Blog > AKREP YENİAYI: EZOTERİK & KARMİK YENİAY Blog Yazılarım

AKREP YENİAYI: EZOTERİK & KARMİK YENİAY

13 Kasım 2023’te İstanbul saatine göre 12:27’de Akrep Burcu’nun 20°’sinde yeniay meydana gelecek. Başlıktan da anlaşılacağı gibi Akrep Burcu’ndaki yeniay derin sezgisel uyanışları, en keskin ilhamları açığa çıkaran bir enerjiyle doğruyor. Bu enerjiden en güzel şekilde faydalanmak istiyorsanız şekerli, unlu ürünleri, hayvansal gıdaları yaşamınızdan çıkarın veya yapabildiğiniz ölçüde azaltın. Tıka basa yemek yerine daha az yemek yemeye çalışın, bol su için, fırsat buldukça meditasyon yapın ve d*dikodudan, önyargıdan olabildiğince uzak durun. Tüm bunlar enerjinizin ve frekansınızın yükselmesini destekleyecektir. Hiç beklenmedik bir ânda gelecek ilhamlar hayatınızda çözüm bekleyen konularda ilerlemenizi sağlayacak birer anahtar olabilirler.
Frekansınızı yükselttikçe frekansınıza göre insanlarla karşılaşmaya ve sizin için fırsat kabul edilebilecek durumlarla karşılaşmaya başlayabilirsiniz.
Özellikle uzun süredir altıncı his enerjisiyle çalışan Ceres yeniayın enerjisiyle birleşerek önümüzdeki iki haftalık dönemde sezgilerin yol göstericiliğini vurguluyor. İç sesinizin yol göstericiliğine güvenin. Ayrıca geçmişte çözülmemiş konular için çıkış yolları bulmak için meditasyon yapılabilir. Bunun yanında ilhamları fırsata çevirmek için iyi bir zaman.
İletişim gezegeni Merkür’ün Yay Burcu’nda olması ve Karma asteroidiyle çalışması sözlere çok dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Zanlar, önyargılar, bir şeyleri tam bilmeden yapılan yargılamalar kötü karma yaratmaktan başka bir işe yaramayacak görünüyor. Kimi hangi konuda yargılarsanız yargıladığınız kişilerin pozisyonuna düşebilirsiniz. Tabir-i caizse “Dilin temiz tutulması” çok kıymetli olacak. Merkür’ün çalıştığı asteroidlere baktığımızdaysa verilecek nasihatlerin, tavsiyelerin çok dikkatle dinlenmesi gereken zamanlar olduğu görülüyor.
İki haftalık dönemde hayvanlara ama özellikle de köpeklere yardım etmenizde fayda var.
Akrep, Kova, Boğa ve Aslanların 20°-21°, İkizler, Başak, Yay ve Balıkların 13°, Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçlerin 5°- 6°- 28°’sinde kişisel gezegeni veya kişisel noktası (ASC, MC) olanlar bu yeniayın etkilerini hayatlarında en fazla hissedecek burç ve dereceler olacak.
Yeniay’ı başka açılardan değerlendirirsek; Oğlak Burcu’nun yükseldiği yeniay haritasında yaşam koşullarının ciddiyeti ön plâna çıkıyor. Kurulu düzenin devamını sağlamak, düzensizliklere düzen getirmek, hayata istikrar kazandırmak isteği doğruyor.
Yükselen yöneticisi Satürn’ün Admetos’la olan görünümüne ve bulundukları evlere bakacak olursak önümüzdeki iki haftalık dönemde para ve borsa konularında düşüş gözlemlenebilir. Şans oyunları, borsa ve yatırımlar konusunda çok dikkatli olunması; r*skli adımlar atılmamasında fayda var.
Yeniayın 10.evde Akrep- Boğa aksında Uranüs karşıtlığında gerçekleşmesi kariyer ve aile konularında yönetilmeyi gerektiren kr*zlerin olabileceğini işaret ediyor. Kariyer yaşamındaki m*n*p*l*syonlar hem kişiler arasındaki yönetim kr*zleri hem de kariyer yaşamındaki finansal durumların yarattığı kr*zler Uranüs enerjisiyle beklenmedik bir anda gözle görülür bir şekilde ortaya çıkabilir. Kariyer yaşamındaki sırlar açığa çıkabilir. Şirketler para ve kaynak arayışına girebilir. İşyerleri ekonomik kr*zi, küçülmeye giderek çözme yoluna da gidebilir. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde işyerlerinde eleman çıkarma kararı alınabilir.
Çalışma yaşamını, günlük hayatı temsil eden 6. Eve yerleşen Retro Kronos’un Hades’le birlikte çalışarak yeniaya üçgen vermesi günlük yaşamdaki ekonomik kr*zleri, geçim derdini kökten çözebilecek, kr*zleri doğru yönetebilecek basiretli liderlerin, yöneticilerin, patronların henüz olmadığına işaret ediyor.
Image
Asteroidlerle değerlendirdiğimizdeyse eğer anne babaysanız ve özellikle erkek çocuğunuz varsa ve ergenlik dönemindeyse iki haftalık dönemde onunla ekstra ilgilenmenizi gerektirecek durumlar söz konusu olabilir.
Mars’ın birlikte çalıştığı enerjilere bakıldığında aniden gelişecek sağlık sorunlarının ameliyat gerektirecek durumlara evrilebileceği söylenebilir. Kalp sorunları, anjiyo, kalp ve damar yolu rahatsızlıklarının, barsak, c*ns*l *rg*n rahatsızlıklarının ameliyat ile iyileştirilmesi gibi temalar söz konusu olabilir.
Dünya açısından yeniay enerjisi az*nl*kların, yerli halkların, ülke vatandaşlarının gösterilerine sahne olunabileceğini gösteriyor. Kimi yerde *rkçı söylemler, kimi yerdeyse özgürlük ve adalet söylemleri görülebilir. Mars’la birlikte çalışan asteroidler önyargıların kurbanı olunabileceğini işaret ediyor. Bölgesel s*v*şl*r, *şg*ller, p*s* kurma, g*r*lla ç*t*şm*ları, *y*kl*nmalar, gr*vler gibi temaların aktif olabileceğini işaret ediyor.
Yeniay enerjisinin Ezoterik ve manevi tarafının koruyuculuğunda olduğunuz, hayat tarafından desteklendiğinizi hissettiğiniz bir yeniay süreci geçirmenizi diliyorum.
BÜTÜN’e katkı OL’ması dileğiyle… Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Sevgiler, Selda Meriç