Blog > ASLAN DOLUNAYI - 25 OCAK 2024 Blog Yazılarım

ASLAN DOLUNAYI - 25 OCAK 2024

25 Ocak 2024’te İstanbul saatine göre 20:53’te Aslan Burcu’nun 5°sinde dolunay meydana gelecek. Dolunay enerjisinden en fazla : 12°-13°-14° Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç 4°-5°-6°-25°-26°-27° Akrep, Boğa, Aslan, Kova 19°-20°-21° İkizler, Başak, Balık, Yay Burcu’nda gezegeni veya kişisel noktası olanlar etkilenecek.
Image
Dolunay haritasını Urayen prensipte incelediğimizde Ay’ın son açısını Vulcanus’la; Güneş’in de en son açısını Plüton’la kavuşarak yapmış olması oldukça dikkat çekici. Plütonik bir enerji ile ilerleyen bir Güneş’le Vulcanus enerjisi yüklü Ay’ın karşı karşıya gelmesinden oluşan bir dolunay yaşanacak. Dolayısıyla bu dolunayın teması temelde duygusal travmalar, zamanla birikmiş öfke ve tüm bunların büyük bir hırsı açığa çıkarması olacaktır.
Böylece kıyaslar, kıskançlıklar, beğenilmeme, tercih edilmeme, hakkın yenildiği durumlar, k*n, n*fr*t, *fke, aldatılma, hor görülme gibi duygular gerginlik, stres, hesaplaşma, gurur yapma unsuru olarak ortaya çıkabilir.
Jüpiter de tüm bu enerjiyi büyütmek üzere T-Kare’yle dolunaya dahi oluyor. Dolayısıyla aşırı d*z hırs, aşırı d*z ego, aşırı d*z k*n, aşırı d*z ego savaşı, aşırı d*z “Bana bunu nasıl yaparlar?!” düşüncesi, aşırı d*z güçlenme ve aşırı d*z kendini kanıtlama enerjisi nin aktive olduğu bir dolunay gerçekleşecek denilebilir.
Apollon’un da Dolunay’la birlikte çalışması çoklu tr*vm*ları işaret ediyor. Yani diyelim ki dışlanma tr*vm*nız var. Ailede, girdiğiniz işlerde, sosyal ortamlarda, arkadaş ortamlarında, eğer evliyseniz eşinizin ailesi tarafından dışlanıyorsunuz gibi düşünün… Bu tr*vm*nın çok farklı hayat alanında yaşanması ve artık bundan sıkılma, bardağın taşması, bu durumun zaman içinde içinizde *fkeye dönüşmesi durumu dolunayla birlikte açığa çıkabilir.
Dolunayla çalışan uranyen hassas noktalara ve bu noktalarda çalışan göstergelere baktığımda Eris, Zeus, Poseidon enerjileri bu tip tr*vm*tik konuları yaşayan insanların “Siz bana bunu bunu yaptınız, benim için böyle dediniz, hakkımı yediniz bakın ben şimdi ne yapıyorum!” gibi bir tavır ortaya konulabileceğini işaret ediyor olabilir. Ya da bazı kişiler içlerinde uzun zamandır biriken dolup taşan tr*vm*tik etkilerin yıkıcı gücüyle başa çıkamayacağını ya da bunlarla nasıl başa çıkabileceği konusunda çaresiz olduğunu da hissedebilir.
Hassas noktaları incelemeye devam ettiğimde Cupido’nun ve Admetos’un da enerjilerinin aktive olmasıyla ailevi ve grup bilinci travmalarının vurgusu çoğalıyor. Cupido aile, aynı amaç için bir araya gelmiş insanların oluşturduğu gruplar, partiler, dernekler, vakıflar ve sanat grupları demektir. Cupido ve Admetos enerjileri ailelerin, partilerin, grupların, vakıfların, derneklerin, sanat gruplarının vb. içerisinde uzun zamandır devam eden inatlaşmaların, kıskançlıkların, aldanma-aldatılmaların, tercih edilmemelerin, kıyaslanmaların, rekabetin dolunay enerjisiyle birlikte insanları bir arada tutan bağları koparmalarına, ayrılıklara, ilişkilerin buz kesmesine neden olabileceğini işaret ediyor olabilir. Jüpiter’in de etkisiyle meseleler iyice büyüyüp kontrolden çıkabilir. Ailelerde ayrılıklar, görüşmeme, partilerde istifalar söz konusu olabilir.
Venüs, Satürn, Hygiea gibi enerjilerin de Dolunay’a hassas nokta çalıştırıyor olması yaşadığınız yoksunluk duygusunun, tr*vm*nın, bardağı taşıran son damla noktasına gelen konunun sizi içten içe hasta ediyor olabileceğini veya kendinizi bunları düşündüğünüzde hastaymış gibi hissedebileceğinizi işaret ediyor olabilir.
Dolunaya Hades de eşlik ediyor. Dolayısıyla bir şeyleri yapmaya çalışsak da ilerlemiyormuş, kendimizi bir çukurun içinde debeleniyormuş gibi hissedebiliriz. Birçok kişi içinde bulunduğu durumdan çıkmaya çalışıyor ama bunu yaptıkça daha çok batıyormuş gibi hissedebilir.
Tüm bu konular k*ngren etkisi yaratıyor olabilir, k*ngreni söküp atmak gerektiği fikri açığa çıkabilir. Bu da yaşanılan tema her ne ise, konunun muhatabı her kimse onunla ilişkileri koparmak, bitirmek ve yola öyle devam etmek fikrini çözüm yolu olarak akıllara getirebilir.
Pallas’ın da dolunay enerjisine katılması insanların stratejik davranacağını da işaret ediyor. Yani “Öyle bir çözüm bulmalıyım ki bir daha ne bu konuyla ve ne de bu insan(lar)la muhatap olayım.” gibi bir irade çalışabilir.
Biriken duyguların ego kr*zi olarak ortaya çıkacağı bu dolunayın en baskın hissettireceği negatif duydu “Eziklik, aş*ğ*lık k*mpl*ksi”. Bununla başa çıkamayanlar Aslan’ın gölge yanını kibir ve ego*zm olarak ortaya koyabilir. Bu da bir güç gösterisi haline dönüşebilir. Yıkılmadım, ayaktayım ve çok daha güçlü bir şekilde ayakta duruyorum imajı verilmeye çalışılabilir.
Grieve asteroidinin de dolunaya eşlik etmesi geçmişin yasını tutmak gibi bir enerji çalıştırabilir. Geçip giden yıllara üzülmek, kaçan fırsatları hatırlamak, verilen emeklerin karşılığını alamamak, yok sayılmak gibi durumların içinizde yarattığı çöküşü yaşıyor olabilirsiniz. Hatta belki de siz tüm bunları halletmiş olduğunuzu düşünürken dolunay bu duyguları yeniden açığa çıkaracak deneyimler yaşatarak ve/veya hatıraları canlandırarak aslında bu duyguları halledemediğinizi de fark etmenizi sağlayabilir. Belki de travmalarınıza tutunarak güçlü kalabiliyorsunuzdur... Dolunay bunun ne kadar farkında olup olmadığımızı anlamamızı sağlayabilir.
Oldukça sert ve yoğun bir hırs enerjisinin açığa çıkacağı Aslan dolunayında “Kendini diğerlerine kanıtlama” güdüsü yükseliyor. Hırs ve hırsın barındırdığı *fke duygusunu iyi kontrol edebilmek ve bu yüksek enerjiyi işe, amaçlara, hedeflere odaklamak kendimiz için yapacağımız en iyi şey olabilir ve bunu yapmayı başarabilenler başarı yoluyla güçlenme şansı elde edebilir.
Uranyen prensipte günlük yorumlarımı okumak için @astroskylog Instagram hesabımı takip edebilirsiniz. Sevgiler, Selda Meriç
Faydalanılan Kaynaklar: Sevilay Eriçdem, Asteroidlerin Büyülü Dünyası, s: 212, 290