Blog > SATÜRN RETROSU: SORUMLULUKLARIN İMTİHANI! Blog Yazılarım

SATÜRN RETROSU: SORUMLULUKLARIN İMTİHANI!

Sabır, gerçekçilik, disiplin, sınırlar, form, ciddiyet, azim, kararlılık, mantık, irade, akıl ve zaman… Tüm bu kelimelerin sahibi olan Satürn 8 Mart 2023’le birlikte Balık Burcu’nda ilerliyor ve bir süredir de retro (Geri) pozisyonda. 4 Kasım’la birlikte ileri hareketine geçecek ve bu tarihe dek üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için harika bir zaman. Dolayısıyla retro Satürn 4 Kasım’a dek bizden şunları yapmamızı istiyor:
  • Hayal kuruyorsan bu yalnızca zihninde kalmamalı. Bunu somutlaştırmalısın, hayata geçirmelisin ve hayalini gözle görülür elle tutulur bir forma sokmalısın. Bunları yapmak için gerekli plânları yapmalısın ve nasıl bir yol izleyeceğini belirlemelisin.
  • Plânlarını günlük, haftalık, aylık ve yıllık planlar olarak belirlersen organize olman kolaylaşabilir.
  • Her gün, her hafta ve her ay planlarına uygun hareket edip etmediğini kontrol etmen faydalı olacaktır. Böylece her şeyin yolunda olup olmadığını sıcağı sıcağına görebilir; hatalı bir stratejin varsa düzeltme imkânın olabilir. Dolayısıyla tüm bunları yapabilirsen kontrolü elinde tutmuş olursun. Herhangi bir şey seni oyalamaz veya amacının dışında başka şeylerle ilgilenerek dağılmazsın.
  • Her zamankinden çok disiplinli, çalışkan, azimli, kararlı, sabırlı, gerçekçi olmak zorundasın. Çünkü böyle olmadığın takdirde çabuk dağılabilir, odağını kaybedebilir, atalete sürüklenebilir, işlerini ertelemeye başlayabilir ve yapman gereken sorumluluklardan gittikçe uzaklaşabilirsin. Bunun sonucunda da hayatının kontrolünün elinden kayıp gittiğini anlayacağın deneyimler yaşamaya başlayabilirsin. Hayat biraz daha katlanılması zor bir yermiş gibi gelmeye başlayabilir. Ben şimdi bu durumu nasıl toparlayacağım, bu durumdan nasıl düze çıkacağım diye düşünmeye başlayabilirsin.
  • Hayat, plânlarını disiplinli bir şekilde uygulasan da bazen karmaşık hale de gelebilir. Ancak Balık Satürn enerjisi böyle durumlarda soğukkanlı olmayı gerektirir. Soğukkanlı olunmadığı takdirde Balık Burcu’nun gölge taraflarına çekilmen kolaylaşıyor. Yani gittikçe derinleşen ve büyüyen kaderci, kaybolmuş ve k*r*msar bir moda dalabilirsin. Bu modda ilerlemeye devam edersen de hayat çok daha ağır yükler bindirebilir.
  • Disiplin, kararlılık, irade, mantık ve ciddiyet geliştirmen gereken bir başka konuysa ilişkiler. Ailene, evliysen eşine ve çocuklarına, bekârsan flörtüne ve ilişkiye dair dinamiklere dair üzerine düşen görev ve sorumluluklarının farkında olmak ve onları zamanında yerine getirmek zorundasın. Sorumsuzluk, erteleme, önemsememe gibi bir tema çalıştırırsan ilişkilerin paylaşım, değer ve sevgi düzleminden çıkıp kr*z ve değersizlik düzlemine geçebilir, ağır bir sınav veya bir yük gibi gelmeye başlayabilir. Satürn retro enerjisi ilişkilerini yeniden gözden geçirmen, sorumluluklarını hatırlaman ve telafisi olan şeyler için gerekeni yapman için harika bir fırsat. Eğer değerlendiremezsen ilişkini kurtarmak için başka bir fırsatın olmayabilir.
  • Son olarak da zamanını çok iyi kullan. Eğer zamanını seni oyalayan işlerle harcarsan asıl yapman gereken işlere zamanın ve enerjin kalmayabilir. En önemlisi de boşa harcadığın zamanın geri gelmeyecek olması! Zamanın Tanrısı Satürn seni oyalayan şeylere veya kişilere mesafe koymanı ister. Eğer seni asıl yapman gereken işten alıkoyacaksa birilerinin destek talebine o an “Hayır” diyebilmeyi başarman gerekiyor.
Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Sevgiler, Selda Meriç Görselin Bulunduğu Kitap: Sanatın Öyküsü, E. H. Gombrich, Sayfa: 491, Resim: William Blake, Günlerin Atası, 1794.