Blog > KOÇ DOLUNAYI: GERÇEKLERE UYANMAK! Blog Yazılarım

KOÇ DOLUNAYI: GERÇEKLERE UYANMAK!

29 Eylül 2023’te 12:57’de Koç Burcu’nun 06°’sinde dolunay meydana gelecek. Boğa, Aslan, Akrep ve Kovaların 21°’si, Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçlerin 6°, 28°, 29°’si, İkizler, Başak, Yay ve Balıkların 13° ve 14°’inde gezegeni veya kişisel noktası (ASC-MC) olanlar dolunay enerjilerini hayatlarında en fazla hissedecek burçlar ve dereceler olacaklar.
Image
Ay ve Güneş dolunay haritasında MC ve IC dediğimiz haritanın iki önemli köşe noktasının üzerinde. Bu da kariyer, para, toplumsal görünüm, hayat hedefleri, aile, ailevi ilişkiler ve özel ilişkiler gibi konularda sarsıcı, şaşırtıcı gündemlerin olacağını işaret ediyor.
Dolunay stresli açılarla çalışacak. Güneş’in yöneticisi Venüs’ün Ay’la olan açısı birçok kişi için iş hayatının ve ilişkilerinin sonu anlamına gelebilir. Ay Venüs arasındaki açı para ve ilişkiler konusunda düşünmeden hareket etme enerjisini aktif kılıyor. Eğer sorunlu bir ilişkiniz varsa ve zamanında gerekenleri yapmamışsanız Ay ve Venüs arasındaki açı enerjisi sorunların artık çözülmez hale geldiğini anlamanızı sağlayabilir ve çözmeye çalışsanız da artık iş işten geçmiş olabilir.
Uzun süredir bir ilişki yaşayanlar, gerçek aşkı buldum sananlar Koç dolunayıyla birlikte bunun gerçek aşk olmadığı gerçeğine uyanabilirler. Aniden ilişkilerini noktalayanlar olabilir. İlişkileri bitiren davranışın ego ve kibir olduğunu söyleyebiliriz. Güneş ve Uranüs arasındaki açı da ani ve şok edici ayrılık temasını güçlendiriyor.
Dolunayın yöneticisi Mars’ın pozisyonu yıpranmış sinirlere, tahammül etmekten, idare etmekten yorulmuş ruh haline sahip kişilerin tahammülünün bittiği noktada ani bitişler yaşanabileceğini işaret ediyor.
“Ne seninle olabiliyorum ne de sensiz kalabiliyorum, seni hem seviyorum hem de senden nefret ediyorum, artık ne düşüneceğimi ve ne yapacağımı bilmiyorum sürükleniyorum” gibi bir temayı sürdürenler varsa kendine olan saygısını yitirdiğini fark ederek artık ilişkinin içinde olmak istemediklerini cesur bir şekilde söyleyebilirler. Dolayısıyla sevgi ve n*fr*t arasında gidip gelenlerin dolunay enerjisiyle birlikte bu duruma son vereceği söylenebilir.
Image
İlişkiler açısından gelişecek bir başka önemli konu da “Gerçek Aşkı Bulma” teması. Yalnız olanlar hiç beklemedikleri ve tahmin etmedikleri bir anda gerçek aşkı yaşayabilecekleri biriyle karşılaşabilirler. Müzikli, eğlence yerlerinde, konserlerde, sanatsal mekanlarda yıldırım aşkı tarzı karşılaşmalar söz konusu olabilir. Dolunay sanatçı partner, sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenen, şiirle veya müzikle ilgilenen, müzik aleti çalan, söz yazan, beste yapan partner de verebilir. Dolunaydan sonra tanışan çiftlerin özel bir şarkıları olabilir.
Maddi konulara da dikkat çeken dolunay enerjileri para, harcamalar, ortaklaşa kazanılan paralar konusunda da uzun zamandır idare edilen, tahammül edilen, beklenen konular varsa artık buna son vermek isteyenlerin olabileceğini işaret ediyor. Bu dolunay tamam mı devam mı temasını çalıştırıyor. Kariyer ve iş ortaklıkları, ortak proje yürütenler artık bardağı taşıran son damlayla işinden aniden istifa edenler, iş ortaklıklarına aniden son verebilirler. Kendi yollarını çizmek için yeni seçeneklere bakmayı tercih edebilirler. Kimileri tek taraflı çabayla yürütülen maddi ortaklı işleri bırakırken, ortaklıklara son verirken; kimileri çok para kazanacakları işlere başlayabilirler. Ani ve beklenmedik bir yerden miras da kalabilir, çözülemeyen bir miras konusu varsa aniden çözüme kavuşup maddi anlamda rahatlamayı sağlayabilir.
Koç dolunayı içgörü ve sezgisellik düzeyini zirveye taşıyacak enerjilere sahip. İç sesi ve içi görüleri anlayabilmek, duyabilmek adına az ve hafif yemek yemeye, hayvansal gıdalardan olabildiğince uzak durmaya, alk*lden uzak durmaya özen göstermekte fayda var. Yapabildiğiniz kadar yalnız kalmaya, kendinizi dinlemeye özen gösterin.
Hayaller beklenmedik şekilde gerçekleşebilir. Aklınızdan geçenler, söylediğiniz sözler yaşamla hizalanıp hızlı bir şekilde gerçeğe dönüşebilir. Düşündüklerinize ve söylediklerinize dikkat etmenizde fayda var.
Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz.
Selda Meriç