Blog > Doğum Haritasındaki Neptün Retrosu Blog Yazılarım

Doğum Haritasındaki Neptün Retrosu

Merhabalar, Neptün bir jenerasyon gezegenidir. Bu yazıda bahsedeceğim temalar doğum haritasında Neptün’ün retro olduğu dönemde/yıllarda doğmuş insanları ilgilendirecektir. Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişilerin burada yazılanları yaşayabilmeleri için doğum haritalarındaki kişisel gezegenlerle (Ay, Güneş, Merkür, Venüs, Mars) Neptün’ün açı kurması gerekir. Modern Astroloji açısından baktığımızda yükseleni (Asc) Balık Burcu olanlar burada yazılanları daha fazla hissediyor olabilir.
Neptün’ü retro olan kişiler doğum haritalarındaki diğer gezegenlerin de etkisiyle burada bahsedeceğim etkileri erkenden fark ederek bunları aşmış veya hali hazırda aşmaya çalışıyor olabilir. Kimileriyse fark edemeyen tarafta olabilir.
  • Doğum haritasında Retro Neptün’e sahip olanlar sürekli hakaret ve aşağılanmaya maruz kalarak büyümüş olabilirler. Stresli bir ortamda büyümüş olabilirler.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler küçük yaşlarda kişisel sınırlarını doğru çizmekle ilgili ne yapacaklarını öğrenemeyen ve yetişkin olduklarında da bunu yapmaya çalışsalar da tam anlamıyla yapamayan insanlar olabilirler. Bu durum kendilerini savunmalarını gerektirecek durumlarda tam anlamıyla doğru tepkiyi verememelerine neden olabilir. Bunu yapamadıkları için de kendilerini kurban gibi hissedebilirler.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler diğer insanlara çok fazla zaman ayırırken kendilerine yeteri kadar zaman ayırmayabilirler. Diğer insanlara daha fazla zaman ayırmak zorundaymışlar gibi bir psikolojiye sahip olabilirler. Bu nedenle kendi önceliklerini bir kenara bırakarak diğer insanların önceliklerini kendi öncelikleriymiş gibi düşünerek hareket edebilirler.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler diğer insanları önemsediklerini her fırsatta göstermek, onlara değer verdiklerini, onları sevdiklerini göstermek zorundalarmış gibi hissedebilirler.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler eğer kendilerini ifade edemezlerse pasif agresif bir davranış sergilemeye başlayabilirler. Küsmek, alınganlık, surat asmak veya imalı sözlerde bulunup karşı tarafın anlamasını sağlamak gibi bir tavır sergileyebilirler. Ancak bu pasif agresif davranış kalıpları çözülmesi gereken meseleleri çözemeyecektir. Tam aksine uzun vadeye yayacaktır.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler kendilerine uygun olmasa bile her şeye evet demeye yatkın olabilirler. Her şeye evet demek zorunda olduklarını düşünerek hareket ettikleri için zamanla bu durumdan bunalmaya da başlayabilirler. Boynu bükük bir şekilde buna katlanmak zorundaymışlar gibi bir psikolojisiyle hareket edebilirler. Bu durum onları mutsuz eden şeylerden sadece biri olabilir.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişilerin gerektiği yerde “Evet” gerektiği yerde “Hayır” demenin yolunun “Kişisel sınırlarını ve kendi önceliklerini belirlemekten” geçtiğini anlamaları gerekmektedir.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişilerin kişisel sınırlarını belirlemek ve net bir tavır ortaya koymak konusundaki sorunları çözmeleri için öncelikle bir psikolog veya psikiyatr gibi uzman biriyle konuşmaları bu konuda onlara yardım edebilir. Aynı zamanda psikoloji videoları izlemek, psikoloji kitapları okumak, mindfulness teknikleri uygulamak da kişisel sınırları hakkında bilgi sahibi olmak ve bunları uygulamakla ilgili bilgilerini arttırabilir. Dolayısıyla doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler günlük hayatlarında kişisel sınırlarını koruyarak hareket ettiklerinde bu durumu aşabilirler.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler olumsuz düşünmeye, melankoliye ve umutsuzluğa daha yatkın olabilirler. Kolay dağılma, konsantrasyon eksikliği gibi şikâyetleri olabilir. Bu da odaklanmaları gereken bir konu söz konusu olduğunda başarısız olacaklarına dair duygu ve düşünce geliştirmelerini kolaylaştırabilir.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler odaklanma sorunu, konsantrasyon eksikliği ve çabuk dağılma gibi şikayetlerin üstesinden gelmek istiyorlarsa psikoterapi bu kişiler için çok faydalı olabilir. Bunun yanında düzenli olarak meditasyon yapmak faydalı ve destekleyici olabilir. Ayrıca düzenli uyku uyumaya gayret göstermeleri de odaklanmak konusunda destekleyici olabilir.
  • Yediğimiz besinlerin duygularımızı da etkilediği düşünüldüğünde (Aşırı şekerli beslenildiğinde sinirlilik vb.) doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler kendilerine uzman bir diyetisyen yardımıyla yeni bir beslenme biçimi benimseyebilirler.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler kolay pes etmeye yatkın olabilirler. Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler öğrenilmiş çaresizlik duygusuyla hareket ediyor olabilir. Bu da zamanla özgüvensizliğe neden olabilir. Hayata karşı motivasyonları düşük olabilir. Bu nedenle bir şeyleri başarmaya dair beklentileri düşük olabilir. Hiçbir şeyi başaramayacaklarına dair olumsuz bir yargıya sahip olabilirler. Bu nedenle bir şeye başlamakla ilgili bir durum söz konusu olduğunda onu erteleme, bekletme veya (zaten başaramayacaklarını düşündükleri için) düşük hedef belirleme gibi bir tutuma sahip olabilirler.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler başarının kendilerine değil dışarıya bağlı olduğunu da düşünebilirler. Yani “Ben yalnız başıma başarılı olamam ancak birileri beni desteklediğinde başarılı olabilirim.” gibi bir düşünceyle hareket edebilirler. Hayatlarındaki bazı insanlar olmazsa hiçbir şey yapamayacaklarını düşünmeye yatkın oldukları için o insanlara bağımlılık da geliştirebilirler.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler bağımlılıklar geliştirmeye yatkın olabilirler.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler zorlu durumlarda gereken tepkiyi veremeyebilirler. Krizli, zorlu bir durumla karşılaştıklarında o durumu çözmek yerine hemen vazgeçmeyi, pes etmeyi, o durumu görmezden gelmeyi tercih edebilirler. Aslında bu tavır belki de halledebilecekleri ve hallettiklerinde de çok başarılı olabilecekleri bir konudan vazgeçmeleri anlamına da gelebilir. Dolayısıyla böyle bir tavır içinde olan kişiler pes etmek yerine o sorunu çözmeye odaklandıklarında neler başarabileceklerini kendilerine kanıtlayabilirler.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişiler kendilerini kandırmaya, kendilerini mağdur hissetmeye yatkın olabilirler. Bir durumdan kurtulmak için yapmaları gereken şeyi yapacakları yerde yalnızca içinde bulundukları zorluktan bahsetmeyi, o zorluğun kendisine verdiği mağduriyeti, yalnızca zorluğa odaklanıp onu düşünmeyi tercih edebilirler. Belki de çözüme odaklansalar çıkış yolunu görebileceklerdir. Ancak yalnızca zorluğa ve o zorluğun yarattığı mağduriyete odaklandıkları için çözümü göremeyebilirler. Kimileriyse çözümü bilseler de sorunu çözmek zor gelebilir. Sorunla uğraşmamayı tercih edebilir. Sorunun ne olduğunu tespit ettikten sonra çözümün ne olacağına odaklanmaları onlara çıkış yollarını gösterebilir.
  • Doğum haritasında Neptün’ü retro olan kişilerin beden zihin ve ruhsal anlamda bir denge yakalamaları önemli olabilir. Bu konuda psikoterapi, yoga pozları, meditasyon çalışmaları, enerji çalışmaları, somatik egzersizler, nefes terapisi, çakra dengeleme çalışmaları zorlandıkları konuları aşmaları için destekleyici olabilir.

BÜTÜN’e katkı OL’ması dileğiyle…

Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz.

Sevgiler,
Selda Meriç