmaya çalışabilirsiniz. Ancak bunu yaptıkça kontrolü kaybettiğinizi fark edebilirsiniz. Plüton Kova size bu tarz deneyimler yaşatabilir.
  • Plüton Kova transiti boyunca alışkanlıklarınızı tamamen bıraktığınızı ve kendinize yeni alışkanlıklar edindiğinizi fark edebilirsiniz. Ayrıca her gün yaptığınız rutinler de kökten değişecektir. Böylece kendi düzeninizi yeniden kurmaya başlayacaksınız.
  • Plüton Kova dönemi siz Yükselen Başaklar için “Asla yapmam” dediğiniz işleri bile yapmaya başladığınızı fark edebileceğiniz bir dönem olabilir. Örneğin asla hayvan bakmam diyorsanız hayvan sahiplenebilirsiniz. Asla yemem dediğiniz bir şeyi yemeye başlayabilirsiniz. Et olmadan asla sofraya oturmam diyorsanız eti tamamen beslenme zincirinizden çıkarma kararı alabilirsiniz. Beslenme biçiminizi kökten değiştirebilirsiniz.
  • Plüton’un olduğu yerde güçlü bir hırs duygusu vardır. Plüton çalışma, hizmet, üretim evinizden geçeceği için sizi çalışma yaşamınızda aşırı hırslı biri haline getirebilir. Bitmek bilmeyen bir enerji ve hırsla uzun saatler boyunca çalışabilirsiniz mesela. O kadar çalışabilirsiniz ki uyumak, yemek bile aklınıza gelmeyebilir. Beslenme ve uyku düzeniniz bozulabilir. Sağlık şikayetleriniz olsa da iş önce geldiği için doktora gitmeyi erteleyebilirsiniz. Ancak böyle yapmamanızda fayda var. Plütonik bir hırsla çalışmak bir süre sonra sizi sağlığınızdan edebilir. Dolayısıyla çalışma hayatınızdaki hırsın dozunu iyi ayarlamayı öğrenmelisiniz.
  • Plüton güç ve kontrol demektir. Plüton Kova dönemi siz Yükselen Başakları çalışma yaşamında güç ve kontrol sahibi olmak önceliğiniz haline getirebilir. Bu yüzden aşırı çalışmak ve her şeye hâkim olmak isteyebilirsiniz. İşin tüm inceliklerini öğrenerek her şeyi bilmek ve her şeyi bilince de her şeyi kontrol etmek fikri sizi ele geçirebilir. Fakat bu yaklaşımınız birtakım krizler ve manipülasyonlarla karşılaşmanıza neden olabilir. Bunun dozunu iyi ayarlamanızda fayda var.
  • Çok fazla çalıştığınızda istediğiniz gücü, statüyü, kontrolü elde edeceğinizi düşünseniz bile birtakım krizlerle, manipülasyonlarla, mobbinge varan durumlarla karşılaşabilir kendinizi güç savaşlarının içinde bulabilirsiniz.
  • Eğer sizin için başarı aşırı hırs yaparak çalışmakla kazanılan bir şeyse Plüton Kova Plüton Kova dönemi siz Yükselen Başakların bu düşüncenizi değiştirecek deneyimler yaşatacaktır. Dolayısıyla 20 yıl boyunca her türlü hırslarınızın, güç ve kontrol arzunuzun dozunu iyi ayarlamanız gerekiyor. Hırslarınızı kontrol edemezseniz onlar sizi kontrol etmeye başlayabilir. Buna izin vermemelisiniz.
  • Zaman zaman çalışma hayatınızda manipülatif ve kriz yaratan insanlar da olabilir. Patronlarınız çok baskıcı olabilir. Patronlarınız, çalışma arkadaşlarınız arasında güç savaşları olabilir. Çalışma arkadaşlarınızla veya üstlerinizle olan ilişkileriniz güç savaşlarına da dönebilir. Tüm bunları kontrol etmeye çalışırken krizler daha fazla büyüyebilir. Plüton Kova siz Yükselen Başaklara aşırı derecede hırsla çalışsanız da bazı şeylerin sonucunu değiştiremeyeceğinizi, bazı şeyleri kontrol edemeyeceğinizi öğretecektir.
  • Bunu size Plüton yaptırmadan siz bilinçli bir şekilde hareket edin ve hırslarınızı, güç arzunuzu dengeleyerek ilerleyin.
  • Yalnızca kontrol edebileceğiniz şeylere odaklanmanızda da fayda var. Kontrolünüz dışındakilere karışmamaya çalışmanız faydanıza olabilir. Çünkü daha fazlasını yapmaya çalıştığınızda, müdahale ettiğinizde siz zarar görebilirsiniz.
  • Plüton Kova döneminde siz Yükselen Başaklar işini değiştirebilirsiniz veya işyeriniz başka bir yere de taşınabilir. Bugüne dek yaptığınız iş artık keyif vermeyebilir. Bugüne dek hiç yapmadığınız bir işe yönelebilirsiniz.
  • Plüton Kova döneminde siz Yükselen Başakların sağlığınızla da yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Yılda bir check-up yaptırmanızda, herhangi bir yeriniz ağrıyorsa gecikmeden doktora gitmenizde fayda var.
  • Plüton Kova dönemi siz Yükselen Başakların sağlığını ve yaşamını olumsuz etkileyen tüm alışkanlıklarını tamamen bırakmak için harika bir zaman.
  • Plüton Kova döneminde siz Yükselen Başakların alternatif tıp tekniklerine de ilginiz artabilir. Bu konularda bilginizi derinleştirmeniz mümkün. Mesela fitoterapi eğitimi alabilirsiniz.
  • 20 yıllık dönemde yaşayacağınız deneyimler zamanla çalışma biçiminizi, çalışma arkadaşlarınızı, çalışma ortamınızı ve çalışma yaşamındaki ilişkilerinizi kökten değiştirecektir. 20 yılın sonunda kendinizi bambaşka bir işyerinde, bambaşka bir iş yaparken, bambaşka çalışma arkadaşlarıyla, bambaşka bir yaşam sürerken bulabilirsiniz.

Plüton Kova Yükselen Teraziler

  • Plüton Kova geçişi ortalama 20 yıl sürecek. Yirmi yıl boyunca Plüton Kova transitinin etkilerini her gün değil doğum haritanızdaki kişisel gezegenlerinizle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) veya kişisel noktalarınızla (ASC, MC, IC, DCS) açı yaptığında hayatınızda krizler ve dönüşümler yaşayarak hissedeceğinizi bilmelisiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Terazilerin ilgi alanlarınızı, hobilerinizi, eğlence tarzınızı, aşk ilişkilerinizi, cinselliğe bakış açınızı, çocuklarla olan ilişkilerinizi kökten değiştirmek ve daha önce keşfetmediğiniz yaratıcı yeteneklerinizi ortaya çıkarmak için 20 yıl boyunca 5.evinizde ilerleyecek.
  • Eğer uzun süredir biriyle flört ediyorsanız ve her şey yolundaysa bu ilişki artık evliliğe doğru gidebilir. Ama uzatmaları oynayan bir flörtünüz varsa artık buna devam etmek istemediğinizi anlayabilirsiniz ve ayrılabilirsiniz.
  • Eğer yalnızsanız yaşamınızı kökten değiştirecek derin, tutkulu bir aşk yaşayacağınız bir flörtünüz olabilir.
  • Plüton Kova flört edeceğiniz kişinin özelliklerini de flört ederken önemsediğiniz şeyleri de flört etme biçiminizi de yıllar içinde değişecektir.
  • Plüton güç ve kontrol demektir. 20 yıllık dönemde siz Yükselen Teraziler aşk ilişkilerinde başkaları üzerinde kontrol sağlamakta ısrarcı bir tutum sergileyebilirsiniz.
  • Sizin için Plüton Kova, tutkulu ve derin aşklar anlamına geliyor. Çok güçlü bir şekilde tutkulu ve derin aşklar yaşamak isteyebilirsiniz. Plüton Kova siz Yükselen Terazilere tutkuyu hissedeceğiniz, derin aşkları yaşayabileceğiniz partnerler de verebilir. Ancak tutkularınızı dengelemeniz gerekecektir. Çünkü aşırı tutku sizi karşı tarafı kontrol etme noktasına kadar götürebilir. Bambaşka birine dönüşebilirsiniz. O kadar güçlü olabilir ki sevginiz onu kaybetmemek için elinizden geleni yapan birine dönüşebilirsiniz. Bu da karşı taraf üzerinde büyük bir baskı yaratabilir. Partneriniz baskı altında, boğulduğunu, nefes alamadığını, özgür olamadığını hissedebilir. Sizi manipülatif biri olarak suçlamaya başlayabilir. Bu da ilişkide krizlere ve güç savaşlarına neden olabilir.
  • Elbette tek taraflı düşünmemek gerekir. Tutkulu, şüpheci, kontrolcü, kıskanç partnerler de Plüton Kova dönemi boyunca hayatınıza girebilir. Siz de üstünüzde baskı hissedebilirsiniz. Boğulduğunuzu, sürekli kontrol altında tutulduğunuzu, yönetildiğinizi, manipüle edildiğinizi hissedebilirsiniz. İşler bu noktaya geldiğinde sevgi, şefkat, anlayış gibi ilişkiyi yapılandıracak olan her şey yenini şüphe, kıskançlık, kontrol ve takıntılara bırakabilir. İlişki aşk ve nefret çizgisinde git gel yapmaya başlayabilir. Bir taraf diğerini bırakmak istese de kontrolcü taraf bırakmak istemeyebilir. Tüm bunlar kriz anlamına geliyor.
  • Plüton Kova her şeyin değişmeye mahkûm olduğunu hiçbir şeyin sonsuza dek sürmeyeceğini anlatan bir enerjidir. İlişkileri güç mücadelesi noktasına getirmek istemiyorsanız kimsenin vazgeçilmez olduğunu düşünmemeniz gerekiyor.
  • Sevdiklerinize değer verirken onları sevginizle boğmamaya çalışmalısınız. Her şey bir gün biter ve sevgi de bitebilir. Plüton Kova siz Yükselen Terazilere eğer sevgi bittiyse bunu kabullenmeyi, bırakabilmeyi ve yola devam edebilmeyi öğretecektir.
  • Plüton Kova döneminde kontrolü ve gücü dengelemeyi, ilişkilerde dengeli bir güç paylaşımını sağlayabilmeyi öğreneceksiniz.
  • Eğer çocuğunuz varsa onunla olan ilişkiniz Plüton Kova döneminde kökten değişebilir. Eğer “Çocuğumdan ayrılamam.” diyorsanız bu fikir kökten değişebilir. Çünkü çocuklarınız da kendilerine bir yaşam kurmak isteyebilirler. Kimi üniversiteyi kazanıp uzaklara gidebilir, kimiyse iş dolayısıyla başka bir şehre taşınabilir, kimi yuva kurabilir, kimiyse tek başına yaşama kararı alabilir. Hatta ülke bile değiştirebilir. Eğer çocuğunuzun tercihlerine ve hayallerine karşı çıkarsanız, onun üzerinde güç ve kontrol sağlamaya çalışırsanız ilişkinizde güç mücadeleleri yaşanabilir. Dolayısıyla bu Plüton Kova siz Yükselen Terazilere çocuklarınızın da kendilerine bir yaşam kurmak istediklerini kabullenmeniz gerektiğini öğretecektir.
  • Plüton’un güç ve kontrol enerjisini olumlu anlamda kullanmak istiyorsanız, çocuğunuzu veya âşık olduğunuz kişiyi kontrol etmeye çalışmaktan çok onu anlamaya çalışmak ve desteklemek, güç ve kontrol paylaşımını çok iyi ayarlamak ilişkinizi daha da güçlendirebilir.
  • Kendiniz de sevdikleriniz de özgürce hareket edebilmeli. Plüton Kova transiti siz Yükselen Terazilere sevdiğiniz insanlara “Alan tanımayı” öğretecektir. Ancak bu şekilde dengeli, uyumlu, keyifli ilişkiler kurabilirsiniz.
  • Eğer çocuk yapmak isterseniz dünyaya getireceğiniz çocuk yaşamınızı kökten değiştirebilir. Anne veya baba olmak hayatınızın anlamını değiştirebilir. Çocuğunuza göre yaşamınızı düzenleme kararı bile alabilirsiniz. Çocuğunuz olduğu için keyif aldığınız şeylerden uzaklaşmayı tercih edebilirsiniz. Çünkü tek keyif aldığınız şey çocuğunuzla vakit geçirmek olabilir.
  • 20 yıllık dönemde keyif alarak yaptığınız şeyler değişeceği için kendinize yeni hobiler edinmeniz de mümkün.
  • Zaman içinde eğlence anlayışınız da bambaşka bir hal alabilir.
  • Şimdiye dek farkına varmadığınız yeteneklerinizin olduğunu da keşfedebilirsiniz. Yaratıcılığınız sayesinde çok güçlü biri haline gelebilirsiniz.

Plüton Kova Yükselen Akrepler

  • Plüton Kova geçişi ortalama 20 yıl sürecek. Yirmi yıl boyunca Plüton Kova transitinin etkilerini her gün değil doğum haritanızdaki kişisel gezegenlerinizle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) veya kişisel noktalarınızla (ASC, MC, IC, DCS) açı yaptığında hayatınızda krizler ve dönüşümler yaşayarak hissedeceğinizi bilmelisiniz.
  • Plüton Kova dönemi siz Yükselen Akreplerin hayatlarında yeni bir düzen kurma arayışının başlayacağı ve yıllar içinde hayatınızla ilgili köklü değişimlerin olacağı zamanlar anlamına geliyor.
  • 20 yılın sonunda geriye dönüp baktığınıza eski yaşamınıza dair eser kalmadığını görebilirsiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Akreplere “Nereye aitim?” sorusunun cevabını arattırabilir. Vereceğiniz cevaba göre yaşamınızı yeniden düzenleyebilirsiniz.
  • Yeni bir düzen kurma ve hiç tanımadığınız insanların olduğu yerlere gitme arzunuz yaşadığınız şehri veya ülkeyi sorgulamanıza neden olabilir.
  • Aradığınız huzur uzaklarda bir yerdeymiş gibi gelebilir. Bu duygu sizi uzaklara gitmeye sevk edebilir.
  • Oturduğunuz evden, şehirden veya ülkeden taşınabilirsiniz.
  • Taşınmayı düşünmezseniz oturduğunuz evi yıktırıp yeniden yaptırabilirsiniz. Belki de sadece evinizin belli bir bölümünü yıktırıp daha kullanışlı hale dönüştürebilirsiniz.
  • Evinizin içini, dışını, dekorasyonunu her şeyini tümüyle yenileyebilirsiniz.
  • Plüton Kova döneminde siz Yükselen Akreplerin ailevi ilişkileri de kökten değişebilir. Ailenizle şimdiye dek ilişkileriniz nasıldı? Eğer ailenizden uzaklarda yaşıyorsanız ve sınırlı ilişkileriniz varsa Plüton Kova döneminde ailenizle aynı şehirde bir arada yaşama kararı alabilirsiniz.
  • Eğer ailenizle yaşıyorsanız kendi evinize çıkarak kendi düzeninizi kurma kararı alabilirsiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Akreplere kendi düzenini kurmak, aile gibi hissetmek için içinizde müthiş bir güç uyandırabilir. Güçlü ve kendine güvenen bir yetişkin olduğunuzu kanıtlama ihtiyacınız artabilir. Ancak bunları yaparken güç mücadelelerine girmemenizde fayda var. Yapmak istediğiniz her şeyi duygularınızı ve davranışlarınızı kontrol ederek yapmaya çalışmanız ailenizle daha güçlü bağlar kurmanıza yardım edebilir. Aksi halde ailevi krizler yaşayabilirsiniz.
  • Plüton Kova transiti siz Yükselen Akreplerin çocukluk yıllarınızdaki travmalara, zorlayıcı ailevi ilişkilerin yarattığı çekişmeli ve krizli ailevi ilişkilere artık son vermek isteyeceğiniz bir dönem olabilir. Ne çocukluk travmalarınızın ne de ailenizin, ailevi ilişkilerinizin artık sizi üzmesine izin vermesini istemeyeceksiniz. Dolayısıyla sorunları kökten çözmeye odaklanmanız mümkün. Bunun sonucunda ya ailevi bağlarınız çok fazla güçlenecektir ya da tamamen kopacaktır.
  • Eğer sorunlu bir evliliğiniz varsa ve sorunları bir türlü aşamıyorsanız boşanma kararı alabilirsiniz.
  • Bekârsanız köklü ve sağlam bir aile kurmak isteğiniz artabilir ve evlenebilirsiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Akreplere her şeyi dozunda yapmanızı öğretmeye çalışacaktır.
  • Plüton geçtiği eve güç katar. Ailede güç kazanmak, kontrolü elinizde tutmak isteyebilirsiniz. Bu yüzden de derin ve güçlü duygusal bağlar kurmaya çalışabilir ve bunu yaparken de ölçüyü kaçırabilirsiniz. İşte bu noktada krizler çıkabilir. Aile üyeleri üzerlerinde baskı hissedebilir. Bu da bir süre sonra baskıcı biri gibi görünmenize neden olabilir.
  • Dolayısıyla duygusal bağlarınızı kurarken dengeli olmaya çalışmalısınız. Ailenize ve kendinize olan sorumluluklarınızı yerine getirmelisiniz ama daha da fazlasını yapmaktan kaçınmalısınız. Her an her şeye müdahale etmek yerine gerektiğinde müdahale edebilmeyi öğreneceğiniz zamanlardan geçeceksiniz. Yalnızca yapmanız gerekeni yapmayı ve kontrol etmeyi bırakmayı deneyimleyeceksiniz.
  • Plüton Kova’nın 4.ev geçişi siz Yükselen Akrepleri psikolojik olarak biraz zorlayabilir. Bu noktada, psikoterapi, regresyon, aile dizilimi (güvenilir kişilerden) almak birtakım travmalarınızı çözümleyeme, anlamlandıramadığınız şeyleri anlamanıza yardım edebilir ve olumlu açılımlar yaşamanıza yardımcı olabilir.
  • 20 yılın sonunda birlik, beraberlik, dayanışma içinde olan aileyi kurma şansınız olabilir. Aile bağlarınızı güçlendirebilirsiniz veya kendi yuvanızı kurarak güçlü bir aile olmayı başarabilirsiniz. Çok büyük ihtimalle yaşadığınız ev, şehir veya ülke değişmiş olacaktır.

Plüton Kova Yükselen Yaylar

  • Plüton Kova geçişi ortalama 20 yıl sürecek. Yirmi yıl boyunca Plüton Kova transitinin etkilerini her gün değil doğum haritanızdaki kişisel gezegenlerinizle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) veya kişisel noktalarınızla (ASC, MC, IC, DCS) açı yaptığında hayatınızda krizler ve dönüşümler yaşayarak hissedeceğinizi bilmelisiniz.
  • Plüton Kova 20 yıl boyunca siz Yükselen Yayların iletişim biçiminizde ve düşünce yapınızda, kardeşlerinizle, komşularınızla, yakın akrabalarınızla olan ilişkilerinizi kökten değiştirmek ve dönüştürmek için 3.evinizde ilerleyecek.
  • 20 yıl boyunca iletişim kurduğunuz insanlarla yaşayacağınız deneyimler sayesinde insanların farklı yüzlerini görme şansınız olacaktır.
  • Birtakım olaylar, durumlar veya kişiler aracılığıyla her şeye karşı olan bakış açınızın tümüyle değiştiği zamanlardan geçebilirsiniz.
  • Herkesle ve her şeyle ilgili tüm gerçekler ortaya çıkabilir. Buna hazır olmalısınız. Örneğin güvendiğiniz insanların güvenilmez olduklarını fark edebilirsiniz. Hiç beklemediğiniz insanların da güvenilir olduğunu anlayabilirsiniz. Böylece insanlarla olan ilişkileriniz biçim değiştirebilir. Kimileriyle yollarınızı ayırırken kimileriyle de bağlarınız güçlenebilir.
  • İnsanlara dair bu farkındalıklar sizi ilk başta üzebilir. Ama hayat size herkesin farklı yönleri, farklı yüzleri olduğunu öğretmeye veya göstermeye çalışacaktır. Kimsenin göründüğü gibi olmadığını öğreneceksiniz.
  • Sözleriniz, zaman zaman rencide edici olabilir. İnsanlar sizi rencide edecek şeyler söyleyebilir. Hak etmediğiniz şeyler duyabilirsiniz. İnsanlara verdiğiniz değerin tamamen değişeceği zamanlarda olduğunuz için Plüton Kova siz Yükselen Yaylara insanlara hak ettikleri kadar değer vermeyi öğretecek deneyimler yaşatabilir.
  • Dolayısıyla şimdiye dek görüştüğünüz birçok insanla ilişkinizi zamanla değişebilir ve birçok kişiyle görüşmeyi bırakabilirsiniz. Bu durum sizi biraz yalnızlaştırsa da zamanla hayatınıza yeni insanlar girecektir. Yaşamınıza giren yeni insanlarla da yeni bir iletişim tarzıyla bağlar kurduğunuzu, daha bilinçli olduğunuzu fark edebilirsiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Yaylara kimseden bir şey beklememeniz gerektiğini öğretebilir. Zekânızla ve fikirlerinizle kendi başınızın çaresine kendiniz bakmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
  • Plüton Kova geçişi bulunduğunuz yerden uzaklara gitme isteğinizi de zamanla artırabilir. Zaman zaman kimseyi görmek istemeyebilirsiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Yaylara takıntılı düşüncelerinizi de fark ettirebilir. Bazı şeyleri aşırı takıntı da yapabilirsiniz. Örneğin size söylenenler ya da yazılanlar aklınıza aşırı şekilde takılabilir. Zihninizde sürekli olarak bunları düşünebilirsiniz. Zaman zaman intikam alma fikrine aşırı odaklanmanız da mümkün. Ancak düşüncelerinizi kontrol etmenizde fayda var. Çünkü bir şeyi aşırı düşünmek sizi psikolojik olarak yıpratabilir.
  • Bazı şeylere aşırı kafa yorarken kendinizi bulduğunuzda aşırı derin düşünmenin sizi yorduğunu fark edebilirsiniz. Bu nedenle zihni dinlendiren aktiviteler yapmanızda fayda var. Meditasyon, yoga, yürüyüş yapmak, doğada vakit geçirmek, dinlendirici sözsüz müzikler dinlemek, enerji çalışmaları yapmak, ruh-beden-zihin dengeleme çalışmaları yapmak, psikoterapi almak, psikoloji kitapları okumak veya videoları izlemek, doğru nefes alma teknikerini uygulamak rahatlamanıza destek olabilir.
  • Kontrol ederek gücü elinde toplamayı ifade eden Plüton siz Yükselen Yayların 3. Evinden geçerken başkalarını kontrol etmeye, ikna etmeye ve yönlendirmeye de meyledebilirsiniz. Ancak aşırı kontrolcü olmaya, başkalarının işlerine veya kararlarına aşırı şekilde müdahale etmeye çalıştığınızda iletişim krizleri yaşamanız mümkün. Aslında Plüton Kova sizden böyle bir şey talep edilmedikçe kimsenin işine karışmamanız gerektiğini öğretecektir.
  • Plüton Kova döneminde şimdiye dek öğrendiğiniz her şeyin farklı bir yüzünü görebilirsiniz. Dolayısıyla şimdiye dek doğru kabul ettiğiniz her şey zamanla değişecektir. Örneğin şimdiye dek bazı şeyler bazı insanlarla ilgili sahip olduğunuz algı kökten değişebilir. Olayların ve kişilerin diğer yüzünü görebilirsiniz.
  • Düşünce kalıplarınız, iletişim biçiminiz, düşünme şekliniz değişmek zorunda kalacaktır.
  • Plüton Kova ilgi alanlarınızı da değişebilir. Bugüne dek ilgilenmediğiniz birçok konuyla ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Astrolojiye, enerji çalışmalarına, ruhsal konulara, felsefeye, yaşamın amacına ilginiz artabilir. Bu konularda bilginizi derinleştirebilirsiniz. Bu konularla ilgili eğitimler alabilirsiniz.
  • Kendinize, çevrenize ve yaşama bakış açınızı değiştirecek insanlarla tanışabilirsiniz. Bu kişiler hayatı farklı açılardan bambaşka şekilde yorumluyor olabilirler. Tüm bunlar şimdiye dek anlamlandıramadığınız bazı şeyleri anlamanızı sağlayabilir.
  • Plüton Kova 3. Ev geçişi çok fazla derin düşünmek anlamına geliyor. Daha derin düşünmeye başlamak da tüm düşünce sisteminizin tasviyesi anlamına geliyor. Daha olgun ve bilinçli hissetmeye başlayabilirsiniz. Hayalleriniz de tıpkı iletişim biçiminiz, düşünce biçiminiz gibi tamamen değişebilir.
  • 20 yılın sonunda en büyük dersiniz kimsenin veya hiçbir şeyin düşündüğünüz gibi olmadığı olacaktır. Düşünce ve iletişim biçiminiz, öğrenme biçiminiz, kardeşler, kuzenler, yakın akrabalarla olan ilişkileriniz, kendinizle ilişkiniz tamamen değişmiş olacaktır. Bambaşka bir zihinle bambaşka bir düşünce ve iletişim tarzıyla yaşama köklenmeye hazır olacaksınız.

Plüton Kova Yükselen Oğlaklar

  • Plüton Kova geçişi ortalama 20 yıl sürecek. Yirmi yıl boyunca Plüton Kova transitinin etkilerini her gün değil doğum haritanızdaki kişisel gezegenlerinizle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) veya kişisel noktalarınızla (ASC, MC, IC, DCS) açı yaptığında hayatınızda krizler ve dönüşümler yaşayarak hissedeceğinizi bilmelisiniz.
  • Siz Yükselen Oğlaklar için Plüton Kova geçişi özdeğer, öz saygı ve parayla ilgili yeniden yapılanma sürecini ifade ediyor.
  • Yükselen Oğlakların Plüton Kova geçişi boyunca para ve değerle olan ilişkisi yıllar içinde tamamen değişecektir. Dolayısıyla şimdiye dek yaptığınız iş tümüyle değişebilir. Bambaşka bir işe veya sektöre geçebilirsiniz. Kendi işinizi bile kurabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz işyerinde uzun yıllar çalışan biriyseniz emeklilik kararı bile alabilirsiniz. Emeklilikten sonra da bambaşka bir işle uğraşma kararı alabilirsiniz.
  • Plüton Kova transiti boyunca özdeğerinizi güçlendirmenize katkı sağlayacak deneyimlerden geçebilirsiniz. Kendinize saygı duymayı öğreneceğiniz bir dönem olacaktır. Plüton Kova size kendine saygı duymakla ilgili deneyimler yaşatabilir. Bu deneyimler yaşamınızda yavaş yavaş olsa da sizde derin izler bırakabilir. Böylece Plüton size kendi değerinizi güçlendirmeyi öğretecektir.
  • Şimdiye dek değer algınız nasıldı? Nelere değer veriyordunuz? Plüton Kova yıllar içinde değer verdiğiniz her şeyi kökten değiştirecektir.
  • İlk önce kendinize verdiğiniz değerle ilgili sorgulamalarınız başlayabilir. Kendinizi sevmiyorsanız kendinizi nasıl seveceğinizi öğrenmeye başlayabilirsiniz. Kendinizi değerli hissettirecek şeyler de (Eşyalar, alışveriş, başarı tanımı, para vererek alıp değerli hissettiğiniz her şey…) tümüyle değişecektir. Zaman içinde şimdiye dek hiç değer vermediğiniz şeylere değer vermeye boşayabilirsiniz.
  • Eğer kendinizi değersiz biri gibi görüyorsanız Plüton Kova ne kadar değerli biri olduğunuzu fark etmeniz için birtakım olaylarla, durumlarla, kişilerle sizi karşılaştırabilir. Bu olaylar, durumlar ve kişilerle adeta kendinizi dibe vurmuş gibi de hissedebilirsiniz. Değerin dibe vurması yeniden değer kazanmak için gücü toplamak anlamına geliyor aslında. Yeniden yepyeni bir değer anlayışıyla dipten yükselişe geçmek için gücünüzü toparlamanız gerekebilir.
  • Plüton Kova transiti boyunca kendinizle ilgili birçok şeyi de keşfedebilirsiniz. Çok farklı yeteneklerinizin olduğunu fark edebilirsiniz. Bu yetenekler özgüveninizi artırmaya yardım edebilir. Ayrıca bu yetenekler para kazanmanızı da sağlayabilir. Önemli olan bu yetenekleri doğru hedef ve amaçlar için kullanmanız olacaktır.
  • Yeteneklerinizi doğru amaçlar için kullandıkça kendinizi daha güçlü hissetmeye başlayabilirsiniz.
  • Plüton Kova paraya verdiğiniz değeri de 20 yıl içinde tümüyle değişecektir. Maddi anlamda güçlenmek sizin için çok önemli olabilir. Plüton hırsı açığa çıkaran bir enerjidedir. Maddi olarak güçlenmek için daha fazla kazanmak isteyebilirsiniz. Ancak para hırsının gözünüzü kör etmesine izin vermemelisiniz.
  • Maddi anlamda gücü elinizde tutmak, çok fazla paraya sahip olmakla ilgili aşırı hırslanırsanız Plüton Kova size parayla ilgili derin izler bırakacak, ders alacağınız bir deneyim yaşatabilir.
  • Plüton Kova transiti boyunca siz Yükselen Oğlak’ların paranın kölesi olma, sahip olduğunuz paraya göre kendinize ve diğer insanlara değer biçmeye çalışma hatasına düşmemenizde fayda var. Para gözünüzü kör ederse Plüton enerjisi sahip olduğunuz parayı kaybettiren bir enerjiyle çalışabilir. Böylece “Para eşittir değer.” ölçütünüz yerle bir olabilir. Plüton Kova size değerin parayla sahip olunmayacak bir şey olduğunu öğretebilir.
  • Plüton Kova döneminde para kazanmaya, kazandığınız parayı doğru bir yatırıma dönüştürmeye, sahip olduğunuz maddi varlıkları korumaya ve sağlamlaştırmaya önem vermenizde fayda var. Tüm bunlar gelir gider dengenizi kontrol etmeyi öğrenmenizi de sağlayacaktır.
  • Belki de para şimdiye dek sizin için hiç önemli değildi. (Parayı savurgan bir şekilde harcıyordunuz belki de…) Ancak Plüton Kova paranın değerli bir şey olduğunu anlamanızı sağlayacak deneyimler yaşamanızı da sağlayabilir.
  • 20 yıl içinde geriye dönüp baktığınızda yıllar geçtikçe özdeğerinizin ve paraya olan bakış açınızın geri dönüşü olmayan bir şekilde değişmiş olduğunu, yaptınız işin değiştiğini, çok farklı yeteneklerinizin olduğunu ve bu yeteneklerle artık para kazandığınızı, özdeğerinizin ve öz saygınızın güçlendiğini, tüm bunların gücünüze güç kattığını fark edebilirsiniz.

Püton Kova Yükselen Kovalar

  • Plüton Kova geçişi ortalama 20 yıl sürecek. Yirmi yıl boyunca Plüton Kova transitinin etkilerini her gün değil doğum haritanızdaki kişisel gezegenlerinizle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) veya kişisel noktalarınızla (ASC, MC, IC, DCS) açı yaptığında hayatınızda krizler ve dönüşümler yaşayarak hissedeceğinizi bilmelisiniz.
  • Şimdiye dek yaşadığınız ne varsa hepsinin tersini yaşamaya başlayacağınız zamanlar başlıyor.
  • Plüton Kova enerjisi yıllar içinde hayata bakış açınızı, yeniden şekillendirecektir. Plüton Kova siz yükselen Kovaların kişisel hedeflerinizi, dış görünüşünüzü, sağlığınıza verdiğiniz değeri tamamen değiştirecek bir güce sahip.
  • Zamanla çevreniz ve hayatınızdaki insanlar kökten değişebilir.
  • Dostlarınız, arkadaşlarınız ve görüştüğünüz insanlar azalabilir. Dostum dediğiniz insan sayısı bir ya da iki kişiyi geçmeyebilir. Artık hayatınızı sadeleştirmek ve yalnızca güvendiğiniz insanlarla yaşamınıza devam etme kararı alabilirsiniz.
  • Amaçlarınızın, ideallerinizin, insan ilişkilerinizin tamamen değiştiği zamanlardan geçeceksiniz.
  • Plüton Kova transiti esnasında siz yükselen Kovalar kendinden yeni bir siz yarattığınıza şahit olabilirsiniz. Artık eski siz olmak istemeyeceğiniz zamanlar başlıyor. Kendini değiştirme ve yenileme isteğiniz fazlasıyla artabilir.
  • Saçlarınızı, giyim tarzınızı tamamen değiştirmeniz mümkün. Estetik operasyonlar gibi değişimler yaşamınıza girebilir. Yeni bir imaja sahip olacağınız bu dönemde herkes sizdeki büyük değişikliklere şaşırabilir.
  • Ayrıca sağlığınıza, bedeninize de önem vermeye başlayabilirsiniz. Düzenli olarak spor yapmaya başlayabilirsiniz. Sağlığınızı korumak, bedeninizi güçlendirmek için dengeli ve düzenli beslenmeye başlayabilirsiniz.
  • Her şeyden önce Plüton Güç demektir. Bu nedenle güçlü bir kişi, güçlü bir karakter olmak isteyebilirsiniz. Kendinize “Güçlü biri olmak için ne yapabilirim?” diye sık sık sorular sorabilirsiniz. Güçlü görünmek sizin için her zamankinden fazla önemli olacaktır. Bu nedenle hayatta daha güçlü olmak için sizi güçlü yapacak hedefler belirlemeniz mümkün. Hangi hedef beni daha güçlü biri yapar mantığıyla ilerleyebilirsiniz.
  • Hedeflerinize ulaşmak için içinizde yoğun bir hırs uyanabilir. Ancak hayat sizi tek başına bir şeyler yapmak isterken ortaklıklar yapmaya doğru da itebilir. Çünkü Kova bilinci; gruplarla, birileriyle bir şey yapma bilincidir. Gruplar, topluluklar arasına karışmanız gerektiğinde veya ortak iş yapmanız gerektiğinde bundan çekinmemelisiniz. Böylece Plüton’un size vereceği yüksek potansiyelli gücü yalnızca kendiniz için değil eşiniz, iş ortağınız veya arasına katıldığınız gruplara da aktarmış olacaksınız. Gücünüzü paylaştıkça da güçlendiğinizi fark edebilirisiniz.
  • İlişkiler açısından bakıldığında Plüton Kova transiti Yükselen Kovalar için köklü değişimler yaratabilir. Eğer berbat giden bir evliliğiniz varsa boşanma kararı alabilirsiniz. Eğer bekârsanız evlenebilirsiniz. Evlenip başka bir yere taşınma seçeneğiniz doğabilir. Medeni haliniz ve çevreniz kökten değişebilir. Kimi yükselen Kovalar evlenerek, kimi Yükselen Kovalar boşanarak güç kazanacak denilebilir.
  • Kova bilincinde eşitlik esastır. Plüton Kova size istediğiniz gücü verebilir. Ancak sahip olduğunuz güç ve kontrol tek elde olmamalı, yani bu gücü ve kontrolü partnerinizle, eşinizle, iş ortağınızla eşit şekilde paylaşıyor olmalısınız. Bunu başarabildiğinizde çok daha güçlendiğinizi fark edebilirsiniz. Eğer güç ve kontrol yalnızca sizin veya yalnızca karşı tarafın elinde olursa krizler ortaya çıkabilir. Bir yandan krizi de yönetebilmeyi öğrenebilirsiniz.
  • Plüton Kova döneminde siz Yükselen Kovalar mesleki olarak da köklü değişim yaşayabilirsiniz. Yeni bir işe başlayabilirsiniz veya iş değişikliği yapabilirsiniz. Çalışmıyorsanız çalışmaya karar verebilirsiniz. Tüm bunlar yaşamınızın dönüşümü ve değişimi için olacaktır.
  • Plüton Kova döneminde siz Yükselen Kovalar zayıf yönlerini de fark edebilir ve onları güçlendirmek için çalışabilir. Böylece her anlamda daha güçlü biri olmak için kendinize katkı sağlamış olursunuz.
  • Plüton Kova dönemi size zarar veren, sıkıldığınız, bırakamadığınız, kopmanız gereken her şeyden geri dönüşü olmayan bir şekilde kurtulup yeni bir yaşam kurmanızı sağlayacak bir zaman dilimini işaret ediyor.
  • Plüton Kova’da ilerledikçe karizmanız, manyetizmanız da artırabilir. Güçlü bir auraya sahip olabilirsiniz. Etkileyici ve iz bırakıcı bir enerjiniz olabilir. İnsanlar manyetizmanıza kapılıp istemsizce size doğru çekilebilirler. Ancak iyi geçineceğiniz insanlar da sizi manipüle edecek insanlar da manyetizmanıza kapılabilir.
  • Plüton zorlayıcı, manipülatif bir enerjiyi de temsil eder. Bu sebeple zorlayıcı ve kriz yaratan insanlarla da karşılaşabilirsiniz. Hayat bu zorlu ve manipülatif insanlarla nasıl başa çıkabileceğinizi öğrenmeniz için onları karşına çıkaracaktır. Zamanla manipülatif insanı da yaptığı manipülasyonu da hemen anlar hale gelebilirsiniz ve belki de bunu ilk başta anlayarak engel olma gücüne sahip olabilirsiniz.
  • Plüton Kova’da ilerledikçe zamanla hayatınızdaki en zorlu şeylerin bile üstesinden gelmeyi başarabildiğinizi, bunları yapacak güçte olduğunuzu fark edeceksiniz.
  • Plüton Kova sizi zamanla korkusuz, cesur, her türlü zorlukla başa çıkabilecek kadar güçlü birine dönüştürecektir.
  • 20 yılın sonunda geriye dönüp baktığınızda kendinizi tanıyamayabilirsiniz.

Plüton Kova Yükselen Balıklar

  • Plüton Kova geçişi ortalama 20 yıl sürecek. Yirmi yıl boyunca Plüton Kova transitinin etkilerini her gün değil doğum haritanızdaki kişisel gezegenlerinizle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) veya kişisel noktalarınızla (ASC, MC, IC, DCS) açı yaptığında hayatınızda krizler ve dönüşümler yaşayarak hissedeceğinizi bilmelisiniz.
  • Plüton Kova 20 yıl boyunca siz Yükselen Balıkları hırslı insanlarla ve krizlerle nasıl baş edebileceğinizi, gizli düşmanlarınızın kimler olduğunu, dost bildiğiniz insanların bile düşmanca davranabileceklerini, kendinizi sizinle alakası bile olmayan başkalarının krizlerinin tam ortasında bulmayı ve itibar, statü, parasal hırslar söz konusu olduğunda insanların karakterlerinin nasıl değişeceğini deneyimletebilir.
  • Krizlerin ortasında sapasağlam durabilme ve krizlerden sapasağlam çıkabilme kabiliyetinin gelişeceği zamanlardan geçmeye hazır olmanızda fayda var.
  • Ruhsal ve psikolojik dönüşümler yaşayacağınız bu 20 yıllık dönemde siz Yükselen Balıklar için hayatın anlamı da köklü şekilde değişebilir.
  • Zamanla içinize attığınız ve bastırdığınız, yok saydığınız, hallettiğinizi düşündüğünüz, kendinize bile itiraf etmekten korktuğunuz tüm korkularınızla, endişelerinizle, zayıf yönlerinizle, ruhsal yaralarınızla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz.
  • Plüton Kova siz Yükselen Balıkları en zayıf noktalarınızdan yakalayacaktır. Utandığınız bazı duygu ve düşüncelerle sizi yüzleştirebilir. Asla yapmam dediğiniz birçok şey karşınıza yapmakla yapmamak arasında kalabileceğiniz bir seçenek olarak çıkabilir. Hangi konularda “Asla yapmam, bana göre değil, böyle bir korkum var ama onu yendim.” diyorsanız hepsi karşınıza çıkabilir ve hallettiğinizi düşündüğünüz anda aslında hiçbirini halledemediğinizi fark edebilirsiniz.
  • Plüton Kova transiti boyunca siz Yükselen Balıklar kendinize dair, hayatınızdaki insanlara ve hayata dair birçok farkındalık kazanabilirsiniz. Kendinize bile itiraf edemediğiniz şeyleri itiraf edebilirsiniz. Kaçtığınız konular neler? Kaçtığınız tüm konular onları halletmeniz üzere odaklanmanız gereken temalar olarak karşınıza çıkacaktır. İşte tam da bu noktada Plüton Kova siz Yükselen Balıkların tüm tabularını yıkılabilir.
  • Bu farkındalıklar sayesinde duygusal ve zihinsel dönüşüm süreciniz de yavaş yavaş başlayacaktır ve 20 yılın sona doğru bu konularınızın hepsiyle ilgili yüzleşmeleri tamamlamış olacaksınız. Tüm bunlarla uğraşırken daha çok ruhsal ve psikolojik olarak zorlanabilirsiniz, yorulabilirsiniz. Dolayısıyla Plüton Kova transiti boyunca zorlandığınız anlarda psikoterapi almanız size çok fazla kolaylık sağlayabilir. Bunun yanında regresyon yaptırmanız da birtakım önemli açılımlar yaşamanızı sağlayabilir. Bu açılımlar sayesinde bazı şeylerin kök nedenlerini fark edebilirsiniz ve bu farkındalıklar artık bu konularda problem yaşamanızı ortadan kaldırabilir. Enerji çalışmaları, reiki, ruh-beden-zihin dengeleme çalışmaları, çakra boyutu enerji çalışmaları, yoga gibi ilgi alanları da ruhsal ve fiziksel olarak dengelenmenize; birtakım açılımlar yaşamanıza kolaylık sağlayabilir.
  • 20 yıllık dönemde siz Yükselen Balıklar zaman zaman paranormal olaylar da yaşamanız mümkün. Ayrıca gerçekleşen rüyalar görebilirsiniz. Sezgileriniz fazlasıyla artabilir. Kendinize rüya günlüğü tutmanızda fayda var. Rüyalarınızdaki bazı semboller size özgü olabilir. Bu sembolleri gördüğünüzde rüyalarınızın size neyi işaret ettiğini daha kolay anlayabilirsiniz.
  • Ayrıca 20 yıllık dönemde ruhsal ilimlere, psikolojiye, astrolojiye, reikiye, yogaya, Kukai’ye, şifa çalışmalarına, okült ve ezoterik konulara, spiritüel konulara, derinliği olan birçok konuya ilginiz de artabilir.
  • Plüton Kova transiti boyunca Yükselen Balıkların yaşamına ruhsal bir öğretmen veya öğretmenler girebilir veya böyle birini keşfedebilirsiniz. Onun videolarını izleyebilirsiniz, kitaplarını okuyabilirsiniz, seminer veya eğitimlerine katılarak ruhsal yolculuğunuza katkıda bulunabilirsiniz.
  • Birtakım ruhsal öğretiler sizi kendi gerçeğinizle tanıştırabilir. Varoluş amacınızı fark edebilirsiniz. Tüm bunlar sizi bir rüyadan uyandırmış gibi hissettirebilir. Dolayısıyla sizin için yaşamın, yaşamdan sonraki hayatın, evrenin, yaratıcının tanımı tümüyle değişebilir.
  • Bu yaşamda yalnızca bir bedenden ibaret olmadığınızı, bu yaşamı algılamak ve tekâmül etmek için bedeni bir araç olarak kullanan bir ışık varlık olduğunuzu fark edebilirsiniz. Dünyanın, ruhun tekâmülü için gelinen bir yer olduğunu düşünmeye başlayabilirsiniz. Kendi tekamülünüzü anlamaya ve anlamlandırmaya başlayabilirsiniz.
  • Aynı zamanda Plüton Kova sizi gizli düşmanlarınızla da karşı karşıya getirebilir. Hiç sebep yokken bazı insanların size düşmanca davrandıklarına şahit olabilirsiniz.
  • Ayrıca yaşayacağınız krizleri kontrol etmeye çalıştıkça onları kontrol edemediğinizi, hatta krizi kontrol etmeye çalışırken olayların daha da büyüdüğünü de fark edebilirsiniz. Hayat size “Her şeyi kontrol edemeyeceğinizi, bazı şeyleri akışa bırakmanız gerektiğini.” öğretmeye çalışıyor olacaktır.
  • Her ne kadar krizlerden uzak durmaya çalışsanız da kendinizi krizlerin içinde bulmanız mümkün. Özellikle kariyer yaşamında. Etrafınızdaki insanların aşırı hırslı olduğunu fark edebilirsiniz ve bu hırsa bir türlü anlam veremeyebilirsiniz. Hatta bazı hırslar size çok lüzumsuz, saçma bile gelebilir.
  • Çok para kazanmak, rekabet, statü elde etmek gibi şeyler size yavaş yavaş çok yüzeysel gelmeye başlarken etrafınızdaki insanlar tüm bunları çok fazla önemseyebilir. Hırslı ve rekabetçi insanların istedikleri amaca ulaşmak için neler yapabildiklerine şahit olduğunuz durumlar yaşayabilirsiniz. Hırsların insanları neye, nasıl birine dönüştürdüğünü fark edebilirsiniz. İnsanların nasıl entrikalar çevirdiğine şahit olabilirsiniz. Ama entrikalara şahit olsanız da bunları engellemek için elinizden hiçbir şey gelmeyecektir.
  • Kişisel hırslarla hareket edenler amaçlarına ulaşmak için insani özelliklerini yitirmiş gibi davranabilirler. Onların işlerinin bir parçası olmak zorunda kalmak sizi psikolojik olarak çok fazla yorabilir.
  • Sizin bilginiz, görev alanınız dahilinde olmasa bile alakasız, krizli, karmaşık, saçma sapan bir sürü iş size verilebilir. Yani bu durum tabir-i caizse başkalarının pis işlerlini düzeltmek, arap saçına dönen karmaşaya son vermek gibi bir durumu deneyimlemeniz anlamına geliyor. Sürekli krizli insanlar ve krizlerin ortasında kendinizi buldukça neden kendinizi böyle bir krizin içinde bulduğunuza hiçbir zaman anlamayabilirsiniz. Tüm bunlar olurken de kimin dost kimin düşman olduğunu anlayamayabilirsiniz. Dost sandığınız insanlar düşmanınız çıkabilir. Tüm bunlar sizi bunaltabilir.
  • Herkesten ve her şeyden uzaklaşmak ve yeni bir yaşam kurmak isteyebilirsiniz. Yeni bir işin, yeni bir şehrin, yeni insanların size daha iyi geleceğini düşünmeye başlayabilirsiniz.
  • Bunları gerçekleştirmek için işinizi bırakmanız mümkün. Ya başka bir işe girebilirsiniz ya da kendi işinizi kurup her şeyi yalnızca sizin kontrol edebileceği bir kariyer planlaması yapabilirsiniz.
  • 20 yılın sonunda eski hayal ve ideallerinizden eser kalmayacaktır. Yepyeni idealler, hedefler için çabalarken kendinizi bulabilirsiniz.

BÜTÜN’e katkı OL’ması dileğiyle…
Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Sevgiler, Selda Meriç