Blog > SATÜRN BALIK: İSTİKRAR VE BAŞARI PES ETMEDİĞİNDE GELECEK! Blog Yazılarım

SATÜRN BALIK: İSTİKRAR VE BAŞARI PES ETMEDİĞİNDE GELECEK!

Satürn geri hareketini bitirdi ve ileri harekete başladı. Bundan sonra hayatımızda istikrarı sağlamak, sağladıktan sonra devam ettirebilmek için çok bilinçli hareket etmek zorundayız.
Satürn Retrosu boyunca kişisel sınırlarınızı gözden geçirmiş olmalısınız. 4 Kasım’la birlikte Balık Satürn’ün düz hareketi boyunca kendi sınırlarınızın farkında olarak hareket etmeniz oldukça elzem. Çünkü bireysel sınırların ihlâli hem kendinizden çok fazla şey feda etmek, kendi zamanımızı harcamak, kendi enerjinizi hiç değmeyecek bir çabaya, bir işe veya bir kişiye harcamak anlamına gelir hem de bu ihlâller sonucunda bir süre sonra yaşamınızdaki istikrar bozulmaya başlar. En sonunda da hiç değmeyecek bir işe, amaca veya kişiye kendinizi k*rb*n etmiş gibi hissetmeye başlayabilirsiniz.
Balık Satürn’ün en büyük imtihanlarından biri de öz disiplindir. Satürn retrosu boyunca hayatınızın hangi konularında öz disiplininizi kaybettiğinizi tespit etmiş olmanız. Bu disiplini sağlamak için kendi kurallarınızı, plânlarınızı yeniden gözden geçirmiş yeniden hazırlamış olmanız gerekiyor.
Satürn Balık’ın bir diğer imtihanı da gerçekçi bir amaç belirlemektir. Satürn retrosu boyunca bundan sonra işinize en çok yarayacak, yaşamınıza istikrar getirecek, gerçekleştirebileceğiniz, görünür kılabileceğiniz bir amaç belirlemiş olmalısınız ve tüm bunları yapabilmek için de zamanınızı iyi yönetmekle ilgili sorunlarınızı halletmiş olmanız gerekiyor. Amaçlarınız, plânlarınız doğrultusunda günlük, haftalık ve aylık plânlarınızı hazırlamış olmanız gerekiyor. 4 Kasım’la birlikte bunları hayata geçirmeye hazır olmanız gerekiyor.
Eğer hâlâ bir amacınız yoksa, ne yapacağınızı bilemiyorsanız, sadece hayal kuruyor ama bu hayali gerçekleştirmek için hiç çaba harcamıyorsanız Satürn size bundan sonraki günlerde ekstra sorumluluklar verebilir, amaçsız kaybolmuş biri gibi hissedebilirsiniz ve yaşamı ağır bir yük gibi görmeye başlayabilirsiniz.
Eğer bireysel ihtiyaçlarınızın farkındaysanız, bu ihtiyaçları karşılamak için kendi sorumluluklarınızı yerine getirmek adına hazırsanız, kişisel sınırlarınızı netleştirdiyseniz, kime ne ölçüde ne kadar zaman ve enerji harcamanız gerektiğini iyice belirlediyseniz, gerçekçi bir amaç belirlediyseniz, bu amaca ulaşmak için iyi bir plân yaptıysanız, dağıldığınız yerleri fark edip kendinizi toparladıysanız ve öz disiplininizi sağaldıysanız 4 Kasım’la birlikte Balık Satürn’ün ileri hareketi boyunca da disiplinli, kararlı, plânlarınızdan ve zamanınızdan ödün vermeden, sorumluluklarınızın bilincinde hareket edebilirseniz; hayatınıza yavaş yavaş istikrar kazandırabilir, amaçlarınıza gün be gün yaklaştığınızı görebilir ve sonunda hedefinize ulaşabilirsiniz.
Balık Satürn amaçlar ve hayaller beşerî hayatta görünür kılındığı müddetçe uzun vadeli kalıcı başarı, istikrar ve huzur verebilir. Bu süreçte ekstra çaba göstermek, engellerle uğraşmak durumunda kalınabilir. Ancak Balık Satürn herkese engeller karşısında motivasyonu kaybetmemek, hayata küsmemek gerektiğini öğretiyor. Karamsarlık, pes etmek ve başladığı işi yarım bırakmak bugünlerde yapılacak en büyük yanlış olacaktır.
Zorlu koşullarda dahi aynı kararlılıkla sabırla mücadele edenler, plânlarını birebir uygulayanlar, zamanını iyi kullananlar Balık Satürn’ün imtihanını başarıyla geçebilir ve Satürn’ün ödüllerini hak kazanabilir.
BÜTÜN’e katkı OL’ması dileğiyle… Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Selda Meriç